Restips för Sydamerika

Contour Air ger Er restips för resor till Sydamerika.


Vi som besökt Kuba i grupp och haft ett dagsprogram som sträckt sig över hela landet har nyttjat inrikesflyg samt buss för att smidigt resa längre sträckor under ordnade former. Om du drömmer om att resa till Kuba och resa runt på egen hand eller med en reskamrat och vill hålla kostnaden nere, överväg att ta tåget på Kuba!
Läs mer

Rundresa på Kuba: Trinidad

Är du en frekvent besökare på Kuba eller är du möjligen där en gång i livet? Om du tillhör den senare skaran resenärer är vår rekommendation att du passar på att se hela Kuba. Visst är det härligt att vandra runt i Havanna och spendera resten av tiden på stranden i Varadero? Men du missar så mycket om du inte reser runt mer än så på Kuba.
Läs mer

Tre av de bästa stränderna på Kuba

Din resa till Kuba kommer att innehålla åsynen och beträdande av vackra stränder. Vilken strand på Kuba som är bäst är dock subjektivt beroende på vad du associerar med perfektion. Sannolikt är det en mix av sandkvalitet, service och tillgänglighet som påverkar vilken av stränderna som du anser vara bäst. Här kommer tips på tre platser på Kuba där du kan doppa fötterna i havet och jobba upp solbrännan på stranden.

1) Cayo Jutías

Den här vackra platsen ligger på västra Kuba nordväst om Santa Lucia. Vägen fram hit går över våtmark och över vattnet. Väl framme möts du av turkost vatten och en sandstrand du aldrig vill lämna. Du vill förmodligen bosätta dig här för all framtid. Spendera dagarna med att dricka ur kokosnötter eller iskall öl.

View this post on Instagram

𝗖𝗮𝘆𝗼 𝗝𝘂𝘁í𝗮𝘀, 𝗖𝘂𝗯𝗮 🇨🇺 . . La odisea que vivimos para salir de Cayo Jutías fue buena 😂. Un ciclón se nos echó encima, y por poco no lo contamos, ya que para llegar tienes que pasar por una carretera con agua a lo Dos lados. De todos modos, volvería 1000 veces más 💫 . . ¿Como os ha ido el finde ❣️? ¿ Alguna playa paradisíaca que se avecine pronto ? . . #cuba #cuba🇨🇺 #cubanosporelmundo #cubana #cuba_gallery #cubatrip #cubatravel #cubaphoto #photo #photography #photooftheday #photographer #photoshoot #instadaily #instagood #picoftheday #goodnight #travel #travelphotography #travelgram #travelblogger #traveladdict #traveltheworld #travelcommunity #iamtb #girl #beautiful #beauty #beautifuldestinations

A post shared by Los Viajes de Sara 🤸‍♀️ (@saritaa228) on

Fortsätter du vägen förbi stranden till öns västra udde kan du simma i sydvästlig riktning en dag eller två för att nå Cancun i Mexico. Här det fri sikt så långt ditt öga räcker. Hela den Mexikanska golfen breder ut sig bortom sandstranden. En fantastiskt vacker plats. Visst känner du havsbrisen mot huden bara genom att se på bilderna?!

2) Cayo Levisa

Om vi utgår från Cayo Jutías och simmar österut når vi snart Cayo Levisa. Hit tar du dig med båt. Det här är en riktig ö långt från fastlandet. En hotellanläggning på ön servar dig och alla andra besökare. Hotel Cayo Levisa är ett 3-stjärnigt hotell så det är inte ultralyx på ön. Men det gör inget när stranden även här är “to die for”.

Cayo Levisa reser du till när målet med resan är att göra ingenting. Du sätter dig på stranden. Solar. Badar. Går till hotellet för dina behov av mat i magen och vila på en säng.

3) Maria La Gorda

När du vill befinna dig så långt bort du kan från allt annat som Kuba har att erbjuda. Du kommer inte längre västerut om du inte önska traska genom skogen för att nå den udde som är längst västerut på Kuba.

Maria La Gorda är ett hotellområde med tillhörande strand. Eftersom det saknas mycket bebyggelse i närheten är det du, alla andra besökare och stranden. En perfekt get-away från bruset i Havanna även om det tar en bra stund att resa hela vägen fram hit. Den här platsen är även populär hos sportdykare.

Kuba är för många resenärer synonymt med två platser: Havanna och Varadero. Det är två platser som vi rekommenderar att du besöker under din resa till Kuba. Havanna behöver ingen närmare presentation. Mytomspunnen, rik på historia, massor att titta på och en händelsernas plats. Varadero är för soldyrkare och badfantaster den plats där stranden aldrig vill ta slut. Där är det avkoppling som gäller, med sollapande och dopp i det varma vattnet.
Läs mer

KUBA – destinationen som fascinerar och lockar med intressanta miljöer, händelserik historia, cigarrer, rom, samt goda möjligheter till avkoppling med stekande sol och relativt svalkande dopp i havet. Men innan du kliver ombord på planet som ska ta dig till Karibien måste du ordna med ett kubavisum, turistvisum (tourist card).
Läs mer