Skidresa Svalbard: Åka skidor i isbjörnens rike Svalbard

De orörda vidderna. Solen som aldrig går ner. Ödsligt och enormt på samma gång. En kraftfull input för dina sinnen. Hur många superlativ och intensitetsmarkörer behövs det för att beskriva Svalbard på skidor?

Det bästa med skidåkning på Svalbard är att du kan dra nytta av andras erfarenheter. Du behöver inte skida över hela Svalbard, leta lite online istället och börja planera din speciella resa till Svalbard.

Vi har redan gett dig några tips på vägen inför att du reser till Svalbard för att uppleva isbjörnens rike med skidande om dagarna och sömn i tält om nätterna – Klicka dig dit nu om du missat den bloggtexten.

Det som vi kan lägga till den tidigare publicerade listan är det faktum att skidåkning på Svalbard är du, dina kompisar och naturen (berg, snö, sol, dimma, is, isbjörn). Det finns ingen vårdcentral runt hörnet om du gör dig illa. Det finns inga liftar, inga restauranger, ingen bastu och vad ni äter tar ni med er, det finns inga system som varnar för laviner. Det är bara ni, milsvid utsikt och Svalbard.

Det har sagts att Svalbards vildmark är en plats där du kan tappa bort dig själv och finna dig själv på samma gång. Strapatserna som kommer med en vistelse i det vilda Svalbard är för dig med starkt psyke och samtidigt en öppenhet inför att tuffa förhållanden kan vara livsomvälvande. För somliga den ultimata upplevelsen.