Restips för Specialarrangemang

Contour Air ger Er restips för specialarrangemang.


Gaztelugatxe

Specialarrangemanget förlängning av gruppresa är en resa bortom en guidad gruppresa.

Om du följer med på rundresan i Uganda kan du förlänga med flyg till Zanzibar där en strandstol väntar på dig.

Om du följer med på en rundresa i USA kan du förlänga med en vistelse på Kuba.

Om du följer med på en rundresa på Island kan du förlänga resan med extra hotellnätter och utflykter på Island.

Ett specialarrangemang som är en förlängning av en gruppresa/rundresa kan genomföras före och efter en gruppresa/rundresa.

Dina behov och önskemål samt förutsättningar på resmålen styr vårt serviceåtagande gentemot dig som resenär.

 • För Er som reser till Kina på våra rundresor kan vi varmt rekommendera några dagar på varma och vackra Hainan. Utanför Sanya ligger en 7 km lång sandstrand där de fina hotellen ligger tätt. Några dagars avkoppling här på Kinas Hawaii är balsam för själen.
 • För Er som följer med på vår omtyckta rundresa i Albanien kan en förlängning vara i Italien. Där är det lätt att ta sig runt med hyrbil längs t.ex. Amalfi-kusten. Ett besök i Rom är ett måste om du inte varit där. Längre upp i norr har du Venedig och för motorintresserade finns Ferrari i Maranello.
 • Du kan också förlänga våra rundresor på Kuba och i Vietnam & Kambodja med sol och bad på fantastiska stränder och hotell/resorts.

Beställ specialarrangemang: Skicka ett mail till info@contour.se eller ta kontakt via Messenger/Facebook.

Utvald bild för den här bloggartikeln föreställer Gaztelugatxe som ligger öster om Bilbao i norra Spanien. Platsen är känd från HBO:s serie Game of Thrones i vilken slottet Dragonstone ligger på verklighetens Gaztelugatxe.

Vi lever i en tid när många kan skapa sina egna resor. Du behöver bara en mobiltelefon och pengarna, några klick och du har köpt en flygbiljett. TripAdvisor och liknande tjänster ger dig andra resenärers betyg på hotell, restauranger och aktiviteter.

Fast du måste boka allting själv…

…och det slipper du när du köper ett komplett researrangemang av Contour Air (1). Du behöver bara infinna dig på flygplatsen för avresan. Ta kontakt med oss idag för svar på dina frågor och för bokning: 019-333 000 info@contour.se
Läs mer

Fysiskt utmanande kickoff eller avslappnat strandliv mellan mötena? Sommaren och semestern må vara över oss men om några veckor återvänder vi till arbetsplatserna. Då är det brukligt att företag tar med anställda på ett event som starkare team, gemenskap och för att staka ut riktningen – Contour Air Special/Business har en bred palett och massor av idéer på hur en kickoff kan se ut samt innehålla!

Vad av nedanstående vill ni uppleva?

 • Spela golf och åka på safari i Sydafrika?
 • Vandra i Albanien och avsluta med strandliv?
 • Förundras i Hong Kong och/eller Shanghai?
 • Spana efter isbjörnar långt upp i norr?
 • Kombinera live-musik med civil rights i amerikanska Södern?
 • Flyg till St Petersburg med ishockey på kvällen?

Contour Air Special/Business är skräddarsytt, personligt anpassat och helt utan gränser. Listan ovan är exempel på vad kickoff-resor kan innehåll. Ge oss ett underlag som bygger på Era unika behov och vi levererar en offert – Ta kontakt idag (eller när semestern är slut): info@contour.se / 019-333 000

4 fördelar med att köpa kickoff-resan via Contour Air:

 1. Stora tidsbesparingar jämfört med om ni ska boka allt själva (vad kostar det i tid?).
 2. Vi ordnar med allt det praktiska (flyg, transfer, hotell mm).
 3. Vi är experter på att arrangera resor och skapar dagsprogram med bra rytm.
 4. Vi har agenter i hela världen med lokalkännedom som är svårslagen.
Grönland ContourAir.se

Det är det karga landskapet, vidderna och de enorma isbergen som en först tänker på när man hör Grönland. För oss i Sverige ett oerhört exotiskt resmål som inte är helt lätt att ta sig till. Visste du förresten att de isfria landytorna på Grönland är nästan lika stort som hela Sverige? Den kunskapen skänker perspektiv och intresse.

Läs mer

Special är Contour Air:s erbjudande om personligt anpassade och skräddarsydda upplevelser runt om i världen. Vi hjälper enskilda, vänner, partners, familjer, kollegor och hela företag att se världen. Allt inom ramen för paketresans trygghet, med en kontaktpunkt för Er som beställer ett specialarrangemang.

Idag är det enkelt att boka flygbiljetter, hotell och event själv via nätet. Det är bara att googla och du får massor av träffar på webbplatser för hotellbokning, flyg, hyrbilar och biljetter till konserter, fotbollsmatcher osv. Det verkar kanske lite konstigt att erbjuda hjälp med detta. Faktum är dock att de som väljer Contour Air Special inte saknar kunskapen om att mycket kan bokas på egen hand.

Det som skiljer egen bokning mot vår specialservice är att du köper en paketresa av Contour Air. Det betyder bl.a. att du omfattas av paketreselagen. Det ger en ökad trygghet jämfört med att boka separat från flera olika leverantörer.

Varför du bör välja Contour Air Special:

Bra rytm under hela resan

När du reser till Kuba ingår bra rytmer i priset. Skämt åsido, om du ska skapa en upplevelseresa så är det en ganska komplicerad process. Du behöver känna till klimat, boende, infrastruktur, ha goda kontakter för att ordna med bra sightseeing osv.

Dra nytta av vår erfarenhet

Det är precis den kompetens vi på Contour Air har genom många års erfarenhet. Vi har representanter på plats i alla världsdelar som hjälper oss med det så kallade landarrangemanget. Detta för att vi ska kunna garantera dig hög kvalité och starka upplevelser.

Vi hjälper dig att få en bra rytm i resan och vi hjälper dig att skapa en helhet. Du som varit med på våra upplevelseresor vet att du får många upplevelser och mycket innehåll i resorna. Contour Air Special är paketresor där Du bestämmer dagsprogrammet.

Så här kan specialresor se ut:

Personalresor

Res ut i världen med dina anställda eller dina kollegor. Vi ordnar med flyg, hotell, konferenslokaler och kringaktiviteter.

Kundresor

Bjud med en betydelsefull kund till valfri del av vår värld. Vi ordnar med allt det praktiska så att du kan fokusera på att förvalta kundrelationerna.

Förlängd gruppresa

Boka en gruppresa och komplettera med vistelse i närområdet inför eller efter rundresan. Om du bokar vår Tanzania-resa kan du förlänga med en vistelse på närliggande Zanzibar. Om du bokar vår resa till Kuba kan du förlänga med fler dagar i t.ex. Varadero eller lämna Kuba för några dagars vistelse i Miami, USA.

Fågelskådnings-resor

Contour Air och PR Birding Tours samarbetar och producerar fågelskådningsresor. Det är resor för dig som gillar naturen och särskilt att skåda fåglar.

Sportresor

Vi har tidigare arrangerat specialresor till ishockey-matcher, fotbolls-EM och Formel 1-lopp. Vi ordnar flyg, hotell, transfer, evenemangsbiljetter och sightseeing. Kontakta oss om ni är ett kompisgäng, förening eller företag som vill resa.

Vi kan också erbjuda fina golfpaket till hela världen. Särskilt fina paket kan vi erbjuda till Sydafrika, Dubai, Thailand, Italien.

Sol och bad-semester

Ibland vill man vara åka bort för att koppla av, utan sightseeing och aktiviteter. Vi sätter ihop resor för en riktigt drömlik tillvaro väl på plats. Många möjligheter finns. I Europa har vi särskilt goda möjligheter i Kroatien och Italien.

Vill du resa längre bort kan vi rekommendera: Egypten, Zanzibar, Kuba, Florida, Hawaii, Hainan i Kina, Sydostasien: Vietnam, Kambodja, Burma och naturligtvis Thailand.

Vi har lång erfarenhet och goda kontakter på alla dessa resmål och många andra. Vi paketerar flyg, transfer och boende i den prisklass du önskar. Boende i lägenhet eller hotell.

Jorden runt-äventyr

För dig som har gott om tid och resurserna att lämna Sverige i flera månader. Vi har arrangerat jorden runt-resor med stopp i nästan samtliga av våra fina världsdelar.

Sänd oss din offertförfrågan från ContourAir.se/Specialarrangemang/ eller direkt via info@contour.se

Resa till Japan - ContourAir.se

Japan-resa. Res till Japan “Soluppgångens land” med Contour Air och upplev bl.a. Tokyo, Hiroshima och Nikkos vackra natur.

Italien-resa. Res med Contour Air till det klassiska Italien med besök i Rom, på Capri och Sorrento med utsikt över Neapelbukten.

Hout Bay

Vi på Contour Air gillar verkligen Sydafrika! Visst, det är en bra bits flygresa fast när vi kommit fram är utbudet av upplevelser enormt! Vi har tidigare publicerat tre bloggartiklar om Kapstaden/Sydafrika. Idag lägger vi fokus på tre utflyktsmål i eller nära Kapstaden, tre på varsitt vis dramatiska platser: Taffelberget, Robben Island och Godahoppsudden. Välkommen med.

Taffelberget

Det är omöjligt att missa det här 1000+ meter höga berget i Kapstaden. Det är som en vägg som reser sig mot skyn. Det går såklart att ta sig upp på berget. På västra sidan finns det en linbana öppen när vädret och sikten är bra.

Biljetten till linbanan köper ni online och dess giltighet är en hel vecka. Det finns även möjlighet att vandra upp för berget om det är mer i linje med vad ni önskar få ut av besöket på Taffelberget.

Taffelberget är vida känt för sin rika flora. Det finns knappt 1500 olika växtarter på berget varav flera bara kan finnas på Taffelberget i Sydafrika. Här finns det t.ex. 250 arter av tusenskönor.

Robben Island

Färjan går från V&A Waterfront och färden tar ungefär en halvtimma. Köp biljetter online för båtresan precis som för linbanan på Taffelberget. Robben Island är mest känt som fängelse, vilket det var fram till 1991. Här satt Nelson Mandela i 18 år (han satt totalt 27 år i fängelse). När han blev president uppmanade han sina före detta medfångar till att återvända till Robben Island som guider på det museum som öppnats.

Rundturen på Robben Island består av två delar. Dels en busstur runt ön samt en rundvandring i själva fängelset där guiderna berättar om den stränga övervakningen och det hårda livet som fånge på Robben Island.

Cape of Good Hope

Ni bör avsätta en heldag för detta med flera stopp längs vägen. Ett första stopp kan vara en båttur (ca 45 minuter) till en ö med en sälkoloni i Houts Bay.

Trevligt är också ett stopp vid Simon’s Town och Boulders Beach där en koloni av små pingviner slagits sig ned. Det finns gott om caféer och restauranger längs vägen.

En dramatisk kuststräcka att köra är Chapman’s Peak Drive, där vägen slingrar sig fram längs det branta berget högt över havet.

Väl framme vid Cape of Good Hope är det två platser att besöka: själva udden med skylten där alla vill låta sig fotograferas. Fast vackrast är det dock vid Cape Point, där fyren ligger. Härifrån har ni det nästa utsikten. På bra stigar kan ni gå upp till fyren (ca 20 minuter) eller ta bergbanan. Här finns en souvenirshop, en fast food-servering samt den utsökta restaurangen Two Oceans, där en lunch med fördel intas.

Godahoppsudden ligger i ett naturreservat med rik fauna. Här finns ca 350 arter av proteaväxter, finbladiga buskar, varav flera är unika för detta område som har de salta havsvindarna att tacka för sin frodighet. Har ni tur finns det även möjlighet att få syn på strutsar, antiloper, bergszebra och/eller chacmababianer.

Tvärt emot vad många tror är detta inte den sydligaste punkten på den afrikanska kontinenten. Fast det är ett måste-besöksmål när ni besöker Kapstaden. Trots av vissa påstår är det inte här som haven möts. Detta sker vid Cape Agulhas, 15 mil österut (20 med bil från Kapstaden). Den udden är ett rekommenderat delresmål när ni åker längs Garden Route →