Jättesköldpaddor på Prison Island

Zanzibar – för er som vill uppleva sub-saharan Afrika och Mellanöstern samtidigt. Hit kommer ett par hundratusen turister varje år och Zanzibar har en mycket vacker natur med rikt djurliv för er att uppleva. Zanzibar är en bra avslutning på en safari i Tanzania.

Menai Bay

På sydvästra Zanzibar finns Menai Bay, ett reservat sen 1998 och här finns det flera härliga sandbankar samt obebodda öar att besöka. Lokala arrangörer erbjuder dagsresor med snorkling, utomhusbuffé samt sol och bad på sandbankarna.

Chumbe Island Coral Park

En marint skyddsområde sydväst om huvudön Unguja. Ni reser hit med båt och stannar över dagen eller bor över i enkla bungalows med naturlig luftkonditionering och fantastisk utsikt mot havet. Här finns chans att se den ovanliga kokoskrabban. Reser ni augusti eller september finns det även chans att få stifta bekantskap med upp till 15 meter långa knölvalar. Ungefär 500 valar siktas årliga i vattnen runt Chumbe Island. Om du inte ser några kan du höra valarnas sång under vattnet vid dykning på öns skyddade korallrev.

ca-zanzibar-sjostjarna

Ekoturismen på Chumbe Island delfinansierar det ekologiska skyddsarbete som pågår på ön. Här ges även möjlighet till utbildning i hållbarhet för lokalbefolkningen och simskola för barn.

Jozani Forest

En nationalpark om ca 50 kvadratkilometer intill Chawka Bay på södra Zanzibar.

Röd colobus-apa på Zanzibar

Röd colobus-apa på Zanzibar

Här ges möjlighet att se de röda små colobus-aporna, Sykes-apor och bevittna mangrove. Det här är en regnskog med över 100 trädarter, 50 olika fjärilar och 40 fågelarter.

Contour Air Special för dig som vill resa till Zanzibar på egen hand eller i grupp. Specialarrangemang erbjuds till hela världen. Klicka och läs mer!

Spice Tour

Kryddturen är nära på ett obligatorium på Zanzibar. Det här är en populär aktivitet på Zanzibar som många turister genomför. Det vanliga är att utflykten görs i grupper med uppmätning på hotell innan avresa mot plantagen.

Zanzibar Spice Tour

Zanzibar Spice Tour

Tillsammans med en lokal guide spenderar ni några timmar och ser kryddor i sin ursprungliga skepnad. Smaker och dofter ni känner igen från kryddhyllan hemma får ni möjlighet att se och känna på.

Prison Island

Vill ni se jättesköldpaddor kan ni åka till Parken Zoo i Eskilstuna. Eller så kan ni resa till Prison Island, ca 20 minuter med båt från Stone Town på Zanzibar. Här betalar ni några dollar i entré och ges möjlighet att vandra tätt intill sköldpaddorna. Vissa är över 100 år gamla!

Jättesköldpaddor på Prison Island

Jättesköldpaddor på Prison Island

När ni gör utflykten till Prison Island ska ni inte missa chansen att snorkla. Vattnet är kristallklart och sikten är mycket god. Beroende på hur tidvattnet står kan ni dessutom ta ett dopp från stranden. Se bara upp för den sylvassa korallen!