Våren är här och det är dags att börja planera din nästa semester. Om du letar efter en stad som erbjuder kulturella sevärdheter, historiska monument, vackra stränder och livfulla nöjesliv har vi sammanställt sex av Europas mest spännande destinationer för dig. Berlin, London, Barcelona, Lissabon, Rom och Aten erbjuder allt från prisbelönt gastronomi till shopping i världsklass.

Följ med på en resa genom de sju stadsdelarna som utgör Europas hjärtan – låt dem berika din semesterupplevelse.

Berlin

Berlin är tysklands kulturella och politiska huvudstad och har växt till en av Europas mest populära turistmål. Här kan du njuta av arkitektur från olika perioder, ta del av det förflutna i stadens åtta museer, göra shopping i provkvarteren och ta en promenad längs den berömda muren.

För att se de vackraste stränderna bör du ta tåget till Wannsee eller Potsdam. När natten faller över staden bör du inte missa den berömda klubbscenen eller barerna på Gendarmenmarkt.

London

London är en av de mest dynamiska städerna i världen och har varit huvudstad för Storbritannien sedan länge. Här kan du beundra sikten från den ikoniska London Eye, ta del av omfattande historia på Tower of London eller utforska det moderna centrumet med Kensington Palace och Big Ben.

Få kulturupplevelser kan mäta sig med West End-teatrarna och nöjen som Camden Market och Notting Hill. Det finns också ett brett utbud av restauranger, barer och klubbar för att ta en paus från alla aktiviteter.

Barcelona

Barcelona är en livfull stad som bjuder på ett brett utbud av sevärdheter. Här kan du vandra längs Ramblan, beundra sagolik arkitektur på La Sagrada Familia och besöka Park Güell. När du är redo att slappna av får du inte missa de vackra stränderna som ligger på Costa Brava eller porten La Barceloneta.

Kulinariskt kan Barcelona erbjuda flera populära rätter, från tapas till den berömda paella. För en nattlig upplevelse tar du dig till Poble Espanyol för konserter, barer och klubbar.

Lissabon

Lissabon är huvudstaden i Portugal och är känd för sina vackra gator, parker och monument. Här kan du ta en hiss till Alfama-kvarteret och beundra den gamla staden från Miradouro das Portas do Sol. Det finns andra sevärdheter som Castelo de São Jorge, Jerónimos Monastery och det imponerande Akvariem Oceanário de Lisboa – perfekta aktiviteter för hela familjen.

För att njuta av solen tar du dig till stranden Cascais eller Parque das Nações. Lissabon är också berömt för sitt nattliv, som omfattar flera restauranger, barer och klubbar.

Rom

Rom är en av världens mest populära städer och har länge varit ett mecka för turister från hela världen. Här kan du beundra den ikoniska Colosseum, besöka Vatikanstaten med Peterskyrkan, shoppa på Gallerian Romana eller ta en promenad längs Tibers sluttningar.

Den historiska staden har också en levande nattlivsscen, med mängder av restauranger som serverar den berömda ”Cucina Romana”, samt barer och klubbar för att göra din semester ännu roligare.

Aten

Aten – huvudstaden i Grekland – är hem till ett antal välbevarade monument från antikens Grekland. Här kan du se det imponerande Parthenon på Akropolishöjden, ta en tur till Plaka-kvarteret för att beundra akropol och se den berömda Propyléer.

För att njuta av solen kan du ta en dagstur till stränderna på Saroniska öarna eller Aegina, samtidigt som du tar del av de vackra stammen. Aten erbjuder också god mat och levande nattliv för att fullända din semesterupplevelse.

Oavsett om det är historiska monument, shopping eller livfullnad som lockar dig – Europa har allt som krävs för att ge dig den perfekta vårsemesterupplevelsen. Ta ett djupt andetag, packa och ge dig av till någon av de här städerna för att uppleva det bästa som Europa har att erbjuda.