Örebro, 2019-09-12: Välbesökt special-infokväll med Hurtigruten hos Contour Air i Örebro lockade fler än 40 besökare. En fullmatad afton med stort fokus på de djur- och naturupplevelser resenärer på expeditionsresorna kan få uppleva. Det går nämligen inte att lova mer än tid för avresa och tid för ankomst. Hurtigrutens expeditionsresor sker i stor utsträckning på naturens villkor.
Läs mer

Contour Air infokvällar höst 2018

Infokvällar hos Contour Air är kostnadsfria tillfällen där vi presenterar våra resor: Reseträff för dig som vill få fakta, kunskap och inspiration inför bokning av resor. Ta med dig ditt resesällskap, en kompis eller partner för att för en stund låta hjärtat och hjärnan resa utomlands. Infokvällarna vänder sig till alla, även ni som ännu inte hunnit boka plats på någon av 2019 års avgångar eller för er som vill resa 2020.

Anmäl ditt deltagande på 019-333 000, info@contour.se eller på Facebook i eventet eller med ett meddelande via Messenger. Alla infokvällar äger rum på Contour Air:s kontor i Örebro på Järntorgsgatan 9.

Infokväll 21/8: Uganda

Vi startar 18:00 med att berätta om våra innehållsrika upplevelseresor till Afrika i Uganda och Sydafrika. Natur-fantasten tillika reseledaren Roger Hjelmqvist berättar inlevelsefullt om dessa båda länders rika natur och djurliv. Medverkar gör även VD Torkel Freed. Vi bjuder på juice och frukt. Anmälan senast 20/8, 2019.
Facebook-event “Uganda & Sydafrika” ->

Infokväll 28/8: Svalbard + Island

Vi drar igång 18:00 med att reseledare Anders Ekholm, reseledare Roger Hjelmqvist och VD Torkel Freed presenterar våra resor bl.a. Svalbard i adventstid 2019, Svalbard när ljuset återvänder 2020 och kryssning med midnattssol runt Svalbard 2020. Vi bjuder på frukt och juice. Anmälan senast 28/8, 2019.
Facebook-eventet “Svalbard & Island” ->

Infokväll 4/9: Albanien, Georgien, Nordmakedonien och Grekland

Välkommen till Järntorgsgatan 9 i Örebro för att med start 18:00 lyssna till Torkel Freed som berättar om våra resor till Albanien, Makedonien, Grekland och Georgien. Vi bjuder på frukt och juice. Anmälan senast 2/9, 2019.
Eventet på Facebook ->

Infokväll/Föredag 12/9: Hurtigrutens Expeditionsresor

2020 års magnifika kryssningar med Hurtigruten presenteras av personal från Hurtigruten. All information i en separat bloggpost ->

Infokväll 30/9: St Petersburg + Istanbul

Torkel Freed presenterar våra resor till dessa två kulturhuvudstäder. Preliminär starttid 18:00. Vi bjuder på frukt och juice. Anmälan senast 27 september.
Facebook-event ->

Infokväll 1/10: Svalbard + Island

Anders Ekholm, Roger Hjelmqvist och Torkel Freed presenterar våra resor bl.a. Svalbard i adventstid 2019, Svalbard när ljuset återvänder 2020 och kryssning med midnattssol runt Svalbard 2020. OBS: Eventet saknar starttid, preliminärt 18:00. Vi bjuder på frukt och juice. Anmälan senast 27/9, 2019.
Facebook-event ->

Infokväll 2/10: Portugal

Torkel Freed presenterar våra resor till Portugal. Kostnadsfri träff med likasinnade och möjlighet för dig att ställa ev. frågor innan bokning av Portugal-resorna. Vi bjuder på frukt och juice. Anmälan senast 27/9, 2019.
Eventet på Facebook ->

Träffa oss på Seniormässan/Seniorfestivalen

Välkommen till vår monter i Conventum Örebro 5 oktober.


Reservation för ändringar. När du anmäler ditt deltagande accepterar du vår integritetspolicy om behandling av dina uppgifter.

Du som väljer att resa med Contour Air kommer snabbt att inse att vi inte fyller våra resor till bristningsgränsen, att ni på vissa resor besöker platser och människor som du aldrig hittar i turistbroschyrerna samt att vår erfarenhet av att producera resor lämnar lite åt slumpen.

Lagom stora grupper

En stor fördel med att välja Contour Air är våra små grupper: De flesta av våra resor har 15-20 resenärer = Alla hör guiden, tid för frågor och du slipper trängas på utflyktsmål.

Service & omtanke

Ni som gör valet att resa med Contour Air får uppleva god service inför och under resorna, ni får ta del av vår kunniga reseledares erfarenheter och vana på resmålen.

Investera i reseminnen

Contour Air har decenniers erfarenhet av att producera paketresor för grupper, företag och enskilda som verkligen ger valuta för pengarna. Bra för dig som investerar i upplevelseresor!

Contour Air CSR: Hjälpande händer

Genom åren har Contour Air försökt visa så många delar av de länder vi besöker som möjligt under devisen ”Lite mer av allt”. Det innebär att vi bl.a. besöker familjer där det är möjligt och även förskolor, skolor, rehabcentra. För oss är det viktigt att försöka ge en inblick i hur livet ser ut för många människor i världen som inte har det så väl förspänt. Lär dig mer om Hjälpande händer ->

Musikresa till USA

Vi kan lova dig en sak: Vår musikresa med nöjesprofilen Anders Damberg som reseledare hittar du bara hos Contour Air. För dig som vill få mer kunskap om innehållet på resan bjuder vi in till infoträffar i juli och augusti.

Infoträffar/infokvällar är tillställningar där vi presenterar våra resor och ett ypperligt tillfälle att stifta bekantskap med reseledare och vår personal inför att du bokar plats på resorna. Du får dessutom möjlighet att möta personer som kanske blir ditt resesällskap senare.

13 juli, 2019

Med start 13:00 på Järntorgsgatan 9 i Örebro berättar Anders Damberg och Torkel Freed om musikresan till USA. Vi gästas den här dagen även av New Orleans-musikern Drew Young som kommer att framför några låtar. Anmälan senast 10 juli till 019-333 000 eller via Facebook Messenger.

14 augusti, 2019

Med start 18:30 på Järntorgsgatan 9 i Örebro berättar Anders Damberg och Torkel Freed om musikresan till USA. Vi bjuder på snacks och öl. Anmälan senast 12 augusti till 019-333 000 eller via Facebook Messenger.

Nu kan du beställa eller ladda ner vår katalog med 2019 års resor. Vi har som vanligt samlat alla våra resor på en plats: En PDF-fil om ca 3 MB eller en tryckt katalog, du avgör vad du vill ha. Du kanske rent av laddar ner vår katalog med resor och beställer en hem till din brevlåda?!

Årets katalog inleds med att vi berättar om vilka vi är, vad vi erbjuder och vad vi levererat med framgång under åren som varit. Vi lyfter också tidigt i katalogen vårt CSR-projekt Hjälpande Händer om ett skolbygge i Sydafrika som förverkligats tack vare donationer till Christer och Inger Fahlströms (grundare av Contour Air) minne samt pengar som kommit från resenärer som på plats fått bevittna projektet.

Precis som tidigare år och i likhet med hur vår webbplats är uppbyggd, presenteras varje resmål under en region-rubrik t.ex. Afrika, Europa osv. Vi har även sidor om vårt koncept Aktiva upplevelser & Bekväma äventyr och resor arrangerade tillsammans med PR Birding Tours (fågelskådning).

Välkommen att ta del av allt innehåll i vår katalog med 2019 års resor →

Fågelskådarresor 2018

Följ med på våra spännande fågelskådarresor. Vi njuter av fågellivet och passar även på att njuta av den lokala maten. Avslappnade naturresor med fåglar i fokus. Passar såväl den inbitne fågelskådaren som mera allmänt naturintresserade.

På den här sidan visas en översikt av de resor som fanns presenterade på PR Birding Tours webbplats 18 januari 2019. Reservation för ändringar. För komplett information om respektive resa vänligen klicka dig vidare till http://prbirdingtours.wixsite.com/home/resor

Uganda
Datum nov/dec 2019
Pris enligt kommande besked.
14 dagar

Rumänien
Datum prel. 26/4 – 5/5 2019 (10 dagar), Anmälan innan 22 februari.
Pris fr. 20.000 kr.
Guide: Per Karlsson Linderum och inhemsk guide.
10 deltagare

Fotboll och Fåglar i England
Datum 1-6/3 2019.
Pris fr. 9800 kr.
Guide: Kent Halttunen.

Österlen
Datum 13-19/5 2019,
Pris fr. 8800 kr.
Guide: Björn Ander.

Estland
Datum 28/5-2/6 2019,
Pris fr. 12000 kr.
Guide: Ronnie Lindqvist och lokal guide.

Arizona och Californien
Datum 3-17/8 2019,
Pris fr. 35.000 kr.
Guide: Ronnie Lindqvist.

PB Birdingtours drivs av Ronnie Lindqvist och Per Karlsson Linderum. Contour Air svarar för arrangemang, fakturering och resegaranti. Besök gärna deras webbplats →

Midsommarfirande

Midsommar i Sverige, en uråldrig tradition och ett stort nöje. Midsommarhelgen leder till en avfolkning av städerna för stora och små sammankomster under årets längsta dygn. Fast hur firas midsommar i resten av världen? Det kommer vi att berätta om helt kort här nedan.

Italien

Under midsommarhelgen firas Den helige Johannes Döparen i och runt bl.a. Lake Como (Comosjön) med aktiviteter runt ön Comacina nära staden Tremezzo. Här bjuds det på båtprocession, fyrverkerier och frossa i italiensk mat.

På den stora ön Sardinien firas under midsommarhelgen San Giovanni Battista och även om Johannes Döparens födelsedag står i fokus har firandet och de hedniska ritualerna pågått mycket längre tillbaka i tiden än när Johannes Döparen verkade.

På San Giovanni beach klär besökare sig i vitt, tänder eldar på stränderna och hoppar över lågorna (ett återkommande tema som du kan läsa mer om nedan). En av ritualerna, de sas funtanas, består i att kvinnor efter midnatt går runt och samlar in vatten från sju olika källor. Den ritualen bär stark liknelse med hur sju sorters blommor ska plockas under midsommaraftonens natt i Sverige.

Ryssland (och Ukraina, Polen, Vitryssland)

Är du inte turist från Sverige utan ryss firar du förmodligen Ivan Kupala / Kupala Night. Här står vattens renade effekt och dess påverkan på fertilitet i centrum. Kvinnor kastar blomsterkransar i vatten och männen försöker fånga kransarna och därmed kvinnans gunst.

Elden och människors förmåga att hoppa över den är också i fokus. Om ett par inte klarar att hoppa över elden tillsammans anses det vara ett tecken på deras separation. På själva Kupala-dagen ägnar sig yngre förmågor åt att skvätta vatten på folk.

Spanien

Här firas Johannes Döparen (Saint John the Baptist) genom att tända stora eldar längs stränderna. Fokus ligger på eldens beskyddande effekt, dess förmåga att hålla häxor och onda krafter på avstånd, vattnets renande effekt och medicinska fördelar hämtade ur växtriket.

Spanjorerna avfyrar även fyrverkerier mot himlen och ägnar sig åt samma hoppande över eldar som ryssarna, gärna hand i hand, för att säkra att förhållandet mellan man och kvinna varar.

USA – New York

Befinner du dig på resande fot i det väldiga landet i väster, USA, och befinner dig i New York ska du inte missa NYC Midsummer som är det största “svenska” arrangemanget efter firandet i Leksand och på Skansen i Stockholm.

Majstången reses och dans i folkdräkter äger rum i Battery Park City. Detta är en dag när svenskar bosatta i USA ges möjlighet att socialisera kring en tradition som är intensivt firad på hemmaplan.

Bloggartikelns bildfotograf: Niklas Veenhuis

Gruppresa till Amsterdam 2018 med Contour Air AB

När våren mycket troligen är här, 22-25 maj, reser vi till Amsterdam i Nederländerna.

Vi börjar resan i Örebro med buss till Arlanda. Därifrån flyger vi reguljärt med SAS och efter ankomst förflyttar vi oss till vårt hotell i Amsterdam.

Vi stannar tre nätter och upptäcker Amsterdam på en bussrundtur: Sightseeing + båttur på Amsterdams kanaler.

Pris per person: 8850 kr

Sightseeing med båt i Amsterdam

 • Svensktalande reseledare.
 • Tre middagar (2 med tvårättersmeny + 1 med trerättersmeny).
 • Möjlighet för dig att bygga på med extra sightseeing (ingår ej).
 • Enkelrumstillägg 1800 kr.
 • Dryck till middagarna ingår ej.

Boka resan på tel 019-333000 eller info@contour.se eller kom in till oss på
Järntorgsgatan 9.

Ladda ner PDF-resepresentation: contourair-amsterdam-2018.pdf

Trygghet på utlandsresan med UD:s app Resklar

Din resa utomlands, på egen hand eller med Contour Air, kan göras mer informativ och mer säker om du använder Utrikesdepartementets mobilapp Resklar + att du sätter upp dig på Svensklistan. Här berättar vi mer om de två tjänsterna som gör din utlandsresa mer trygg.

Mobil-appen Resklar

När det är dags för avresa är det mycket som måste klaffa. Resklar-appen har en smidig att-göra-lista inbyggd. Där kan du förbereda punkter som är viktiga saker att inte missa:

 • Pass
 • Visum
 • Försäkring
 • Ambassader
 • Vaccination
 • ICE-kontakt

Passet är superviktigt. Visum krävs för en del resmål. En bra reseförsäkring kan rädda din ekonomi om oväntade problem uppstår. Att kunna hitta till den svenska ambassaden kan vara bra om du förlorar t.ex. ditt pass. Vaccination krävs för inresa i vissa länder och är såklart bra för dig som inte vill få ovanliga sjukdomar.

ICE-kontakt står för In Case of Emergency dvs en person som kan kontaktas om du inte är kontaktbar på grund av sjukdom eller skada. Du kan med fördel lägga in en sådan kontakt i din telefons adresslista.

Resklar-appen ger dig viktig information om aktuellt resmål när du anger det senare. Till exempel telefonnumret till den svenska ambassaden i det land du ska besöka.

Ladda ner mobila appen Resklar för iOS eller Android på regeringen.se/uds-reseinformation/resklar/

Anmäl din utlandsvistelse

På webbplatsen swedenabroad.com/svensklistan finns det möjlighet för dig som utlandsresenär att berätta om din utlandsresa för Utrikesdepartementet. Din uppgifter sparas i ett år. Ska du vara borta längre än ett år måste du anmäla dig på nytt.

Svensklistan används av UD för att snabbt kunna kontakta dig i händelse av kris. Det kan handla om stora naturkatastrofer, krig eller krigsliknande situationer. Saker som du kanske inte alltid har koll på om du är i ett land med bristande infrastruktur.

Taormina på Sicilien - ContourAir.se