Ja, en lång flygresa från Sverige men så värt det väl framme i Australien & Nya Zeeland – länder som lockar oss med sin annorlunda kultur, djurliv och historia.

Vår resa genom Australien börjar i Darwin, i den tropiska norra delen av landet som är en egen kontinent (Oceanien). På fascinerande dagsturer till Kakadu och Litchfield National Parks får vi uppleva den australiska vildmarken på nära håll.

Vi fortsätter resan söder ut till den mångfacetterade lilla staden Alice Springs och vidare till den unika stora klippan Uluru (tidigare känd som Ayers Rock) med sin underbara färgskiftning vid solnedgången och soluppgången. Där får vi en introduktion till aboriginernas livsstil.

I kontrast till ökenlandskapet, flyger vi till Cairns på norra östkusten och utforskar regnskogen och barriärreven. Sceneriet ändras igen när vi landar i huvudstaden Canberra och får inblick i Australiens politik och samhällets syn på invandring m.m.

Vi avslutar resan i Sydney med de underbara vyerna över Sydney Harbour Bridge och operahuset samt intressanta besök och inblick i hur vanliga australier bor.

Nya Zeeland ger oss en helt annorlunda upplevelse av djur och växtliv. Vi börjar på södra ön i staden Christchurch och reser sedan norr ut till hamnstaden Picton, där vi tar färjan över Cooks Strait till huvudstaden Wellington. En otroligt vacker stad med magnifika vyer över havet och samhället.

Här får vi en första introduktion till Maorifolkets ursprung och historia. Vi fortsätter norrut till Rotorua och får mer kunskap on hur den underjordiska termoenergin var en självklar del av maorifolkets liv och hur den energin fortfarande används idag.

Vi besöker en vanlig nyazeeländsk familj och bekantar oss även med Hobbiton™ Movie Set där Sagan om Ringen spelats in. Till slut hamnar vi i vackra Auckland, huvudstaden på norra ön, centrum för affärsliv och utbildning.