Härlig utsikt över Omalo, Georgien

Omalo är en by i norra Georgien, känd bland vandrare och äventyrare som en bra plats att ta sig till när upplevelser till fots står på agendan. Här är förutsättningarna för långa vandringar minst sagt goda. De gröna slätterna flyter samman med bergssluttningarna, små och stora vattendrag piggar upp och i fjärran är det snö på bergstopparna.

Att vistas i Omalo kan innebära att du är ett med naturen. Det finns inga höghus, motorvägar, tåg eller massiv rusningstrafik – här är det naturupplevelser på verkligt hög nivå och Omalo är avstampet för många av de vandringar du kan företa i omgivningarna. Att resa hit upp (och ner igen) är en utmaning för sinnet men så väl värt det!

Vägen till och från Omalo, Georgien

Den lilla byn Omalo är även platsen som vi anländer till under vår vandringsresa i Georgien. Här finner du förutom milsvid utsikt över Stora Kaukasus även ett litet fort, Keselo, som härstammar från medeltiden.

De som valt att bo här är i långa perioder varje år helt isolerade från omvärlden. Vägen är helt enkelt inte farbar vintertid, även om det på YouTube finns videos som visar motorcyklister som reser där.


Utvald bild som föreställer utsikten över Omalo hämtades från Flickr med licensen CC BY-SA 2.0. Bild i texten, med bilar på vägen till/från Omala, hämtades från Flickr med licensen CC BY 2.0.