Barcelona är en fantastisk stad som erbjuder turister och invånare en mängd olika sevärdheter och upplevelser. Här kan du bland annat besöka historiska monument, njuta av underbar mat och drinkar samt ta ett dopp i Medelhavet.

I denna reseguide kommer vi att berätta om de allra bästa sevärdheterna och upplevelserna i Barcelona.

1. La Rambla

Det första du bör göra när du kommer till Barcelona är att besöka La Rambla. Denna myllrande boulevard är en av de mest kända och populära platserna i hela staden, och det är inte svårt att se varför. Här finns massor av butiker, caféer och restauranger, och dessutom kan du ofta hitta street performers som ger liv åt La Rambla.

2. Sagrada Familia

Ett annat måste-se i Barcelona är La Sagrada Família, Antoni Gaudís mest kända verk. Denna fantastiska kyrka är vacker både inuti och utanpå, och det finns ingen annan byggnad i världen som liknar den. Tyvärr är La Sagrada Família fortfarande inte färdigbyggd, men detta tar inte ifrån dess skönhet – tvärtom, det gör den bara mer unik!

3. Park Güell

Om du vill se mer av Gaudís arbeten så kan du besöka Park Güell, en av hans mest berömda parker. Parken är full av intressanta byggnader och skulpturer, och det finns även en fantastisk utsikt över Barcelona från toppen. Dessutom är Park Güell ett perfekt ställe att ta en picknick på när solen skiner!

4. Tapas-restauranger

En av de bästa sakerna med Barcelona är maten – här finns nämligen massor av tapas-restauranger som serverar underbar mat. Tapas är små rätter som ursprungligen kommer från Spanien, och det finns många olika sorter att välja mellan. Om du besöker Barcelona under lunch eller middag så rekommenderar vi att du testar någon av dessa restauranger – du kommer inte bli besviken!

5. Medelhavet

Sist men inte minst kan du ta ett dopp i Medelhavet när du är i Barcelona. Staden har flera strandbad, och det finns även möjlighet att hyra en strandstol och parasoll om du vill ligga i solen. Dessutom kan du ofta hitta street performers som ger liv åt La Rambla.

Hur mycket kostar flyg från Sverige till Barcelona?

Flygresor från Sverige till Barcelona är vanligtvis ganska billiga. Priserna kan dock variera beroende på när du reser och vilket flygbolag du använder, så det är alltid en bra idé att jämföra priser innan du bokar din resa.

Enkelbiljetter från Stockholm Arlanda Airport till Barcelona El Prat Airport kostar ofta mellan 1500-2500 SEK, medan enkelbiljetter från Göteborg Landvetter Airport till Barcelona El Prat Airport vanligtvis kostar mellan 2000-3000 SEK. Du kan hitta flyg till Barcelona på Travelmarket. Kom ihåg att köpa flygbiljetter till El Prat flygplats och inte Girona. Transfer från Barcelonas flygplats är enkel, men resan från Gironas flygplats kommer att ta över en timme.

Barcelona är en fantastisk stad med många olika sevärdheter och upplevelser. Vi hoppas att denna reseguide har inspirerat dig till att besöka Barcelona snart! Skriv gärna en kommentar nedan om du har några frågor eller förslag på andra platser vi borde ha nämnt i vår guide.