Fågelskådarresor 2018

Följ med på våra spännande fågelskådarresor. Vi njuter av fågellivet och passar även på att njuta av den lokala maten. Avslappnade naturresor med fåglar i fokus. Passar såväl den inbitne fågelskådaren som mera allmänt naturintresserade.

PB Birdingtours drivs av Ronnie Lindqvist och Per Karlsson Linderum. Contour Air svarar för arrangemang, fakturering och resegaranti. Läs mer på deras webbplats →

SKÖNA OCH VACKRA MALLORCA

Guide: Kent Halttunen
På Mallorca förenas spännande fågelskådning med lättsamt semesterliv. På den här resan bor vi hela tiden på samma hotell i Alcudia med bekvämt avstånd till många fina fågellokaler. På Mallorca finns Albufera, ett av Medelhavets intressantaste våtmarksområden. I det stora området kan man bland annat få uppleva: natthäger, rallhäger purpurhäger och alla andra hägerarter. Här finns purpurhöna, dvärgrördrom, bronsibis, marmorand, kamsothöna, cettissångare, kaveldunsångare och mycket, mycket mer. I de närliggande bergen kan man spana på grågam, smutsgam, dvärgörn, eleonorafalk och alpseglare. Inte långt bort ligger fyren Formentor där man kan få se liror, blåtrast och balearisk sångare.
18–25 april, fr. 13 800 kr.
Boka resa →

KRUSHUVADE PELIKANER I ALBANIEN

Guide: Per Karlsson Linderum (första resan) & Ronnie Lindqvist (andra resan) samt inhemsk guide.
Vackra Albanien har slagit upp sina tidigare stängda portar och nu kan vi erbjuda en resa till ett mycket spännande land. Krushuvade pelikaner har i Albanien ett av världens starkaste fästen.
27 April-4 Maj + 5–12 Maj, 8 dagar, fr. 14 900 kr.
Boka resa →

NORDNORSKA VARANGER I MIDSOMMARTID

Guide: Ronnie Lindqvist
Nordnorge i midsommartid är en av de saker man måste uppleva någon gång i sitt skådarliv. 24 timmar per dygn med fullt dagsljus gör att man kan skåda hur mycket som helst. Resan utgår från Luleå. Svensk fågelguide, boende, frukost, landtransporter och inträden ingår i priset.
24 juni–1 juli, 8 dagar, fr. 8 500 kr.
Boka resa →

SYDAFRIKA

Guide: Thomas Nyberg och guide från PR Birding Tours.
Sydafrikas nordöstra del har allt vad man kan önska sig av en skådarresa till Afrika. Krüger-parken är juvelen i den delen av världen med alla sina stora däggdjur, mängder av spännande afrikanska fåglar och en härlig vildmark.

Som alltid med PR Birding Tours är vi en liten grupp, max åtta personer inklusive guiden vilket gör att alla har samma möjligheter att se allt. Räkna med 300 fågelarter eller mer, och ca 40 arter däggdjur, kanske alla Big Five.

Från Johannesburg tar Thomas Nyberg med oss till både kända nationalparker och egna smultronställen. Han är en av Sydafrikas ackrediterade guider med tillstånd att bedriva sin verksamhet i Krügerparken och dessutom en mycket erfaren Afrika-skådare.

Med tanke på den lilla grupp vi blir kan en unik resa utlovas där var och en kan känna sig priviligierad att få uppleva Afrika på det här sättet.
17 november, 15 dagar, fr 38 000 kr.
Boka resa →