Safari i Tanzania: Ngorongoro

Naturskyddsområdet Ngorongoro i norra Tanzania är tillsammans med Serengeti för många synonymt med safari i Tanzania. Fler än en halv miljon personer besöker Ngorongoro varje år. Har du varit här eller är du möjligen på Contour Air:s blogg idag för att undersöka möjligheterna att resa hit?

För dig som ska åka till Ngorongoro behövs ingen närmare presentation. Det här är platsen för världens största förflyttning av djur, Great Migration. Här kan du dessutom skåda hundratusentals flamingos och vilda djur i tiotusental. Den här platsen är ett måste på varje safariresenärs bucket-list!

Fem anledningar till att resa till Ngorongoro:

1) Stark koncentration av vilda djur
Kratern huserar mellan 30 000 och 500 000 djur beroende på säsong. Du kommer inte kunna se alla. Vilket i det här fallet är något positivt.

2) De fem stora finns här
Att få se (men inte klappa) de Big Five är i värt ansträngningen för många djurfantaster. Res till Ngorongoro och scanna horisonten efter lejon, leopard, buffel, elefant och noshörning.

3) Kliv in i Afrikas lustgård
Detta är närmaste en magisk plats, där kraters grönska parat med vattnet och himlens skiftningar samt det rika djurlivet får allt annat att blekna i jämförelse.

4) Ngorongoro-kratern är en massiv kittel
På engelska är benämningen “caldera” och en sådan uppstår när en vulkan får ett utbrott och därefter kollapsar på sig själv. Då bildas en kaldera/kittel och i det här fallet en 26 kvadratkilometer stor och 600 meter djup sådan. När vi talar om Ngorongoro är kratern och hela området ofta synonymt, även om det alltså är två skilda saker.

5) Chans att se svart noshörning
Detta extremt ovanliga djur har skådats i Ngorongoro men det rör sig om max 16-18 individer enligt vissa källor.

Vi på Contour Air har i många år hjälpt svenskar till starka upplevelser av djur och natur i Ruaha nationalpark, som är dubbelt så stor som Skåne. Nu under 2020 utökas detta erbjudande med kombinationsresor där du befinner dig på safari under X antal dagar och kombinerar det med avkopplande dagar på Zanzibar eller Mafia Island under Y antal dagar – Låt oss lösa den ekvationen: Sänd underlag för ett specialarrangemang – Er egen resa eller ta kontakt via telefon 019-333 000 eller e-post info@contour.se