Platser i Kroatien för bad i Adriatiska havet

Kroatien är sannolikt det första du tänker på när det är dags för ett dopp i det Adriatiska havet. Det är inte så konstigt med tanke på hur mycket det landet har att erbjuda sina besökare. Vill en inte befinna sig i nordöstra delen av landet, nära Zagreb, finns det en många mil lång kuststräcka med, enligt Kroatien turistbyrå, tusen öar!
Läs mer

Härlig utsikt över Omalo, Georgien

Omalo är en by i norra Georgien, känd bland vandrare och äventyrare som en bra plats att ta sig till när upplevelser till fots står på agendan. Här är förutsättningarna för långa vandringar minst sagt goda. De gröna slätterna flyter samman med bergssluttningarna, små och stora vattendrag piggar upp och i fjärran är det snö på bergstopparna.
Läs mer

Vy mot Positano från en båt

En tjänst hos oss på Contour Air är specialarrangemang – Er egen resa – skräddarsydda paketresor till hela världen. Det kan t.ex. vara bröllopsresor, smekmånad, resor som högtidlighåller många år av äktenskap eller konferensresor (CA Business). Special kan även vara förlängningar intill våra innehållsrika rundresor eller resor för dig och din livskamrat, fru eller man som vill komma iväg utomlands under ordnade former.

Idag vill vi lyfta fram kustnära delar av norra och södra Italien. Bara några timmars flygresa från Sverige och med Medelhavet intill bäddar det för värme, sol, bad och avkoppling i historisk miljö:
Läs mer

Restips om aktiviteter i naturen på Island

En resa till Island innebär att du kommer i närkontakt med naturens krafter. Det är inte för inte som Island omnämns som sagans och eldens land, som bl.a. syftar på att ön är sagolikt vacker och att elden långt under fötterna värmer Island. Faktum är att stora delar av Island drar nytta av elden under marken för uppvärmning av bostäder. Fast du reser troligen inte till Island för att närstudera huskonstruktioner, annat än förslagsvis den magnifika Hallgrimskirkja i Reykjavik.
Läs mer

Skidresa Svalbard: Åka skidor i isbjörnens rike Svalbard

De orörda vidderna. Solen som aldrig går ner. Ödsligt och enormt på samma gång. En kraftfull input för dina sinnen. Hur många superlativ och intensitetsmarkörer behövs det för att beskriva Svalbard på skidor?
Läs mer