Restips för Europa med omnejd

Contour Air ger Er restips för resor till Europa och dess närområde.


ca-train-ride-montenegro

Hamnstaden Bar i Montenegro utgör starten för tåget som bjuder oss på en digital point-of-view-resa uppför och inåt landet. Precis som i videon vi tipsade om förra veckan sitter kameran framme i loket, för att du ska få se vad lokföraren ser.
Läs mer

ca-train-ride-neretva

Världen väntar och tills dess att vi åter kan resa utomlands för att se och uppleva världen, vill vi idag tipsa om en drygt 2,5 timmar lång tågresa point-of-view-video på YouTube.

Kameran är monterad längst fram i tågsetet, med fri vy framåt. Det är en härlig upplevelse för dig som uppskattar att resa med tåg och naturen i den här delen av Europa är slående vacker.
Läs mer

Vi lever i en global värld där resor till andra länder kan göras med relativ enkelhet. Du behöver bara en mobil, ett kontokort och i vissa fall ett pass eller en identitetshandling för att inom loppet av några timmar köpa en flygbiljett, flyga och landa i ett land som bjuder på ett helt annat klimat än hemma i Sverige, med hela andra vyer och möjlighet till upplevelser samt människor du inte möter till vardags.
Läs mer

Platser i Kroatien för bad i Adriatiska havet

Kroatien är sannolikt det första du tänker på när det är dags för ett dopp i det Adriatiska havet. Det är inte så konstigt med tanke på hur mycket det landet har att erbjuda sina besökare. Vill en inte befinna sig i nordöstra delen av landet, nära Zagreb, finns det en många mil lång kuststräcka med, enligt Kroatien turistbyrå, tusen öar!
Läs mer

Vy mot Positano från en båt

En tjänst hos oss på Contour Air är specialarrangemang – Er egen resa – skräddarsydda paketresor till hela världen. Det kan t.ex. vara bröllopsresor, smekmånad, resor som högtidlighåller många år av äktenskap eller konferensresor (CA Business). Special kan även vara förlängningar intill våra innehållsrika rundresor eller resor för dig och din livskamrat, fru eller man som vill komma iväg utomlands under ordnade former.

Idag vill vi lyfta fram kustnära delar av norra och södra Italien. Bara några timmars flygresa från Sverige och med Medelhavet intill bäddar det för värme, sol, bad och avkoppling i historisk miljö:
Läs mer