Torkel Freed

Att resa är att växa som människa genom möten med andra kulturer och människor. Jag har rest sedan jag var liten, mamma och pappa tog mig med ut i världen. 1969 reste vi i en Renault 4L genom Västtyskland, Tjeckoslovakien till Jugoslavien, ett land som inte finns mer. 1976 som femtonåring sommarjobbade jag i Kinsale på södra Irland hos min faster och farbror. 1980 direkt efter gymnasiet stack jag till USA med två kompisar, köpte en bil som tog oss runt till över hälften av USAs delstater under tre månader.

Jag har arbetat större delen av mitt liv med utbildning och lärande. Som lärare, rektor och verksamhetschef. Arbetade en hel del med internationellt utbyte på gymnasieskolan i Lindesberg. Jag är VD och delägare på Contour Air och reser också ofta med grupper. Jag producerar de flesta av våra resor.

Favoritresmålen är många! Kina, USA, Italien, Kroatien, Georgien, Kuba, Uganda, Sydafrika… Familjen är viktig för mig: fru Tina, tre döttrar och ett barnbarn. De är alla engagerade i Contour Air på olika sätt. Det är en stor förmån att få ta med alla trevliga resenärer på starka upplevelseresor runt om i hela vår värld. Vi vill ge er lite mer av allt…

Reseledare Torkel Freed