Landstigning på Cuverville Island, Antarktis - Fotograf: Karsten Bidstrup / Hurtigruten

Antarktis är en ofattbar enorm kontinent vars kyliga havsströmmar omsluter de enorma is och snömassorna samt djuren som lever där. En resa hit är en “once in a lifetime”-upplevelse och även om ni bara skrapar på ytan är det svårt att i ord beskriva hur magnifika upplevelser en resa till denna del av jorden kan föra med sig.

Den ultimata expeditionen med Hurtigruten tar dig till Falklandsöarna, Sydgeorgien och Antarktis. Ändlösa vita vidder och massiv tystnad i den vita vildmarken. Om vädret tillåter kan du för en natt landstiga och övernatta i tält. En annan dag erbjuds kajakpaddling i vatten du aldrig rört vid tidigare.

Till fots på Cuverville Island, Antarktis - Fotograf: Karsten Bidstrup / Hurtigruten

Till fots på Cuverville Island, Antarktis – Fotograf: Karsten Bidstrup / Hurtigruten

Höjdpunkter

Resan inleds i Buenos Aires och andra dagen befinner du dig i Eldslandet långt ner i Sydamerika för att där stiga ombord och påbörja expeditionskryssningen. Första anhalten är Falklandsöarna, på den fjärde dagen efter ett par dagar på öppet hav. På dag 9 till 13 befinner du dig i Sydgeorgien, som är känt som Södra ishavets motsvarighet till Serengeti (Tanzania) – en populär plats för naturfotografer. Tack vare att Sydgeorgien ligger utanför gränsen för den årliga havsisen samlas här tiotals miljoner pingviner, sälar och sjöfåglar. Glöm inte extra batteri och minneskort till kameran!

Fem dagar i Antarktis:

  • Polarlandskapet på Half Moon Island
  • Djurlivet på Hanna Point
  • Adeliepingvinerna på Paulet Island
  • Små, stora och jättestora isberg
  • Flera hundra meter höga klippor
  • Strandade isberg i Errera-kanalen
  • Åsnepingviner på Danco Island

OBS: Det här en premium-upplevelse för dig som investerar i extrema upplevelser. Vid publicering (2/1 -20) finns det fortfarande platser kvar på avgångarna i november och december 2020. Pris från ca 108 000 kr per person (ej inkl. flyg till/från Sverige och ev. kompletterande övernattningar) – besök Hurtigrutens webbplats för aktuell tillgänglighet – Boka en komplett resa hos Contour Air via 019-333 000. Reservation för slutförsäljning.


Utvald bild: Landstigning på Cuverville Island, Antarktis – Fotograf: Karsten Bidstrup / Hurtigruten.