Ferrari i Hermosa Beach, Los Angeles

För många som reser till Los Angeles är det fullt fokus på Hollywood, Beverly Hills, Venice Beach och Universal Studios. Fast det finns delar av Los Angeles som bjuder på alternativa upplevelser och här kommer vi på Contour Air att berätta mer om hur du som turist kan komma närmare det avslappnade livet i South Bay.

South Bay

Strax söder om flygplatsen LAX ligger flera beachstäder staplade på varandra. Först kommer El Segundo, därefter Manhattan Beach följt av Hermosa Beach, som i sin tur ligger tak-i-golv med Redondo Beach. Den senare staden skiljer sig åt en aning då stadsgränserna går på diagonalen så att säga, med en portion av staden som sträcker sig inåt land.

Dessa städer befolkas till stor del av en väldigt välmående befolkning sett ur ett ekonomiskt perspektiv. Medianinkomsten för ett hushåll i Manhattan Beach ligger på över 130 000 dollar per år vilket är riktigt mycket pengar. Fast detta har inte bidragit till att de som bor här blivit ogästvänliga. Snarare tvärtom. Här ska du inte bli förvånad om okända hälsar på dig när du går längs strandpromenaden.

Vill du uppleva South Bay i Los Angeles? Beställ ett specialarrangemang av Contour Air. Klicka och läs mer om Special.

Motion och socialiserande nära stranden

Det gröna bältet – The Green Belt – är en motionsslinga genom Manhattan och Hermosa Beach längs med Valley Drive. I slutet av 1880-talet drogs det en järnväg genom MB och HB som slutade i Redondo Beach. Det är bl.a. på den gamla banvallen som det idag finns grönska mitt bland de tätt stående husen. Se kartans markering för “Hermosa Valley Greenbelt”.

Strandpromenaden som löper från Hermosa Beach i söder till 45:e gatan i norra Mahattan Beach sjuder ofta av aktivitet. Det här är en perfekt plats för joggingturen på morgonen. Framåt eftermiddagen blir det trängre, fler människor så att säga. Detta är särskilt markant nära Hermosa Beach Pier Plaza. På onsdagar är det bondens marknad på plazan: http://www.farmermark.com/hermosabeach/. Hermosa Pier Plaza har ofta aktiviteter på helgerna t.ex. marknad varje Memorial Day och Labor Day. Varje söndag i augusti är det concerts on the beach.

Strandliv: Sport, soldyrkan och svalkande dopp i Stilla havet

Stränderna intill Manhattan Beach och Hermosa Beach är väldigt breda: Upp mot 130 meter från strandkant till strandpromenad. Detta gör att stranden är en naturlig plats för olika sportaktiviteter. Behöver vi nämna att Manhattan Beach har en årlig turnering i beach-volleyboll, Manhattan Beach Open?

Special till Los Angeles: Manhattan Beach

Fotograf: Björn Sennbrink

För dig som vill sola och bada är det precis som på TV. Badvaktstornen med de gula pickuperna är där och att doppa sig i Stilla havet är ett minne för livet. Undvik för allt i världen att simma in under piren där badvakterna inte kan se dig.

Missa inga nyheter om resor och Contour Air: Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

King Harbor Marina med 1000+ båtar!

Enorm marina i Redondo Beach

Fotograf: Björn Sennbrink

Om du fortsätter din promenad eller bilfärd söderut kommer du snart till en enorm marina. Här vilar upp emot 1000 segel- och motorbåtar strax norr om Redondo Beach-piren. Det finns två bassänger med båtar. Den norra (basin one) är lite mindre än basin 2. Intill den stora bassängen ligger en bra och populär restaurang: The Cheesecake Factory med nära 250 olika förrätter, huvudmål, efterrätter (du väljer cheesecake) och drycker.

Redondo Beach-piren

Några minuters promenad söderut och du är framme vid den vackra Redondo Beach-piren som har en härlig träbyggnad. För att äta lite billigare, bege dig en trappa ner.

Vacker träbyggnad på Redondo Beach-piren

Fotograf: Björn Sennbrink

Om du vågar kan du bege dig längre ut på piren. Här kan det blåsa riktigt mycket men å andra sidan kan du kika på de som fiskar med stora kastspön. Det finns till och med en anläggning för att rensa nyfångad fisk här. Det är inte ovanligt att se pelikaner här ute. Njut av utsikten söderut mot halvön Palos Verdes.

* Inspiration för bilkörning kring Palos Verdes, sydvästra Los Angeles..