Tillgång till internet, eller webben, är en begränsad tillgång på Kuba. Det finns dock flera public hotspots i en del av Havannas parker. För att surfa på nätet snarare än vågorna längs Kubas stränder behöver du köpa ett slags telefonkort.

Håll utkik efter försäljningsställen med skylten Etecsa, som står för Empresa de Telecomunicaciones de Cuba S.A. Där köar du för att köpa några timmars access till internet.

Du kommer troligen inte att kunna streama din favoritserie på HBO när du är på Kuba men kolla mailen och kanske lägga upp en Instagram-bild är ingen omöjlighet.

Och ett varningens finger: När du skrapar på ditt kort för att visa din kod. Gör inte det när det regnar. Koden förstörs och ditt kort blir värdelöst.

Vad det kostar? En del resenärer säger att fem timmar kostar 5 CUC. Andra vittnar om att hotell tagit samma belopp för en timma. Det kan dessutom vara lång väntan för att få köpa ett internet-kort. Då finns det “återförsäljare” som gladeligen erbjuder ett internet-kort för dubbla ordinarie pris. Du är trots allt på Kuba där turisters pengar är eftertraktat och alla vet hur hungriga turister kan vara efter att se om någon gillat bilden de la upp igår från Varadero-stranden.

Lista med platser där internet-access erbjuds