Contour Air Georgien: Old Town, Tbilisi

Nytt liv för gamla Tbilisi, är namnet på ett projekt som startade 2009, med målsättningen att renovera och bevara de äldre byggnaderna i Tbilisi. Den “gamla stad” i staden utmärker sig med pastellfärgade hus i klassisk georgiansk stil.

Det kanske mest omtalade med husen är de snidade balkongerna. Ett besök i Old Town kompletterar sannerligen bilden av Tbilisi som en plats i världen som låtit sig förädlas av andra kulturer genom århundradena.

Tbilisi

Flera hus har dock inte överlevt tidens tand. De står kvar som vittnen om en tid som varit. Fortfarande intressanta att vila ögonen på, en del är faktiskt bebodda!

Tbilisi

Ett besök i gamla stan är en upplevelse ovärd att missa när du befinner dig i Tbilisi, för vidare resa t.ex. norrut för att vandra i Kaukasus eller inför/efter några dagars utförsåkning i Gudauri.

De pastellfärgade husens gränder och kullerstensgator besöks med fördel på samma dag som du ser Nariqala-fortet, då kvarteren ligger vid foten av berget som huserar fortet och St Nicholas-kyrkan.

Contour Air har i flera år arrangerat gruppresor till Georgien och om du senare under 2020 eller 2021 vill resa hit, hör av dig, se sidfoten för kontaktuppgifter. För dig som vill få mycket mer inspiration och kunskap kring Georgien, besök georgienresor.se