Restips om aktiviteter i naturen på Island

En resa till Island innebär att du kommer i närkontakt med naturens krafter. Det är inte för inte som Island omnämns som sagans och eldens land, som bl.a. syftar på att ön är sagolikt vacker och att elden långt under fötterna värmer Island. Faktum är att stora delar av Island drar nytta av elden under marken för uppvärmning av bostäder. Fast du reser troligen inte till Island för att närstudera huskonstruktioner, annat än förslagsvis den magnifika Hallgrimskirkja i Reykjavik.

Vi på Contour Air har i flera år arrangerat uppskattade rundresor till Island. Vi har även hjälpt en del av er med specialarrangemang – Er egen resa. Idag vill vi bjuda på en handfull tips om aktiviteter för dig att uppleva på Island:

Lär dig om vulkaner

Lavagrottan vid Raufarholshellir är för dig som vill bevittna processerna som sker vid ett vulkanutbrott, utan att uppleva ett vulkanutbrott. Åk hit på vintern för att se de spektakulära isskulpturerna som bildas vid grottans ingång. En upplevelse om ca 3 timmar.

Dykning på Island

Att du från en båt kan beskåda djurlivet i vattnen runt Island är vida känt. Kanske mindre känt är möjligheten att dyka i Thingvellir, nämligen i Silfasprickan där dina sinnen möter en magisk undervattensvärld och 100 meter sikt under ytan. En upplevelse om ca 4-5 timmar.

Åk ovanpå och gå inuti en glaciär

För dig som inte lider av klaustrofobi rekommenderas Into the Glacier som är en upplevelse på Island där du kommer att befinna dig inne i en glaciär. Ett spektakulärt äventyr över vidderna i en monster-buss som har 8×8-drift. Räkna med att upplevelsen tar hela dagen.

Fågelskådning på Island

Fågelskådare flockas(!) på Island och även om du inte sover med din kikare kan en båtresa till Akurey och Lundey vara en härlig naturupplevelse. Här kan du se den kända lunnefågeln, ejder, tärnor, gäss och sillgrisslor. Tidsåtgång ca 90 minuter.

Rida Islands-häst

En eller flera dagar på hästryggen är en dröm för många. Island har så mycket att erbjuda bortom Blå Lagunen, glaciärer och gejsrar – att se och uppleva Islands landskap i långsam takt öppnar upp för starka minnen och kanske rent av en längtan om att återvända?!

Välkommen med din bokning av eller förfrågan om resor till Island: 019-333 000 info@contour.se