Reseledare: Zlatko Papac

Jag heter Zlatko Papac och bor i Mostar, Bosnien Hercegovina.

Jag är född i Jugoslavien 1964 och där ligger mina stora intressen. Ett land som en gång i tiden var mitt hemland föll i bitar under 1990-talet och jag hamnade i Sverige. Under åratal har jag lagt upp pusselbitar om Jugoslaviens uppgång och fall. Under resans gång bjuder jag på en historisk tidsresa om just Jugoslavien för att vi skall till slut förstå vad som verkligen hände under 1990-tal samt dagens läge i de nya länder som uppkom efter Jugoslaviens fall.

Jag pratar inte bara om historien utan om även olika kulturer som kom med olika folkgrupper till regionen och influenser som de lämnat kvar efter sig och som även idag påverkar vardagslivet, matvanor, musik, arkitektur m.m.

Sverige har under tiden blivit mitt andra hemland men 2009 återvände jag till mitt hemland och staden Mostar. Sedan dess har jag varit reseledare för grupper av svenskar samtidigt som jag försöker förverkliga min stora dröm om att bygga broar mellan mina två nya hemländer.

Jag är reseledare i Slovenien, Kroatien, Serbien, Bosnien Hercegovina, Montenegro, Kosovo och Makedonien. Tillsammans med mina vänner från Contour Air skräddarsyr jag resan just efter era intressen/önskemål!

Fotograf: Vanja Lisac

Fotograf: Vanja Lisac