Bergsgorillor - Uganda - Contour Air AB

Bergsgorillorna i Uganda, för dig och er lilla grupp att se på meters avstånd, är belöningen efter flera timmars vandring i de dimhöljda bergen. För många en stark upplevelse att komma djuren så nära, utan staket eller en tjock glasruta som skiljer er från varandra.

Det är en intensiv upplevelse för alla dina sinnen att komma nära bergsgorillorna i Uganda. Ni är där som gäster och sannolikt har du i din bekantskapskrets få som haft en liknande upplevelse. När det är dags att ta avsked kan det hända att du aldrig får uppleva samma sak igen (om du inte bokar resan och reser iväg en gång till).

Fast innan det är dags att lämna den afrikanska kontinenten kan några dagars avkoppling och nya vyer vara på sin plats. Du vet väl om att du kan flyga från Entebbe till härliga Zanzibar, den lilla ön i storlek som Gotland som ligger ca 20 minuters flygresa från Tanzanias fastland.

Bungalows vid havet - Zanzibar - Contour Air AB

Bungalows vid havet – Zanzibar – Contour Air AB

Här möts du av ett tydligt arabinfluerat samhälle, uppblandat med influenser från fastlandet och effekten som många turister haft på ön genom åren (många boendealternativ). Välj med fördel att bo på något av de många fina resort-hotellen varav flera ligger bara några steg över sanden innan du doppat dig i Indiska oceanen!

Zanzibar - Avkoppling - Contour Air AB

Zanzibar – Avkoppling – Contour Air AB

Ett tips från vår sida är således att du gör rundresan i Uganda och kompletterar vistelsen i Afrika med Zanzibar: Välkommen att ringa 019-333 000, sända e-post till info@contour.se eller uppge önskemålet om förlängning av Uganda-resan med Zanzibar i samband med din onlinebokning!

TIPS: Besök vår reseguide för Zanzibar

Special-idé: Safari i Sydafrika och lyxig avkoppling på ö i Mozambique

För dig som längtar efter att uppleva vilda djur i dess naturliga miljö är safari i Sydafrika bland det bästa världen har att erbjuda. För dig som längtar efter palmer som svajar i vinden intill stränder med finkornig sand och ett turkost hav att doppa dig i är Mozambique en härlig plats. Tänk dig nu en kombination där du förenar safari med strandlivet inom ramen för samma arrangemang!

Vi på Contour Air är duktiga på att arrangera och paketera upplevelseresor till Sydafrika. Vi har i många år genomfört guidade gruppresor, från Kapstaden i västra Sydafrika till safari i östra Sydafrikas Krugerparken – Uppskattade resor där vi även kunnat låta gruppen besöka en skola som vi stöttar genom vårt CSR-arbete Hjälpande händer.
Läs mer

Potala Palace i Tibet