Salar de Uyuni

Här kommer en andra del i den reseskildring av “Ecuador – Galapagosöarna – Peru med tillval Bolivia” som vår reseledare Anders Hagström skrivit.

Första delen avhandlade besöket på makalösa Machu Picchu och den innehållsrika resan dit. Klicka och läs Reseskildring Sydamerika: Machu Picchu.

“När vi slutfört ett kort besök i San “den brända staden” Pedro styrde vi kosan mot Salar de Uyuni. Det är världens största saltöken, ungefär som Skåne till ytan.

Vi stannade vid några grottor varav en full av vackra koraller som upptäcktes för drygt tio år sedan. En annan grotta i närheten hade använts som begravningsplats för folkslag innan inka.

Väl ute på den vitglänsande saltöknen gjorde vi snart ett stopp för att ta bilder i den effektfulla miljön.

Vi besökte världens största saltöken - Salar de Uyuni

Vi besökte världens största saltöken – Salar de Uyuni

Guiden och chaufförerna lekte med de spännande perspektiven och hjälpte oss att få häftiga bilder.

Vi stannande återigen efter några minuter vid några vattenhål i den annars hårda saltytan. Vi fick hjälp att få upp vackra saltkristaller i spännande former och vi passade på att plocka med oss av dessa kristaller.

Nästa stopp var vid Isla Incahuasi känd för de många och enorma kaktusar som finns på ön. Vi fick återigen en god picniclunch i den mycket vackra och bländande miljön innan vi åkte vidare till det som var det första salthotellet som låg mitt ute saltöknen.

Missa inga nyheter om resor och Contour Air: Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Där fanns även ett monument över Dakarrallyt som de senaste åren gått i de här trakterna. Vi stannande också vid några bubblande källor där trycket mot marken från bilar och annat gör att det underliggande vattnet porlar fram.

Vi hann även besöka en saltfabrik innan incheckningen på det Saltstenshotell som skulle bli vår boning för natten.”