Landstigning på Cuverville Island, Antarktis - Fotograf: Karsten Bidstrup / Hurtigruten

Antarktis är en ofattbar enorm kontinent vars kyliga havsströmmar omsluter de enorma is och snömassorna samt djuren som lever där. En resa hit är en “once in a lifetime”-upplevelse och även om ni bara skrapar på ytan är det svårt att i ord beskriva hur magnifika upplevelser en resa till denna del av jorden kan föra med sig.
Läs mer

Lär känna Hurtigrutens expeditionsresor

Vår special-infokväll 12/9 hade fullt fokus på Hurtigrutens expeditionsfartyg och expeditionskryssningar. Vi spelade in ljud och bild under infokvällen och nu kan du se samt höra allt som presenterades.

Contour Air erbjuder under 2020 tre st gruppresor med Hurtigruten. Det är expeditionsresor med tre olika fartyg på tre olika destinationer. Gemensamt för gruppresorna är att anslutande flyg och kompletterande hotell ingår i respektive pris. Välkommen att bli inspirerad och att boka en kryssning till: Alaska (juni 2020), Svalbard (juni 2020), Island (augusti 2020).
Läs mer

Ja, en lång flygresa från Sverige men så värt det väl framme i Australien & Nya Zeeland – länder som lockar oss med sin annorlunda kultur, djurliv och historia.

Vår resa genom Australien börjar i Darwin, i den tropiska norra delen av landet som är en egen kontinent (Oceanien). På fascinerande dagsturer till Kakadu och Litchfield National Parks får vi uppleva den australiska vildmarken på nära håll.

Vi fortsätter resan söder ut till den mångfacetterade lilla staden Alice Springs och vidare till den unika stora klippan Uluru (tidigare känd som Ayers Rock) med sin underbara färgskiftning vid solnedgången och soluppgången. Där får vi en introduktion till aboriginernas livsstil.
Läs mer

Boka någon av Hurtigrutens klassiska båtresor 2020 så ingår flyg tur-och-retur i priset.

OBS: Du kan boka alla kryssningar och expeditionsresor hos Contour Air: 019-333 000 / info@contour.se

Båtresorna längs Norges kust är omtalade i hela världen och förmodligen det första du tänker på när du hör Hurtigruten (ja, det stavas med ett “t”, inte Hurtigrutten). Detta är resor för dig som uppskattar att betrakta den skiftande naturen som bara norska kusten kan erbjuda. På sommaren är chansen till midnattssol dessutom god, bara det en upplevelse i sig.

  • Bergen–Kirkenes–Bergen
    12 dagar – Ring 019-333000 för pris, val av hytt mm.
  • Bergen–Kirkenes (nordgående)
    7 dagar – Ring 019-333000 för pris, val av hytt mm.
  • Kirkenes–Bergen (sydgående)
    6 dagar – Ring 019-333000 för pris, val av hytt mm.

* Erbjudandet om flyg tur-och-retur (för att du ska komma till och från avresehamn/sista hamnstad) som en del av resans pris gäller fram till 4 november 2019 för avgångar under 2020 (1/3-31/12).  Hurtigrutens villkor gäller. Reservation för slutförsäljning och ändringar. Erbjudandet gäller inte Contour Airs gruppresor till Alaska, Svalbard och Island.

Örebro, 2019-09-12: Välbesökt special-infokväll med Hurtigruten hos Contour Air i Örebro lockade fler än 40 besökare. En fullmatad afton med stort fokus på de djur- och naturupplevelser resenärer på expeditionsresorna kan få uppleva. Det går nämligen inte att lova mer än tid för avresa och tid för ankomst. Hurtigrutens expeditionsresor sker i stor utsträckning på naturens villkor.
Läs mer