Skidresa Svalbard: Åka skidor i isbjörnens rike Svalbard

De orörda vidderna. Solen som aldrig går ner. Ödsligt och enormt på samma gång. En kraftfull input för dina sinnen. Hur många superlativ och intensitetsmarkörer behövs det för att beskriva Svalbard på skidor?
Läs mer

Skidresa Svalbard: Åka skidor i isbjörnens rike Svalbard

Vi är många som uppskattar skidresor, för att åka på längden och utför: Svalbards vita vidder är som gjorda för skidåkning. Enorma vidder och höga toppar med utsikt mot oändligheten.

Skidåkning på Svalbard är en exotisk upplevelse på många sätt. Dels för att Svalbard ligger så långt bort från allting annat och dels för att det är nära till Nordpolen.
Läs mer

Den polska staden Krakow är en fantastiskt vacker kulturhuvudstad i Europa. Här har varje gata, varje hus och kyrka något speciellt att berätta. Den tidigare polska huvudstaden och dess omgivningar ger dig upplevelser som gör intryck långt inne i själen.

Läs mer

Det är ett faktum att världshavens inte bara består av vatten och djur. De som vet om detta allra bäst är kanske Hurtigruten, som med sina fartyg passerar stränder och platser där få människor någonsin kommer att sätta sin fot. De som dock går i land kan få vara med om att städa stränderna på t.ex. Svalbard.

Contour Air börjar hösten 2019 att erbjuda bokning av Hurtigrutens expeditionskryssningar. Det är resor för dig som vill uppleva platser i vår omvärld där relativt få människor varit. Ibland besöks större byar och samhällen, ibland körs du iland med en ribbåt för att vada iland, ständigt på spaning efter isbjörn. Sammantaget för resorna är att du kan stilla din längtan efter makalöst vackert landskap och se djur som bara lever på de kyligare breddgraderna.

Läs mer

Gumball i Albanien

Vi har blivit förälskade i Albanien, den tidigare stängda landet som nu välkomnar omvärlden med öppna armar. Vi har Klassiska Albanien-rundresan såväl som Vandra i Albanien för dig som vill uppleva landskapet i promenadtakt.

Att uppleva Albanien i promenadhastighet var dock inte vad deltagarna i årets Gumball 3000 valde att göra. De körde istället sina sportbilar genom landet i en mycket högre takt.

Rallyt följdes av flera amatörreportrar och det är en dessa personers vloggar som vi vill dela med oss av: För dig som gillar snabba bilar och som kan lyfta blicken för att se de fantastiska landskapen som ramar in alla bilarna.

Vi börjar några minuter in i videon där bilarna kördes från Thessaloniki till Montenegro via Albanien (där poliseskorten väntade på deltagarna):