Safari i Tanzania: Udzungwabergens nationalpark - ContourAir.se

För många är safari i Tanzania synonymt med Serengeti och Ngorongoro-kratern (som bildades när en vulkan fick ett utbrott och föll ihop). Men bara 35 mil söder om Dar es Salaam (plats för fred) ligger Udzungwabergens nationalpark. Parken är känd för en stark koncentration av flodhästar.

Udzungwabergen är en del av en lång bergskedja som passerar genom både Tanzania och vidare norrut genom Kenya – Eastern Arc Mountains. Ett besök här innebär närkontakt med tropisk regnskog, stäpp, savannlandskap (miombo) och spektakulära vattenfall.

Udzungwabergens nationalpark stoltserar med arter som bara finns här (t.ex. Iringa red colobus och Sanje crested mangabey) och inte någon annanstans på jorden samt är den näst största parken i Afrika när det kommer till biologisk mångfald.

Parkens varierande landskapsbilder lämpar sig bra för dig som vill vandra i Tanzania. Faktum är att det är medelest cykel eller apostlahästar som du upplever parken. Vi på Contour Air har goda möjligheter att arrangera vandring här, förslagsvis under en längre safariresa till Tanzania – Sänd oss underlag för ett specialarrangemang – Er egen resa, eller ring 019-333 000 / mejla info@contour.se – Här finns såväl dagsturer som flerdagsvandringar.


Bilderna på den här sidan är delvis licensierade under Creative Commons