Vill du ändra din hårstyling? En plattång kan ge en modern twist till din look. Dessa praktiska värmeverktyg blir ett mer populärt stylingalternativ för dem som vill bekämpa frizz, skapa smidiga stilar och tämja oregerliga lås. I den här artikeln kommer vi att utforska grunderna för vad en plattång är och hur den kan användas för att ge dig den nya looken du vill ha.

Om plattången

En plattång, även känd som plattjärn, är ett stylingverktyg som används för att skapa snygga och smidiga frisyrer. Enheten fungerar genom att använda värme för att tillfälligt jämna ut hårets nagelband för att skapa en slät och polerad look. Plattång finns i olika former och storlekar, från mini-resevänliga verktyg till professionella strykjärn som ger mer exakt kontroll över din frisyr. När du köper en plattång är det viktigt att du inte köper en plattång som är för billig då de kan skada håret, välj alltid plattång bäst i test.

Använd alltid värmeskyddsmedel innan du använder en plattång

Det är viktigt att alltid använda ett värmeskyddsmedel innan du använder en plattång. Värmeskydd hjälper till att förhindra skador från verktygets höga temperaturer och hjälper också till att ge ditt utseende ett fäste. Det är bäst att applicera produkten jämnt i hela håret innan avskiljning och styling med en plattång. Köp hårvårdsprodukter online här.

Hur man använder en plattång

Att använda en plattång är relativt enkelt, men det finns några steg du bör följa för att uppnå bästa resultat:
1. Applicera värmeskydd, speciellt vid spetsarna
2. Dela upp håret i små sektioner innan styling
3. Kläm försiktigt strykjärnet runt ett hårstrå och låt det sakta glida nedåt
4. Tryck inte för hårt och håll inte plattången för länge då det kan skada håret
5. Upprepa på alla avsnitt tills du har uppnått önskad frisyr
6. När du är klar, applicera en avslutande spray för extra glans och hållfasthet