Restips för Georgien

Contour Air ger Er restips för resor till Georgien.


Contour Air Georgien: Old Town, Tbilisi

Nytt liv för gamla Tbilisi, är namnet på ett projekt som startade 2009, med målsättningen att renovera och bevara de äldre byggnaderna i Tbilisi. Den “gamla stad” i staden utmärker sig med pastellfärgade hus i klassisk georgiansk stil.
Läs mer

Contour Air Georgien: Nariqala-fästningen

Nariqala (eng. Narikala) är det gamla fortet i Tbilisi med anor från 300-talet. Besökare hit kan idag enkelt nå fortet via en linbana från södra delen av Rike Park (där du i närheten finner Fredens bro och det tubformade konserthallen).
Läs mer

Bodbe-klostret

Bodbe-klostret finns du i östra Georgien och det kallas även på engelska för The Monastery of St. Nino, efter en kvinna som spred kristendomen i Ibera: Saint Nino. Hennes arbete resulterade i att kungahuset kristnades och därmed befolkningen.
Läs mer

Contour Air Georgien: Akhaltsikhe

Staden Achaltsiche finner du i sydvästra Georgien, längs vägen från bl.a. Gori och om du fortsätter förbi Achaltsiche kommer du snart till Vardzia. Det som många reser till Achaltsiche för att se är den spektakulära fortifikationen Rabati Castle.

Läs mer

Georgien-resor är upplevelser att längta efter. Landet som i väster möter Svarta havet, som i norr stoltserar med stora Kaukasus och ett land som i öster har en vidsträckt region för vinframställan + en ansenlig mängd platser, fortifikationer, byar och städer som i århundraden bidragit till att forma Georgien, dess människor och kultur.
Läs mer