ca-train-ride-neretva

Världen väntar och tills dess att vi åter kan resa utomlands för att se och uppleva världen, vill vi idag tipsa om en drygt 2,5 timmar lång tågresa point-of-view-video på YouTube.

Kameran är monterad längst fram i tågsetet, med fri vy framåt. Det är en härlig upplevelse för dig som uppskattar att resa med tåg och naturen i den här delen av Europa är slående vacker.

Platsen vi får uppleva är rälsen, de 99 tunnlarna och 65 broarna från Capljina (ca 45 minuter söder om Mostar) till Sarajevo, genom Neretva-floddalen. Neretva är namnet på floden som flyter under den världsberömda bron i Mostar.

Välkommen ombord!

För en riktigt härlig upplevelse: Spela upp videon på en storbild-TV och dimma ner ljuset i rummet. Videon har ingen musik utan det enda ljudet är det från lokets framfart med tillhörande ljud från bromsarna.

Vi tänker att det i framtiden finns möjlighet för dig att boka en resa som inkluderar flyg från Sverige till Bosnien eller Kroatien. Där kan vi ordna med lokal guidning eller hyrbil för egna upptäckter. Bege er till Mostar för att resa vidare därifrån till Sarajevo med tåg.

Vi är fullt medvetna i skrivande stund om resebegränsningarna som finns pga COVID-19-pandemin. Fast vi vill inte sluta erbjuda riktigt bra researrangemang och vi vet att många av er efter pandemin åter vill resa för att se och uppleva världen!