Allmänna restips

Contour Air ger Er allmänna restips.


Contour Airs resor går till flera världsdelar vars klimat skiljer sig åt. Vi har dessutom avgångar under hela året varför rekommendationerna kring klädsel i resväskan kan skilja sig åt på samma resmål, beroende på när under året vi reser dit. Här presenterar vi den information som går ut till resenärer på våra resor när det kommer till vad vi vet om klädval.

OBS: Reservation för att hänvisningar till lokala resmål nedan kan skilja sig från den resa du bokar.

Sydamerika:

Resan går genom olika klimat-, höjd- och temperaturzoner, klädseln måste därför vara lätt att anpassa. Vi rekommenderar att du tar med dig bekväma fritidskläder och något ombyte för vissa hotell.

Exempel på rekommenderad klädsel:

  • Långärmade tröjor/skjortor
  • Vindjacka och regnplagg
  • Varm tröja
  • Lätta kängor

Annat som är bra att ha med sig är även: Bekväma skor, badkläder (snorkel och cyklop), myggstift, solskyddsmedel samt en ficklampa.

Läs mer

Välkommen Världen

Vi på Contour Air är måna om att du som resenär ska få veta mycket om resmålen innan avresa. Det är därför som vi för en del resor samlar alla resenärer och ibland även andra intresserade för att berätta mer, för att informera och förbereda gruppen på resan.

Vi vänder oss med våra bloggartiklar även till dig som ännu inte bokat en resa. Vår förhoppning är att vi lyckas förmedla vår breda erfarenhet och vår förmåga att låta den fylla våra innehållsrika paketresor. Vi hoppas också att du som vill resa på egen hand finner bloggartiklarna intressanta och inspirerande.

För dig som reser på egen hand och som vill ha en innehållsrik paketresa erbjuder vi tjänsten Contour Air Special – Resor där du lämnar ett offertunderlag och låter oss komponera en paketresa. Det kan vara allt från att fira in nyåret på Hawaii till förenings- och företagsresor inte fullt lika långt bort från Sverige.

Specialresor kan även bokas i anslutning till de färdiga paketresorna. Ett exempel på detta är att förlänga en Afrika-vistelse med sol och bad på Zanzibar eller Mauritius. Asien-paketresorna kan förlängas med soldyrkan i t.ex. Thailand.

Missa inga nyheter om resor och Contour Air: Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Fyra bloggartiklar med restips och inspiration från Nord- och Sydamerika:

1) Los Angeles-special: Det goda livet i South Bay-beachstäderna

South Bay är ett stort område som består av flera städer söder om flygplatsen i Los Angeles (LAX). Här bor det en stor portion höginkomsttagare vilket har gjort att South Bay erbjuder ett brett utbud av saker att göra, saker som leder till en hög livskvalitet: Strandliv, nöjesliv, trevliga människor, god mat i alla prisklasser och möjlighet till shopping inpå husknuten.

Badvaktstorn i Los Angeles

Badvaktstorn i Los Angeles

2) Los Angeles-special: Bilguide runt Palos Verdes-halvön med vacker natur + San Pedro och USS Iowa

Palos Verdes är en enorm kulle i sydvästra Los Angeles, svår att missa även på långt avstånd. Den här bloggartikeln ger dig handfasta tips på platser att besöka när du kör bil runt Palos Verdes. Komplett med Google-karta.

3) Vi besökte världens största saltöken – Salar de Uyuni

På den längsta resan i Sydamerika Ecuador, Galapagosöarna och Peru med tillvalet Bolivia besöktes världens största saltöken. Stor som hela Skåne var det en mäktig upplevelse. Klicka på titeln ovan för att läsa en del av reseskildringen författad av vår reseledare Anders Hagström.

Machu Picchu i Peru

Machu Picchu i Peru

4) Reseskildring Sydamerika: Makalösa Machu Picchu

Högt uppe i Anderna, Peru, ligger den gömda staden Machu Picchu. En otrolig upplevelse för våra Sydamerika-resenärer. Kanske en plats du bara besöker en gång i livet, eller så återkommer du flera gånger för att insupa atmosfären, bergsluften och känna historiens vindslag högt uppe på bergstoppen där lämningarna av staden ligger.

Special till Los Angeles: Manhattan Beach

Finn inspirationen att resa för att upptäcka världen: Här ger vi dig 45 bilder för att stimulera hjärta och hjärna!

Contour Air levererar gång på gång fantastiska upplevelser världen runt. Idag får vi en kort inblick i vad som hände under resan till Australien våren 2016. Texten kommer från vår pålästa reseledare Sue Davén.

Litchenfield National park, Northern Territory Australia

“Vi var ett härligt gäng bestående av åtta svenska resenärer och jag, reseledare, uppvuxen i Australien och boende i Sverige sedan 1983!

Vi hamnade på en underbar vattenfalls- och flodupplevelse! Efter två timmars minibussresa från Darwin, sa vår lokalguide; “här kan ni bada allihopa!”

Vi bytte om till badkläder i en liten barack och sedan tog vi oss försiktig ner på steniga trappor till floden! Det var olika små vattenfall och pooler där vi kunde hoppa ner!

Vi var alla så svettiga och varma att inom några sekunder var vi alla i vattnet och sprattlade runt som små barn! Det var så härligt och roligt att vi hade kunnat stanna där hela dagen!

Detta var bara en liten glimt av vad vi upplevde under en dag!

Efter lunch fick vi möjlighet att se fler mäktiga vattenfall med rikt djur- och fågelliv. Australien är så innehållsrikt med sin varierande natur och roliga upplevelser!”

// Sue Davén, reseledare

Motverka inbrott i din bostad när du reser med Contour Air

Vi på Contour Air vill att du ska kunna slappna av i tanken om att din bostad är relativt säkrad när du reser. Vi skriver relativt eftersom det alltid kan finnas faktorer som du inte kan påverka. Här vi ger vi dig 6 st tips på åtgärder du kan vidta i och kring din bostad för att motverka inbrott när du är bortrest.

1) Gå ut från din bostad och gå bort en bit. Är det något av värde som du kan genom ett fönster? Gå närmare och kika in genom ett fönster. Vad av värde är det första du lägger märke till?
Den här tekniken syftar till att få dig att se din bostad med tjuvens ögon. Om du kan göra din bostad oattraktiv bara genom att kolla in genom ett fönster är du närmare målet att slippa inbrott.

  • Saker som är lätt att stoppa undan: Dyrbara tavlor, elektronik och myntskålar.
  • Svårare men inte omöjligt att gömma: Platt-TV, dator, musikinstrument.

2) Passa på att fotografera dina värdefulla saker när du flyttar på de. Särskilt bra om sakerna är speciella kännetecken eller märkningar. Vill du inte märka upp synligt finns det idag osynlig DNA-märkning på marknaden, en slags vätska du stryker på sakerna.

Missa inga nyheter om resor och Contour Air: Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

3, 4 och 5) De klassiska tipsen är att berätta för dina grannar att du reser bort, att be någon ta in din post, att ha timer på lampor och be någon kolla till bostaden ibland.

Det senare, att kolla till bostaden, är viktigt även om du har oturen att drabbas av inbrott. Om en ruta krossats kan det hålet leda till större skador om det regnar in i en vecka efteråt.

Om en hantverkare ska komma under tiden du är borta är det också bra att nämna. Onödigt att belasta polisen bara för att en målare lever om hos en bortrest granne.

6) På vintern är snöskottning något som du bör få utfört om du vill slippa ovälkomna fotspår i snön intill huset.