Special-idé: Safari i Sydafrika och lyxig avkoppling på ö i Mozambique

För dig som längtar efter att uppleva vilda djur i dess naturliga miljö är safari i Sydafrika bland det bästa världen har att erbjuda. För dig som längtar efter palmer som svajar i vinden intill stränder med finkornig sand och ett turkost hav att doppa dig i är Mozambique en härlig plats. Tänk dig nu en kombination där du förenar safari med strandlivet inom ramen för samma arrangemang!

Vi på Contour Air är duktiga på att arrangera och paketera upplevelseresor till Sydafrika. Vi har i många år genomfört guidade gruppresor, från Kapstaden i västra Sydafrika till safari i östra Sydafrikas Krugerparken – Uppskattade resor där vi även kunnat låta gruppen besöka en skola som vi stöttar genom vårt CSR-arbete Hjälpande händer.

Dagens idé/förslag innehåller dagar spenderade i Sydafrika och dagar spenderade i Mozambique. Denna idé är ett förslag på upplägg för ett specialarrangemang – Er egen resa. Fortsätt läsa en mer utförlig presentation av kombinationen safari på Sabi Sands och avkoppling på Bazaruto Islands.

Sabi Sands Private Game Reserve

Sabi Sand är en plats på jorden där naturens vilda djur möter komfort och bekvämlighet för dess besökare. Sabi Sands med sina olika lodger (3-5 stjärnors boendeklass) ligger på norra gränsen till och inne i den 20 000 kvadratkilometer stora Krugerparken. Detta öppnar upp för djur och naturupplevelser i Kruger-parken med boende i Sabi Sands eller vice versa.

Sabi Sands ligger ca sex timmars bilresa nordost om Johannesburg. Det finns även ett litet flygfält nära området, för dig som hellre flyger lokalt från Johannesburg.

En dag i Sabi Sands:

Tidigt på morgonen äter ni en enklare frukost innan det är dags att äntra taklösa jeepar. Spåraren sitter på en stol längst fram på motorhuven när chauffören navigerar genom bush-landskapet.

Här finns det elefanter, lejon, leoparder och noshörningar. En mäktig upplevelse som väcker starka känslor. Ni sitter helt öppet med de vilda djuren strykandes förbi, ibland på lite längre avstånd, ibland väldigt nära.

Efter några timmar är dags att återvända till lodgen för en rejäl frukost och reflektion samt socialiserande. En lunch utomhus (om vädret tillåter), vila eller en runda i gymmet innan afternoon tea. När skymningen inleds är det dags för en kvällstur i landskapet. Väl “hemma” igen finns det för den som vill en möjlighet att övernatta i en trädtopp, med walkie talkie till en vakt i närheten skulle ni mot förmodan behöva assistans. En dubbelsäng med Vintergatan som takmålning (Lion Sands Treehouse).

Sabi Sands är dock ett nätverk av flera olika lodger. Det är inte uteslutande ultralyx eller lyxboenden. Här finns det något för de flestas plånböcker. Inte sällan boende i lodger som inte har staket mot den omkringliggande vildmarken. Detta öppnar upp för spontana upplevelser av djur nära inpå knutarna, med vakter som upprätthåller säkerheten.

Bazaruto Islands

I de södra delarna av Mozambique finns en grupp öar, Bazaruto Islands. Den större ön, Bazaruto, har härliga sanddyner. Fina möjligheter till avkoppling med sol och bad. Den lite mindre ön, Benguerra, har ett mer varierat landskap med träskmark vilket gynnar det rika fågellivet. Här kan ni paddla kajak, åka på båtutflykter och upptäcka det marina livet eller njuta av solnedgången med ett glas kylt i handen.

En kombination med safari och boende i Sabi Sands är hotellet Azura Benguerra, ett fyrstjärnigt lyxhotell med villor som ligger i direkt anslutning till en strand som vetter i nordvästlig riktning. För dig som värdesätter superb bekvämlighet och hög servicenivå. Transfer till och från hotellet med helikopter.

Att bo här innebär även att ni bidrar till Azura Rainbow Fund som i december 2018 bidrog till bygget av öns första klinik. En lyft för lokalbefolkningen som innan detta inte haft bra tillgång till sjukvård. Nu finns bättre möjlighet att köpa medicin och för gravida att undersökas samt förlösas.

OBS: Om du söker boende i Mozambique som bättre rimmar med din reskassas storlek finns det bra hotell norr om Vilanculos på fastlandet. Uppge detta i din förfrågan.

Ett alternativ till att bo på resort i Mozambique är att flyga upp till Zanzibar, erkänt gott utbud av såväl lyxhotell som boende för begränsade reskassor.

Välkommen med Er förfrågan om ett specialarrangemang för kombinationen Sabi Sands och Azura Benguerra: Fyll i ett formulär så återkommer vi, sänd oss e-post till info@contour.se eller ring 019-333 000 (se sidfoten för öppettider).