Vi svenskar reser mer än någonsin tidigare. Men det är lätt att fastna i samma gamla vanor. Vi har tittat närmare på några av de tyngsta skälen att välja att resa i sista minuten.

Det finns många positiva saker med att resa. Men det har blivit dyrare, och alltför ofta hamnar i samma resmönster med följd att vi år efter år väljer samma destinationer. Här kommer några av de många fördelar som kommer med sista minuten-resor. För andar tips kan du titta närmare på vår blogg.

1. En chans att utmana sig själv

Livet handlar om att ta risker och pressa dig själv ur din komfortzon. Det kan vara en skrämmande sak att göra men det är också ett felsäkert sätt att växa som person och närma sig sin fulla potential. Att ta risker och prova nya saker kan hjälpa dig att bygga upp självförtroende, öka dina insikter och utveckla nya färdigheter. Det kan också öppna möjligheter för personliga relationer. Att resa spontant är förmodligen ett av de enklaste sätten att utmana sig själv.

2. Ett sätt att spara pengar när man reser

Att köpa biljetter i förväg några timmar eller dagar innan din resa är ofta mycket billigare än att vara ute i god tid. Mycket på grund av att reseföretag sänker sina priser för att uppmuntra folk att boka de återstående platserna. Att välja sista minuten flyg kan därför vara ett väldig enkelt sätt att spara lite pengar på din resa. Utmaningen ligger i att våga vara spontan och inte ständigt sträva efter att hitta tryggheten i det vi redan känner till.

3. Ger dig ett mer spännande utbud

Variation är en av livets många kryddor. Vardagen kan bli enformig och trist om vi inte anstränger oss för att bryta våra vardagliga rutiner. Att hitta ett sätt att lägga till variation i livet hjälper oss att växa som individer och bevara relationer. När du väljer att resa i sista minuten kommer du i kontakt med ett utbud som du kanske inte ens visste fanns. Ett smidigt sätt att hitta nya destinationer. Hela världens destinationer ligger sällan längre än några klick bort.

4. Möjliggör gultkant på vardagen

Även om det finns pengar att spara på sista minuten så kan du även välja att spendera lite extra. Då kan du definitivt hamna i en helt annan klass av resande och få exklusiva heltäckande upplevelser som annars vore mer eller mindre ekonomiskt orimliga. Du får helt enkelt mer för varje enskild krona du spenderar.