Sarajevo-resa med utflykt till Mostar

Välkommen med på en intressant paketresa till Bosnien. För dig som på nära håll vill uppleva historia och kultur i en region med händelserikt förflutet med fokus på Sarajevo. Resan innehåller också två dagsutflykter varav en till vackra Mostar.

  • 1 maj, 2017

  • 5 dagar

  • fr. 9 550 kr

Dag 1. Sarajevo
Vi landar i Sarajevo där vi möts av vår reseledare. Vi åker till vårt hotell får incheckning. Välkomstdrink och informationsmöte om vår resa. Orientering och fritid i centrum. Gemensam middag på Sarajevo-bryggeriets egen restaurang. (M)

Dag 2. Jajce – Travnik
Vi åker tidigt till Jajce, en av de vackraste och en av de viktigaste städer i Bosnien och Herzegovina. Jajce är plats där man bevarar arkeologiska fynd från Europas största imperier (Romerska, Bysantinska, Osmanska och Ӧsterrikisk-Ungerska) samt det egna riket Bosnae och Jugoslavien. En attraktion som vi kommer att se är Pliva-vattenfallet med en fallhöjd på nära 20 meter. Jajce med sitt vattenfall är en riktigt vacker plats du inte får missa.

Vi äter lunch i Jajce innan färden går vidare österut till Travnik. Stadens vackra omgivningar gjorde det till Osmanska rikets guvernörsäte och huvudstad mellan 1699 till 1850. Travnik är också födelseplatsen för Nobelprisvinnaren Ivo Andric (litteratur 1961). Efter rundtur och viss egentid i Travnik åker vi till Etnoby Čardaci där vi äter en typisk bosnisk middag. (L, M)

Dag 3. Sarajevo
Guidad rundtur i Sarajevo med översikt av stadens turbulenta förflutna. Vi presenterar stadens viktiga perioder både historiskt och arkitektur-mässigt. Vi fördjupar oss i stadens historia i Stadsbiblioteket, Sarajevos stadsmuseum (vid Sarajevoskottets plats) och Hoppets tunnel (1990-talet) som vi besöker under eftermiddagen. Tid för lunch på egen hand, förslagsvis en ćevapčiči i Baščaršija samt middag på en kultrestaurang i centrum av staden. (M)

Dag 4. Mostar och Hercegovina
Tidig avfärd mot Hercegovina (Hertigslandet) och Počitelj, en av de vackraste exempel av bosättningar som byggdes av Osmanerna under medeltiden. Efter en lättsam vandring i Počitelj fortsätter vi till Buna vattenkälla. Vi flyttar till Mostar där lätt lunch väntar dukat under Gamla bron. Dagen avslutas på en vinkällare med vinprovning och middag i närheten av Mostar. Sen ankomst till hotellet i Sarajevo. (L, M)

Dag 5. Hemresa
Förmiddagen fri i Sarajevo. Ni kan förslagsvis shoppa eller fika på ett av många kända kaféer i Sarajevo. Transfer till flygplatsen och flygresan hem. (F)

Priset inkluderar:

  • Reguljärt flyg inkl flygskatt
  • Resan uppdateras

Ingår ej:

  • Enkelrumstillägg
  • Extra aktiviteter utanför programmet