Örebro, 2019-09-12: Välbesökt special-infokväll med Hurtigruten hos Contour Air i Örebro lockade fler än 40 besökare. En fullmatad afton med stort fokus på de djur- och naturupplevelser resenärer på expeditionsresorna kan få uppleva. Det går nämligen inte att lova mer än tid för avresa och tid för ankomst. Hurtigrutens expeditionsresor sker i stor utsträckning på naturens villkor.

Att vi på Contour Air och Hurtigruten inte kan lova upplevelser var genomgående i presentationerna för kvällen. Faktorer som vindförhållanden, antal isbjörnar på stranden eller valrossar i vattnet är tre exempel på saker som kan få fartygens kaptener eller expeditionsteamen ombord att ändra planerna för dagen.

Robin Evans inledde infokvällen med att berätta om Hurtigrutens rika historia. Vi fick lära oss om hur upptäcksresande och utforskare av jordens poler i historien har kopplingar till Hurtigruten.

Robin berättade även om hur gäster till Svalbard kan delta i en aktivitet som går ut på att städa stränderna. Han berättade vidare om hur Hurtigruten arbetar för att bli mer hållbara med t.ex. två nya fartyg som har hybrid-drift.

Mikael Worku fortsatte infokvällen med att presentera MS Roald Amundsen. Ett flytande himmelrike för utforskare och äventyrare. Fartyget är försett med hybriddrift för att i stunder kunna segla ljudlöst genom naturen. En mäktig upplevelse.

Contour Air:s gruppresor med Hurtigruten presenterades också:

OBS: Du kan boka alla Hurtigrutens resor via Contour Air