Att resa världen runt och upptäcka nya platser är en dröm för många. I Asien kan man till exempel hitta många otroligt fina och vackra resmål. Nedan listar vi fem av de mest populära resmålen i Asien som är värda att besöka om man tycker om att resa. På Asien.nu hittar du fler reseguider till Asien.

Bali, Indonesien

Vita sandstränder, gröna vatten och enastående palmer. Detta får man uppleva när man besöker ön Bali som ligger i Indonesien. Bali är en av de mest populära res – och turistmålen som finns i Asien. På Bali är det ett tropiskt klimat och därför kan man i princip besöka ön närsomhelst utan att mötas av tråkigt väder. Men med ett tropiskt klimat innebär också regn. Det vill säga regnperioden och vill man undvika den bör man inte åka till Bali mellan oktober till mars.

Singapore

Är man inte så förtjust i stränder och hav eller helt enkelt vill variera kan man besöka Singapore. Här möts man av varuhus, hotell, muséer, parker och kasinon. Men också de extraordinära Kinakvarteren, “Chinatown”. Det är en upplevelse för hela familjen och är ett väldigt populärt resmål. Det är både stort, modernt och mycket familjevänligt.

Taj Mahal, Indien

Är man mer intresserad av olika monument och eller historiska sevärdheter är ett besök till Taj Mahal att rekommendera. Taj Mahal är en byggnad som gjordes på 1600-talet av en kejsare. Detta gjorde han som minne till sin avlidna hustru. Det är också därför den också har kallats för “Världens vackraste monument till kärleken”. Taj Mahal ligger i Indien och har ett snitt på 22 000 besökare varje dag. Men när det är högsäsong kan det komma uppemot 70 000 besökare på en dag.

Bangkok, Thailand

Ett annat populärt turistmål är Bangkok, som ligger i Thailand. I Bangkok kan man besöka det stora varuhuset, Siam Paragon och besöka alla fantastiska takbarer som det har att erbjuda. Man kan också besöka två av världens mest klassiska hotell, Oriental och Shangri-La. Men inte nog med det kan man ta en båttur på den vackra Chao Phraya-floden.

Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur ligger i Malaysia och är också ett väldigt populärt resmål. Under de senaste åren har Kuala Lumpur växt och moderniserats kraftigt. Det som kännetecknar staden främst är tvillingskyskraporna Petronas Twin Towers och räknas också som Kuala Lumpurs landmärke. Förutom shoppingen som kan vara en viktig del kan man också vandra runt i staden och beundra dess arkitektur.