Stora Mellanöstern | Jordanien + Israel – Rundresa i grupp

Jerusalem – Betlehem – Galiléen – Jeriko – Amman – Jerash – Petra

Stora Mellanöstern – Välkommen med på denna spännande och intressanta rundresa för att möta människor och kulturer på platser såsom Jerusalem, Betlehem, Galiléen, Jeriko, Amman, Jerash, Petra.

I ökenområdet Wadi Rum sover vi i beduintält och åker jeep genom sanddynerna. De vackra vyerna får vi se i Jordandalen, på Golanhöjderna och vid Medelhavet.

Den nuvarande politiska situationen i området belyses. Det blir även några dagar med vila och bad i Röda havet med möjlighet att snorkla och dyka bland koraller.

 • Avresa:

 • Längd: 16 dagar

 • Pris från: 31 350 kr

Jerusalem
Wadi Rum
Petra

Dagsprogram Mellanöstern:

Dag 1 Stockholm – Amman

Flyg till Amman, huvudstaden i Jordanien.

Dag 2 Amman och dess omgivningar

Vi startar med en tur till Jerash med en Hippodrom för gladiatorspelen från romartiden. I staden Ajloun får vi en enastående utsikt över Jordandalen och besöker en korsriddarborg. Vi promenerar i Ammans basarer. (L,M)

Dag 3 Handelsvägar och löftesland

Den viktiga femtusenåriga handelsvägen mellan Babylon och faraonernas Egypten för oss till den kristna staden Madaba, där mosaikgolvet från 500-talet med den palestinska kartan beses. Vidare till berget Nebo för att se vad Moses såg av löfteslandet. Döda havet 400 m under havsnivån ger oss en möjlighet till bad där alla ”flyter lätt”. (L,M)

Dag 4 Till Israel och Jordandalen

Besök på den troliga platsen för Jesu dop i Jordanfloden. Vi besöker Qumran och äter lunch i Jeriko, en av världens äldsta städer, på vägen till Tiberias. (M)

Dag 5 & 6 Gennesarets sjö

Bibeltexter från Jesu verksamhet guidar oss dessa dagar. Här kallade Jesus sina lärjungar. Vi tar en tur med båt på Gennesarets sjö. Här hölls predikningar och under skedde, här mötte han dem också efter uppståndelsen. Vi besöker Kapernaum och Saligprisningarnas berg, vidare till övre Galiléen, ser Hermonbergen, Golanhöjderna, och Caesarea Filippi med Jordans källor i Banias. I Galiléen besöker vi även Kaana, berget Tabor och passerar över Harmagedonslätten. Vi besöker Nasaret med Bebådelsekyrkan. (1 L, 2 M)

Dag 7 Till Caesarea och Betlehem

Vi färdas genom Galiléen till Medelhavskusten och besöker korsfararstaden Akko, samt gör ett stopp i Caesarea. Idag återstår bara ruiner av den tidigare så mäktiga romerska staden. Därefter är målet Betlehem, där vi får vila ut i ”härbärget”. Vi tar en kvällspromenad i Jesu födelsestad. (M)

Dag 8 & 9 Jerusalem

Två hela dagar i ”den heliga staden” med besök på Olivberget, Getsemane örtagård, Tempelberget, Al Aksamoskén, Klippmoskén, Klagomuren, Sions berg. Vi vandrar tillsammans Via Dolorosa – Lidandets väg som leder till Golgata. Besöker Yad Vashem-museet, som skildrar den judiska historien från andra världskriget och framåt. Knesset ser vi utifrån. Vi promenerar i Jerusalems basarer. Programmet ger oss stor närhet till Bibelns berättelser och dagens Israel. (M)

Dag 10 Betlehem och färd mot Petra

Vi startar dagen med att vandra till Födelsekyrkan och därefter åker vi till Herdarnas äng i Beit Sahour. Lunch äter vi i Betlehem, för att senare färdas genom Juda öken ner till Jeriko. Vi åker över Jordanfloden till Jordanien, och framåt kvällen når vi målet Petra. (M)

Dag 11 Ett av världens sju underverk

Petra, den gömda klippstaden, inhuggen i det rosaskimrande berget för mer än 2 000 år sedan, på Nabatéernas tid, får oss att häpna. Vi strövar runt och tar in denna miljö med vördnad för vad man kunde utföra av byggnader i berget. Bussen tar oss vidare till ökenområdet Wadi Rum, där vi får middag och kan se solnedgången. Övernattning i Beduintält. (L,M)

Dag 12 Ännu en fantastisk dag

Dagen inleds med en Jeepfärd i skön natur, Wadi Rum, med höga berg och mycket sand. Där kämpade under 1900-talets början Lawrence av Arabien och den berömda filmen om honom spelades in i denna miljö. Vi möter beduiner och hoppas på arabiskt kaffe, samt en tur på kamelryggen för den som vill. Vi når hotellet i Aqaba vid Röda havet. (M)

Dag 13 & 14 Sköna dagar vid Röda havet

Vila, skön avkoppling och bad i Röda havets kristallklara vatten. Du kan snorkla eller dyka bland koraller, upptäcka Aqabas sevärdheter, eller bara sola och njuta. (L alt. M)

Dag 15 Norrut

Ännu en härlig dag i Aqaba. Med oförglömliga minnen reser vi på kvällen till Amman för nattflyg hem. (M)

Dag 16 Landar i Sverige

Tidig morgon landar vi i Sverige.

Detta ingår i priset:

 • Reguljärt flyg inkl flygskatt
 • Alla inträden och utflykter i programmet
 • Del i dubbelrum inkl frukost
 • Måltider enl program (L=lunch, M=middag)
 • Svensk reseledare
 • Lokal guide
 • Alla måltider enligt programmet
 • Dricks till guider, chaufför m. m.
 • Utreseskatt

Ingår ej:

 • Enkelrumstillägg fr 4200 kr
 • Dryck till maten
 • Dricks vid måltiderna

Ja, klart jag vill boka resan!

Boka den här resan: Klicka här för att gå till formuläret för bokning av resa med Contour Air AB. Boka även via 019-333 000 eller info@contour.se alt. besök oss på Järntorgsgatan 9, Örebro.

Öppettider:

Vårt kontor är ej bemannat.

Kontakt:

E-post: info@contour.se

Org. nr. 556320-1937.
Styrelsen har sitt säte i Örebro.

Contour Air Facebook

Vår ambition är att i våra kanaler för marknadsföring illustrera resor, resmål, platser och destinationer rättvist och representativt, med media från egna och andras källor. Vi kan dock aldrig garantera exakt samma eller liknande förhållanden, innehåll, känslor eller uppfyllda förväntningar under våra eller våra samarbetspartners resor såsom illustrerat med bilder, videos eller i beskrivande text .

Contour Air Instagram