Hjälpande händer – Skolbygge i Sydafrika

CSR-arbete @ Contour Air AB

Vi på Contour Air har i många år genom vår verksamhet och våra resor stöttat en skola i Sydafrika i ett område som är hårt drabbat av AIDS: KwaMagwaza. På vår resa Kontrasternas Sydafrika gör vi ett uppskattat besök på skolan och möter barnen och lyssnar till deras sång.

Christer och Inger Fahlström, som under många år drev Contour Air, dog för några år sedan och i samband med det samlades en stor summa pengar in. Under många år reste de med grupper till Sydafrika och många andra länder!

Samtal har under åren sedan dess förts med rektorn Rosemary som själv varit elev och lärare på skolan, hur pengarna bäst skall kunna användas. Man saknar på skolan hygienutrymmen, tvättrum och toalett. Skolan har på grund av detta hotats av stängning. Rektorn lyckades få skolan klassad som en av de fattigaste i Sydafrika och fick därigenom dispens. Under hösten 2017 har vi från Contour Air tack vare de gåvor ni som resenärer skänkt överfört nästan 70000 kr till skolan.

Under hösten 2019 uppfördes en sanitetsbyggnad med toaletter, detta har helt saknats på skolan. Rektor Rosemary riktar ett stort och armt tack till alla som bidragit till att göra detta möjligt.  Stort tack all som bidragit och på detta sätt lyser vi en än gång frid över Christer och Inger Fahlströms ljusa minne!

Vi kommer att fortsätta stödja skolan eftersom vi vet att behöver framöver kommer att vara stora på många sätt och vi fortsätter besöka dem på vår rundresa. Du får gärna vara med och bidra! Skriv till info@contour.se och berätta om hur du vill stötta vårt arbete.

Att besöka utsatt lokalbefolkning är ett inslag på våra resor till bl.a. Uganda, Tanzania, Indien, Kuba, Nepal. Detta är en viktig del av vår profil och våra värderingar. Lite mer av allt…

CSR Contour Air AB Örebro-Sydafrika
CSR Contour Air AB Örebro-Sydafrika
CSR Contour Air AB Örebro-Sydafrika
CSR Contour Air AB Örebro-Sydafrika