Slovenien

Slovenien, ett land på Balkan, är ett resmål för dig som söker en blandning av slående skönhet utomhus, en rik historia, viner, djupa skogar, mäktiga grottsystem, rytande forsar, stillhet vid Adriatiska havet.

Res till Slovenien minst en gång i ditt liv och du kommer inte att ångra dig. Det här landet är en juvel i Europa och dess närhet till populära resmål som Österrike, Ungern, Italien och Kroatien gör att Slovenien fungerar som en port åt alla väderstreck. En skulle alltså kunna påstå att landet är bryggan mellan Europa och Balkan, ett resmål för dig som vill ha lite av allt.

Contour Air erbjuder specialarrangemang till Slovenien. Det är paketresor som skräddarsys efter Era önskemål kring avresedatum längds, aktiviteter och utflykter. Kombinera med fördel ett specialarrangemang i Slovenien med någon av våra guidade rundresor till Kroatien, Bosnien eller Albanien.

Naturlig skönhet:

Slovenien gränsar till Österrike i norr och Italien i väster. Det gör att bergskedjorna du hittar i de länderna även kan skådas och beträdas i Slovenien. Här finner du således snötäckta bergstoppar, bergssjöar med kristallklart vatten, vandringsleder och möjligheter till utförsåkning vintertid. Sjön “Bled” (Bledsjön) är ofta förekommande i turistbroschyrer med sin karaktäristiska kyrka placerad på en ö mitt i sjön.

Stillhet vid Adriatiska havet:

Slovenien har även en knappt fem mil lång kustremsa mot Adriatiska havet. Staden Piran är kanske den mest populära platsen att besöka. Dess virrvarr av gränder intill vackert åldrande bebyggelse står inte gamla Dubrovnik långt efter. Här kryllar det av fotomöjligheter och tillfällen att insupa den historiska miljön med havet bara några stenkast bort.

Vinodlingar:

Gynnsamt klimat för vinodling råder på sina håll i landet. Därför finns det sannerligen gott om platser i Slovenien där druvor odlas för vidare process. Platserna där det odlas druvor för vidare bearbetning till ljuvliga viner är många. Nästan för många för att lista i den korta introduktion till resmålet. Tack och lov finns det gott om guider på nätet som ger tips om vilka vinodlingar som är värda ett besök: Goriška Brda, Maribor, Jeruzalem m.fl. Besök sloveniaforyou.com för en översikt.

Ge oss dina bästa Slovenien-restips:

Vi på Contour Air arbetar ständigt med förbättringar av våra webbplatser. Vi välkomnar dina restips om våra resmål. Har du upplevelser, bilder eller filmer som du vill dela med dig av? Sänd ett mail (contourairs@gmail.com) till oss för vidare dialog om hur ditt material bäst kan presenteras för att inspirera och glädja andra.