Musikresa till USA

Vi kan lova dig en sak: Vår musikresa med nöjesprofilen Anders Damberg som reseledare hittar du bara hos Contour Air. För dig som vill få mer kunskap om innehållet på resan bjuder vi in till infoträffar i juli och augusti.

Infoträffar/infokvällar är tillställningar där vi presenterar våra resor och ett ypperligt tillfälle att stifta bekantskap med reseledare och vår personal inför att du bokar plats på resorna. Du får dessutom möjlighet att möta personer som kanske blir ditt resesällskap senare.

13 juli, 2019

Med start 13:00 på Järntorgsgatan 9 i Örebro berättar Anders Damberg och Torkel Freed om musikresan till USA. Vi gästas den här dagen även av New Orleans-musikern Drew Young som kommer att framför några låtar. Anmälan senast 10 juli till 019-333 000 eller via Facebook Messenger.

14 augusti, 2019

Med start 13:00 på Järntorgsgatan 9 i Örebro berättar Anders Damberg och Torkel Freed om musikresan till USA. Vi bjuder på snacks och öl. Anmälan senast 12 augusti till 019-333 000 eller via Facebook Messenger.

Nu kan du beställa eller ladda ner vår katalog med 2019 års resor. Vi har som vanligt samlat alla våra resor på en plats: En PDF-fil om ca 3 MB eller en tryckt katalog, du avgör vad du vill ha. Du kanske rent av laddar ner vår katalog med resor och beställer en hem till din brevlåda?!

Årets katalog inleds med att vi berättar om vilka vi är, vad vi erbjuder och vad vi levererat med framgång under åren som varit. Vi lyfter också tidigt i katalogen vårt CSR-projekt Hjälpande Händer om ett skolbygge i Sydafrika som förverkligats tack vare donationer till Christer och Inger Fahlströms (grundare av Contour Air) minne samt pengar som kommit från resenärer som på plats fått bevittna projektet.

Precis som tidigare år och i likhet med hur vår webbplats är uppbyggd, presenteras varje resmål under en region-rubrik t.ex. Afrika, Europa osv. Vi har även sidor om vårt koncept Aktiva upplevelser & Bekväma äventyr och resor arrangerade tillsammans med PR Birding Tours (fågelskådning).

Välkommen att ta del av allt innehåll i vår katalog med 2019 års resor →

Vandringsresa till Albanien - Contour Air AB

Våra resor till Albanien är uppskattade och omtalade. Vi vill ge fler chansen att lära känna resmålet Albanien och arrangerar därför infokvällar. För första gången har vi även en infokväll i Stockholm hos vår delägare Jade Travel. Se nedan för datum och starttider samt info och adresser.

OBS: Dessa informationskvällar vänder sig till alla, även ni som ännu inte hunnit boka plats på någon av 2019 års avgångar. Infokvällar är en perfekt plats att möta likasinnade, reseledare och få svar på frågor inför ett välinformerat beslut att köpa plats på en resa.

Albanien-resor med Josif Paparisto
Söndag 10 februari kl. 18:00–20:00 (ungefärlig sluttid).
Plats: Contour Air, Järntorgsgatan 9, Örebro
Vi bjuder på frukt och juice.
Anmälan senast 8/2 via 019-333000 alternativt 10/2 via info@contour.se
https://www.facebook.com/events/301391153911854/

Vandra i Albanien + Yoga- och wellness-resa till Albanien
Måndag 11 februari kl. 18:00-20:00 (ungefärlig sluttid).
Plats: Contour Air, Järntorgsgatan 9, Örebro

Albanien-resor med Josif Paparisto och Niina Eriksson
Tisdag 12 februari kl. 18:00–20:00 (ungefärlig sluttid).
Plats: Jade Travel, Olof Palmes Gata 16, Stockholm
Vi bjuder på frukt och juice.
Anmälan senast 12/2 via 019-333000 eller info@contour.se
Niina kommer att leda vår yoga- och wellnessresa till Albanien i början av oktober.
https://www.facebook.com/events/2126298527428399/

Fågelskådarresor 2018

Följ med på våra spännande fågelskådarresor. Vi njuter av fågellivet och passar även på att njuta av den lokala maten. Avslappnade naturresor med fåglar i fokus. Passar såväl den inbitne fågelskådaren som mera allmänt naturintresserade.

På den här sidan visas en översikt av de resor som fanns presenterade på PR Birding Tours webbplats 18 januari 2019. Reservation för ändringar. För komplett information om respektive resa vänligen klicka dig vidare till http://prbirdingtours.wixsite.com/home/resor

Uganda
Datum nov/dec 2019
Pris enligt kommande besked.
14 dagar

Rumänien
Datum prel. 26/4 – 5/5 2019 (10 dagar), Anmälan innan 22 februari.
Pris fr. 20.000 kr.
Guide: Per Karlsson Linderum och inhemsk guide.
10 deltagare

Fotboll och Fåglar i England
Datum 1-6/3 2019.
Pris fr. 9800 kr.
Guide: Kent Halttunen.

Österlen
Datum 13-19/5 2019,
Pris fr. 8800 kr.
Guide: Björn Ander.

Estland
Datum 28/5-2/6 2019,
Pris fr. 12000 kr.
Guide: Ronnie Lindqvist och lokal guide.

Arizona och Californien
Datum 3-17/8 2019,
Pris fr. 35.000 kr.
Guide: Ronnie Lindqvist.

PB Birdingtours drivs av Ronnie Lindqvist och Per Karlsson Linderum. Contour Air svarar för arrangemang, fakturering och resegaranti. Besök gärna deras webbplats →

Contour Air infokvällar höst 2018

Våra infokvällar är ett populärt och återkommande inslag i vår ambition att ge er såväl kunskap som inspiration inför att ni reser iväg och upplever världen med oss. Infokvällarna är dessutom ett bra tillfälle för dig att få svar på frågor du kan tänkas ha om våra resor. Hösten 2018 arrangerade vi ett flertal infokvällar om våra resmål.

Ett stort tack till alla Er som kom på våra infokvällar. Vi hoppas att ni uppskattade det lika mycket som vi. Hoppas vi ses snart på våra rundresor eller på ett specialarrangemang.

26 september kl 18.00 – Svalbard

Anders Ekholm, Roger Hjelmquist och Torkel Freed presenterade våra resor till Svalbard.
Vi bjöd på frukt och juice.
Plats: Contour Air, Järntorgsgatan 9, Örebro.

6 oktober kl 10:00-16:00 – Seniormässan

Vi medverkade med en monter på Seniorfestivalen i Örebro 2018. Flertalet av er kom fram till vårt bord för att samtal om våra rundresor.
Plats: Conventum Arena, Örebro.

10 oktober kl 18:00 – Afrika: Sydafrika, Tanzania, Uganda

Infokväll 2018 om Afrika
Torkel Freed och Roger Hjelmquist presenterade våra Afrika-resor: Djur och Natur.
Vi bjöd på frukt och juice.
Plats: Contour Air, Järntorgsgatan 9, Örebro.

1 november kl. 18:00 – Balaton, Ungern, med vinprovning

Vinodling Balaton
Vi presenterade tillsammans med vår agent Anita Batternay våra mat-, vin- och kulturresor till Balaton, Ungern. Vi provade flera prisbelönta viner från Ungern, särskilt från Balaton-regionen + ungersk salami och ost samt åt en varmrätt som Goda rum i Kumla tillagade, kaffe på maten.

7 november kl 18:00-19:30 – “Med Irland i sikte – en kväll med Pelle Blohm och Olle Unenge”

Irland

En unik och inspirerande kväll där du fick möta Irlandskännarna Olle Unenge och Pelle Blohm. Olle var första gången på Irland redan 1980 och har sedan dess burit med sig Irland i sitt hjärta. Genom åren har det blivit många resor, både som resenär och reseledare och vi har också kunnat höra honom som frontfigur i bandet Tullamore Brothers. Pelle Blohm, med en bakgrund som både professionell fotbollsspelare och frilansjournalist inom sport och kultur, har en genuin kärlek till de gaeliska sporterna och speciellt till nationalsporten Hurling.

Vi toppade kvällen med ett gästspel av den världskända irländska musikern Christy O´Leary. Christy spelade och sjöng samt berättade om Irish Traditional Music och Irish Gaelic Language. Christy har lirat över hela jordklotet med stopp på ställen som till exempel Carnegie Hall i New York och Royal Albert Hall i London.
Samarrangemang med Medborgarskolan. Plats: Kulturhuset Scenit, Järnvägsgatan 8, Örebro.

14 november kl 18:00 – Albanien

Albanien-resa | ContourAir.se
Torkel Freed berättade om det mångfacetterade Albanien och de tre rundresor som vi arrangerar till detta nyfikna land. Vi bjöd på juice och frukt. Plats: Contour Air, Järntorgsgatan 9, Örebro.

20 november kl 18:00-19:30 – “En resa genom Georgien – mellan Asien och Europa”

Georgien
En unik och inspirerande kväll där vi bjöd dig på en resa genom Georgien – mellan Asien och Europa, längs Sidenvägen och mellan Kaukasus vackra bergstoppar. Den forna Sovjetrepubliken är nu självständig och söker sig närmare Europa och EU. Detta är en resa tillbaka i tiden, vi ser ett land som på landsbygden är ”som förr i tiden”. Torkel Freed från Contour Air visade bilder och berättade om ett annorlunda resmål.
Samarrangemang med Medborgarskolan. Plats: Kulturhuset Scenit, Järnvägsgatan 8, Örebro.

Midsommarfirande

Midsommar i Sverige, en uråldrig tradition och ett stort nöje. Midsommarhelgen leder till en avfolkning av städerna för stora och små sammankomster under årets längsta dygn. Fast hur firas midsommar i resten av världen? Det kommer vi att berätta om helt kort här nedan.

Italien

Under midsommarhelgen firas Den helige Johannes Döparen i och runt bl.a. Lake Como (Comosjön) med aktiviteter runt ön Comacina nära staden Tremezzo. Här bjuds det på båtprocession, fyrverkerier och frossa i italiensk mat.

På den stora ön Sardinien firas under midsommarhelgen San Giovanni Battista och även om Johannes Döparens födelsedag står i fokus har firandet och de hedniska ritualerna pågått mycket längre tillbaka i tiden än när Johannes Döparen verkade.

På San Giovanni beach klär besökare sig i vitt, tänder eldar på stränderna och hoppar över lågorna (ett återkommande tema som du kan läsa mer om nedan). En av ritualerna, de sas funtanas, består i att kvinnor efter midnatt går runt och samlar in vatten från sju olika källor. Den ritualen bär stark liknelse med hur sju sorters blommor ska plockas under midsommaraftonens natt i Sverige.

Ryssland (och Ukraina, Polen, Vitryssland)

Är du inte turist från Sverige utan ryss firar du förmodligen Ivan Kupala / Kupala Night. Här står vattens renade effekt och dess påverkan på fertilitet i centrum. Kvinnor kastar blomsterkransar i vatten och männen försöker fånga kransarna och därmed kvinnans gunst.

Elden och människors förmåga att hoppa över den är också i fokus. Om ett par inte klarar att hoppa över elden tillsammans anses det vara ett tecken på deras separation. På själva Kupala-dagen ägnar sig yngre förmågor åt att skvätta vatten på folk.

Spanien

Här firas Johannes Döparen (Saint John the Baptist) genom att tända stora eldar längs stränderna. Fokus ligger på eldens beskyddande effekt, dess förmåga att hålla häxor och onda krafter på avstånd, vattnets renande effekt och medicinska fördelar hämtade ur växtriket.

Spanjorerna avfyrar även fyrverkerier mot himlen och ägnar sig åt samma hoppande över eldar som ryssarna, gärna hand i hand, för att säkra att förhållandet mellan man och kvinna varar.

USA – New York

Befinner du dig på resande fot i det väldiga landet i väster, USA, och befinner dig i New York ska du inte missa NYC Midsummer som är det största “svenska” arrangemanget efter firandet i Leksand och på Skansen i Stockholm.

Majstången reses och dans i folkdräkter äger rum i Battery Park City. Detta är en dag när svenskar bosatta i USA ges möjlighet att socialisera kring en tradition som är intensivt firad på hemmaplan.

Bloggartikelns bildfotograf: Niklas Veenhuis

Gruppresa till Amsterdam 2018 med Contour Air AB

När våren mycket troligen är här, 22-25 maj, reser vi till Amsterdam i Nederländerna.

Vi börjar resan i Örebro med buss till Arlanda. Därifrån flyger vi reguljärt med SAS och efter ankomst förflyttar vi oss till vårt hotell i Amsterdam.

Vi stannar tre nätter och upptäcker Amsterdam på en bussrundtur: Sightseeing + båttur på Amsterdams kanaler.

Pris per person: 8850 kr

Sightseeing med båt i Amsterdam

 • Svensktalande reseledare.
 • Tre middagar (2 med tvårättersmeny + 1 med trerättersmeny).
 • Möjlighet för dig att bygga på med extra sightseeing (ingår ej).
 • Enkelrumstillägg 1800 kr.
 • Dryck till middagarna ingår ej.

Boka resan på tel 019-333000 eller info@contour.se eller kom in till oss på
Järntorgsgatan 9.

Ladda ner PDF-resepresentation: contourair-amsterdam-2018.pdf

Trygghet på utlandsresan med UD:s app Resklar

Din resa utomlands, på egen hand eller med Contour Air, kan göras mer informativ och mer säker om du använder Utrikesdepartementets mobilapp Resklar + att du sätter upp dig på Svensklistan. Här berättar vi mer om de två tjänsterna som gör din utlandsresa mer trygg.

Mobil-appen Resklar

När det är dags för avresa är det mycket som måste klaffa. Resklar-appen har en smidig att-göra-lista inbyggd. Där kan du förbereda punkter som är viktiga saker att inte missa:

 • Pass
 • Visum
 • Försäkring
 • Ambassader
 • Vaccination
 • ICE-kontakt

Passet är superviktigt. Visum krävs för en del resmål. En bra reseförsäkring kan rädda din ekonomi om oväntade problem uppstår. Att kunna hitta till den svenska ambassaden kan vara bra om du förlorar t.ex. ditt pass. Vaccination krävs för inresa i vissa länder och är såklart bra för dig som inte vill få ovanliga sjukdomar.

ICE-kontakt står för In Case of Emergency dvs en person som kan kontaktas om du inte är kontaktbar på grund av sjukdom eller skada. Du kan med fördel lägga in en sådan kontakt i din telefons adresslista.

Resklar-appen ger dig viktig information om aktuellt resmål när du anger det senare. Till exempel telefonnumret till den svenska ambassaden i det land du ska besöka.

Ladda ner mobila appen Resklar för iOS eller Android på regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/

Anmäl din utlandsvistelse

På webbplatsen swedenabroad.com/svensklistan finns det möjlighet för dig som utlandsresenär att berätta om din utlandsresa för Utrikesdepartementet. Din uppgifter sparas i ett år. Ska du vara borta längre än ett år måste du anmäla dig på nytt.

Svensklistan används av UD för att snabbt kunna kontakta dig i händelse av kris. Det kan handla om stora naturkatastrofer, krig eller krigsliknande situationer. Saker som du kanske inte alltid har koll på om du är i ett land med bristande infrastruktur.

Taormina på Sicilien - ContourAir.se
Välkommen Världen

Vi på Contour Air bjuder in Er till informationskvällar om våra resmål. Välkommen till våra lokaler på Järntorgsgatan 9 i Örebro för att lära känna våra resmål på ett helt annat vis än vad ni kan läsa er till på vår webbplats och i vår resebroschyr.

 • Anmäl er senast 10:00 samma dag som respektive infokväll:
  019-333 000 / info@contour.se
 • Vi bjuder på juice och frukt.

Informationskvällarna är kostnadsfria och en service till er som vill veta mer om resmålen innan ni bokar en resa. Det finns möjlighet att ställa frågor till vår erfarna personal. Vi hoppas att ni får en bra och lärorik afton i de innehållsrika paketresornas tecken!

26 april, kl. 18:00
Borneo & Vietnam/Kambodja-resor

10 maj, kl. 18:00
Sydamerika-resor

11 maj, kl. 18:00
Island & Svalbard-resor

16 maj, kl. 18:00
Afrika-resor

31 maj, kl. 18:00
Vandringsresor till Nepal och Kina

1 juni, kl. 18:00
Våra USA-resor: New York & Washington DC, Västra USA samt Musikresan till södra USA

21 juni, kl. 18:00
Japan – Soluppgångens land