Contour Air infokvällar höst 2018

Våra infokvällar är ett populärt och återkommande inslag i vår ambition att ge er såväl kunskap som inspiration inför att ni reser iväg och upplever världen med oss. Infokvällarna är dessutom ett bra tillfälle för dig att få svar på frågor du kan tänkas ha om våra resor. Hösten 2018 arrangerade vi ett flertal infokvällar om våra resmål.

Ett stort tack till alla Er som kom på våra infokvällar. Vi hoppas att ni uppskattade det lika mycket som vi. Hoppas vi ses snart på våra rundresor eller på ett specialarrangemang.

26 september kl 18.00 – Svalbard

Anders Ekholm, Roger Hjelmquist och Torkel Freed presenterade våra resor till Svalbard.
Vi bjöd på frukt och juice.
Plats: Contour Air, Järntorgsgatan 9, Örebro.

6 oktober kl 10:00-16:00 – Seniormässan

Vi medverkade med en monter på Seniorfestivalen i Örebro 2018. Flertalet av er kom fram till vårt bord för att samtal om våra rundresor.
Plats: Conventum Arena, Örebro.

10 oktober kl 18:00 – Afrika: Sydafrika, Tanzania, Uganda

Infokväll 2018 om Afrika
Torkel Freed och Roger Hjelmquist presenterade våra Afrika-resor: Djur och Natur.
Vi bjöd på frukt och juice.
Plats: Contour Air, Järntorgsgatan 9, Örebro.

1 november kl. 18:00 – Balaton, Ungern, med vinprovning

Vinodling Balaton
Vi presenterade tillsammans med vår agent Anita Batternay våra mat-, vin- och kulturresor till Balaton, Ungern. Vi provade flera prisbelönta viner från Ungern, särskilt från Balaton-regionen + ungersk salami och ost samt åt en varmrätt som Goda rum i Kumla tillagade, kaffe på maten.

7 november kl 18:00-19:30 – “Med Irland i sikte – en kväll med Pelle Blohm och Olle Unenge”

Irland

En unik och inspirerande kväll där du fick möta Irlandskännarna Olle Unenge och Pelle Blohm. Olle var första gången på Irland redan 1980 och har sedan dess burit med sig Irland i sitt hjärta. Genom åren har det blivit många resor, både som resenär och reseledare och vi har också kunnat höra honom som frontfigur i bandet Tullamore Brothers. Pelle Blohm, med en bakgrund som både professionell fotbollsspelare och frilansjournalist inom sport och kultur, har en genuin kärlek till de gaeliska sporterna och speciellt till nationalsporten Hurling.

Vi toppade kvällen med ett gästspel av den världskända irländska musikern Christy O´Leary. Christy spelade och sjöng samt berättade om Irish Traditional Music och Irish Gaelic Language. Christy har lirat över hela jordklotet med stopp på ställen som till exempel Carnegie Hall i New York och Royal Albert Hall i London.
Samarrangemang med Medborgarskolan. Plats: Kulturhuset Scenit, Järnvägsgatan 8, Örebro.

14 november kl 18:00 – Albanien

Albanien-resa | ContourAir.se
Torkel Freed berättade om det mångfacetterade Albanien och de tre rundresor som vi arrangerar till detta nyfikna land. Vi bjöd på juice och frukt. Plats: Contour Air, Järntorgsgatan 9, Örebro.

20 november kl 18:00-19:30 – “En resa genom Georgien – mellan Asien och Europa”

Georgien
En unik och inspirerande kväll där vi bjöd dig på en resa genom Georgien – mellan Asien och Europa, längs Sidenvägen och mellan Kaukasus vackra bergstoppar. Den forna Sovjetrepubliken är nu självständig och söker sig närmare Europa och EU. Detta är en resa tillbaka i tiden, vi ser ett land som på landsbygden är ”som förr i tiden”. Torkel Freed från Contour Air visade bilder och berättade om ett annorlunda resmål.
Samarrangemang med Medborgarskolan. Plats: Kulturhuset Scenit, Järnvägsgatan 8, Örebro.