Restips för Specialarrangemang

Contour Air ger Er restips för specialarrangemang.


Utsikt i Gudauri

CNN publicerade i slutet av februari 2020 en artikel med titeln “Why Georgia is one of the world’s most underrated skiing destinations” och det tycker vi på Contour Air är extra roligt eftersom vi haft flera resor till Gudauri under 2019 och 2020.
Läs mer

Safari i Tanzania: Ngorongoro

Naturskyddsområdet Ngorongoro i norra Tanzania är tillsammans med Serengeti för många synonymt med safari i Tanzania. Fler än en halv miljon personer besöker Ngorongoro varje år. Har du varit här eller är du möjligen på Contour Air:s blogg idag för att undersöka möjligheterna att resa hit?

För dig som ska åka till Ngorongoro behövs ingen närmare presentation. Det här är platsen för världens största förflyttning av djur, Great Migration. Här kan du dessutom skåda hundratusentals flamingos och vilda djur i tiotusental. Den här platsen är ett måste på varje safariresenärs bucket-list!
Läs mer

Safari i Sub-Saharan Afrika

Det finns ett Afrika som är Afrika på riktigt, med grönska, rikt djurliv och som inte är så starkt influerat av Mellanöstern som länderna är i norra Afrika: Subsahariska Afrika – vilket enligt Wikipedia är alla länder utom de mest nordliga. För många är dock Subsahariska Afrika synonymt med de länder där du kan uppleva djurlivet på nära håll.
Läs mer

Safari i Tanzania: Udzungwabergens nationalpark - ContourAir.se

För många är safari i Tanzania synonymt med Serengeti och Ngorongoro-kratern (som bildades när en vulkan fick ett utbrott och föll ihop). Men bara 35 mil söder om Dar es Salaam (plats för fred) ligger Udzungwabergens nationalpark. Parken är känd för en stark koncentration av flodhästar.
Läs mer

Åka skidor i Georgien

En skidresa till Georgien i kombination med upplevelser av Tbilisi är verkligen att betrakta som en komplett vintersemester. Snösäkra och ofta soliga Gudauri i norra Georgien är vad vi på Contour Air rekommenderar för dig som vill ha en aktiv upplevelse och ett bekvämt äventyr.

Här är fem bra anledningar till varför du bör välja Gudauri i Georgien för din nästa skidupplevelse-resa:
Läs mer