Nyheter från Contour Air


Smaka på världen tillsammans med Contour Air!

Lördag 11 februari 2017 är det dags för mellansveriges största rese- och smakmässa på Conventum Arena i Örebro. Mässan öppnar 10:00 och är öppen till 16:00.

Som besökare checkar du in på mässan, du får en karta och ett pass, och tar dig runt på områdena ”utrikes” och ”inrikes” där du hittar resebyråer, upplevelsearrangörer samt mat och dryck från Norden och hela världen. Ett spännande program serveras samt många intressanta föreläsningar från utställarna. Låt dig inspireras, överraskas och roas av världen.

Barn under 12 år går gratis i målsmans sällskap. Erbjudandet gäller mellan kl 10.00–12.00 och biljetter köper du hos Ticketmaster.

För dig som är kund hos Contour Air finns möjlighet att betala 75 kr per person. Ladda ner talongen nedan och ta med den till entrén!

– PDF: Entrérabatt till Travel & Taste 2017 – Contour Air

Musikalisk Road Trip till USA – The Blues Highway, Memphis, New Orleans – Mars 2017

Contour Air presenterar stolt i samarbete med Anders “Live at Heart / Folk at Heart / Najz Prajz” Damberg en resa i Bluesens tecken till dig som vill fördjupa ditt förhållande till den amerikanska ”Root”-musiken.

Uppdatering 23/3 -17: Musikresan till USA presenteras på en egen sida →

Vi besöker de miljöer där blue­sen och gospeln föddes och där dessa senare utvecklades till rock’n’roll. Förutom musiken kommer du att uppleva en unik scenisk kul­turmiljö där maten och drycken har en given plats i sammanhanget.

Platserna som vi kommer att bekanta oss med bär ännu skuggor från en förfluten ”Jim Crow-tid”, vilket fortfarande avspeglar sig i livsstil och i de rådande socioekonomiska kulturmiljöerna.

Förutom de musikhistoriska landmärken vi besöker kommer du att få möta flera av den samtida musikens många hängivna artister. Ett antal musikstilar live av både annonserade och oan­nonserade akter i ett flertal spektakulära lokaler.

Nu har vi börjat lägga upp presentationer av våra eminenta reseledare på vår hemsida, klicka på Om oss högst upp till höger på hemsidan eller följ denna länk https://contourair.se/om-oss/vara-reseledare-contour-air/ Det kommer fler!

Våra reseledare finns med gruppen under hela resan och gör sitt yttersta för att din resa ska bli så bra som möjligt. När lokalguider guidar på engelska översätter reseledaren till svenska.

Blir du sjuk eller skadad på resan hjälper reseledaren dig till att få vård. På några av våra resmål som t ex: Krakow och rundresor i Kroatien har vi svensktalande reseledare/guide som möter upp på plats.

Nepal

Nepal, så nära himmelriket du kan komma om du älskar att vandra. Hösten 2016 (oktober) reser en liten grupp med Contour Air till Nepal för att vandra i det vackra bergsmassivet Annapurna. För dig som vill “känna på” din kondition eller som bara vill följa med på en vandring på Bergslagsleden kommer vi att ha två vandringstillfällen under sommaren: Rundslingan på etapp 10 i Ånnaboda utanför Örebro och en rundslinga på etapp 17 i Tiveden där vi vandrar genom den vackra Nationalparken.

För att vandra i Nepal behöver du ha god kondition. Följ med oss på dessa vandringstillfällen och få en förkänsla för hur det kommer att kännas. Det går förvisso inte upp och ned men vi kommer att få många timmar i benen. Den 12 juni ses vi på Ånnabodas nedre parkering för en vandring i 5-6 timmar, en vandring i det vackra Kilsbergen. Den 20 augusti är det dags att vandra i Tiveden. Vi ses vid Tivedstorp för vandring om ca 16 km.

PR Birding Tours

Contour Air har idag nöjet att presentera ett nytt samarbete med PR Birding Tours, Ronnie Lindqvist och Per Karlsson Linderum.

Vi kommer tillsammans att skapa resor med fokus på fåglar, djur och natur. Destinationer som kan bli aktuella är Spanien, Polen, Indien och Panama.

Läs mer på PR Birding Tours webbplats: http://prbirdingtours.wix.com/home