Nyheter från Contour Air


Smaka på världen tillsammans med Contour Air!

Lördag 11 februari 2017 är det dags för mellansveriges största rese- och smakmässa på Conventum Arena i Örebro. Mässan öppnar 10:00 och är öppen till 16:00.

Som besökare checkar du in på mässan, du får en karta och ett pass, och tar dig runt på områdena ”utrikes” och ”inrikes” där du hittar resebyråer, upplevelsearrangörer samt mat och dryck från Norden och hela världen. Ett spännande program serveras samt många intressanta föreläsningar från utställarna. Låt dig inspireras, överraskas och roas av världen.

Barn under 12 år går gratis i målsmans sällskap. Erbjudandet gäller mellan kl 10.00–12.00 och biljetter köper du hos Ticketmaster.

För dig som är kund hos Contour Air finns möjlighet att betala 75 kr per person. Ladda ner talongen nedan och ta med den till entrén!

– PDF: Entrérabatt till Travel & Taste 2017 – Contour Air

Musikalisk Road Trip till USA – The Blues Highway, Memphis, New Orleans – Mars 2017

Contour Air presenterar stolt i samarbete med Anders “Live at Heart / Folk at Heart / Najz Prajz” Damberg en resa i Bluesens tecken till dig som vill fördjupa ditt förhållande till den amerikanska ”Root”-musiken.

Uppdatering 23/3 -17: Musikresan till USA presenteras på en egen sida →

Vi besöker de miljöer där blue­sen och gospeln föddes och där dessa senare utvecklades till rock’n’roll. Förutom musiken kommer du att uppleva en unik scenisk kul­turmiljö där maten och drycken har en given plats i sammanhanget.

Platserna som vi kommer att bekanta oss med bär ännu skuggor från en förfluten ”Jim Crow-tid”, vilket fortfarande avspeglar sig i livsstil och i de rådande socioekonomiska kulturmiljöerna.

Förutom de musikhistoriska landmärken vi besöker kommer du att få möta flera av den samtida musikens många hängivna artister. Ett antal musikstilar live av både annonserade och oan­nonserade akter i ett flertal spektakulära lokaler.

Nu har vi börjat lägga upp presentationer av våra eminenta reseledare på vår hemsida, klicka på Om oss högst upp till höger på hemsidan eller följ denna länk https://contourair.se/om-oss/vara-reseledare-contour-air/ Det kommer fler!

Våra reseledare finns med gruppen under hela resan och gör sitt yttersta för att din resa ska bli så bra som möjligt. När lokalguider guidar på engelska översätter reseledaren till svenska.

Blir du sjuk eller skadad på resan hjälper reseledaren dig till att få vård. På några av våra resmål som t ex: Krakow och rundresor i Kroatien har vi svensktalande reseledare/guide som möter upp på plats.

Nepal

Nepal, så nära himmelriket du kan komma om du älskar att vandra. Hösten 2016 (oktober) reser en liten grupp med Contour Air till Nepal för att vandra i det vackra bergsmassivet Annapurna. För dig som vill “känna på” din kondition eller som bara vill följa med på en vandring på Bergslagsleden kommer vi att ha två vandringstillfällen under sommaren: Rundslingan på etapp 10 i Ånnaboda utanför Örebro och en rundslinga på etapp 17 i Tiveden där vi vandrar genom den vackra Nationalparken.

För att vandra i Nepal behöver du ha god kondition. Följ med oss på dessa vandringstillfällen och få en förkänsla för hur det kommer att kännas. Det går förvisso inte upp och ned men vi kommer att få många timmar i benen. Den 12 juni ses vi på Ånnabodas nedre parkering för en vandring i 5-6 timmar, en vandring i det vackra Kilsbergen. Den 20 augusti är det dags att vandra i Tiveden. Vi ses vid Tivedstorp för vandring om ca 16 km.

PR Birding Tours

Contour Air har idag nöjet att presentera ett nytt samarbete med PR Birding Tours, Ronnie Lindqvist och Per Karlsson Linderum.

Vi kommer tillsammans att skapa resor med fokus på fåglar, djur och natur. Destinationer som kan bli aktuella är Spanien, Polen, Indien och Panama.

Läs mer på PR Birding Tours webbplats: http://prbirdingtours.wix.com/home

Nu förstärker vi vår satsning på vilda djur, natur och Afrika! Hösten 2015 kan vi erbjuda ett spännande nytt resmål i Afrika: Tanzania och Malawi.

Många har rest med oss till Uganda och Sydafrika. Vi har en svensk samarbetspartner på plats i Tanzania och kan erbjuda exklusiv guidning och safari om så önskas i kombination med sol och bad i Indiska Oceanien eller vid Malawisjön, den enda insjö i Afrika man kan bada i.

Vi satsar främst på södra Tanzania och Ruaha nationalpark. Här är turisterna färre och djuren närmre än i till exempel Serengeti. Naturligtvis kan vi också arrangera resor dit om du önskar det. I vår plan framöver ligger resor till Kilimanjaro!

Vi erbjuder noga utvalda platser för att slippa trängas med turister och ge oss unika naturupplevelser. Mycket safari i djurrika Ruaha Nationalpark i Tanzania kan kombineras med avkoppling med bad och vandringar vid Malawi-sjön eller Mafia Island med tropiska stränder och korallrev. Man kommer nära befolkningen och vi möter bl a biståndsarbetare i deras arbete med AIDS-bekämpning. En del av intäkterna för dessa resor går just till detta arbete.

Exklusiv Safari i Tanzania

Exklusiv Safari i Tanzania

Vi kan arrangera och skräddarsy detta för familjer och grupper, svensk reseledare och guide möter upp på plats. Kontakta oss om du vill veta mer. Under 2016 kommer vi att erbjuda färdiga gruppresor. Den som vill kombinera med sol och bad på Zanzibar kan förstås göra det!

Vi skänkte en exklusiv resa för två personer till Sveriges Radios Musikhjälpen i december 2014. Det var den auktionsgåva som drog in tredje mest pengar: 61.100 kr! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3946&artikel=6028979

Dubrovnik (Contour Air)

Vi bjuder in till en kväll med Kroatien i fokus: Onsdagen 18 mars 2015, 18:00. Vi kommer att presentera våra resor till fd. Jugoslavien och med oss under kvällen finns vår samarbetspartner Zlatko Papac från Mostar.

OBS! Anmäl ert deltagande senaste 11 mars via telefon eller e-post: 019-333 000 / info@contour.se

Läs mer om resorna:

KROATIEN & SERBIEN UNDER VINSKÖRDEN
På gränsen till Serbien finns ett rikt kulturlandskap med spännande historia. Här flyter mäktiga Donau förbi. Området var tidigare en del av Österrike-Ungern. Lämningar från romartiden finns också. Basen har vi i vackra Ilok i skuggan av slottet och vid vinkällaren Stari Podrum från 1500-talet.
http://contour.se/europa/kroatien/kroatien-serbien/

MELLAN ORIENTEN OCH MEDELHAVET: TVÅ LÄNDER – TVÅ REGIONER
Denna resa är unikt framtagen för att uppleva det mesta och det bästa av det gröna Kroatien samt den unika Hercegovina. Hercegovina är en enastående medelhavsregion som lockar allt fler besökare. Hercegovina är en blandning av slående natur, arkitektur och tradition.
http://contour.se/europa/kroatien/mellan-orienten-och-medelhavet/

KROATIEN – DUBROVNIK OCH Ö-PARADISET LOPUD
Utanför Dubrovnik ligger den bilfria ön Lopud, den näst största och kanske vackraste av Elafitiöarna, dubrovnikbornas populäraste utflyktsmål med vild natur, historiska områden och den populära vita Šunjstranden.
http://contour.se/europa/kroatien/kroatien-lopud/

ADRIATISKA KUSTEN – DUBROVNIK, KORCULA & BOSNIEN HERCEGOVINA
Med utgångspunkt i den lilla Neum – Bosnien Hercegovinas egen stad vid Adriatiska havets kust, reser vi runt genom Bosnien Hercegovina och delar av medeltida Dubrovnik-republiken.
http://contour.se/europa/kroatien/adriatiska-kusten/