Lär känna Hurtigrutens expeditionsresor

Vår special-infokväll 12/9 hade fullt fokus på Hurtigrutens expeditionsfartyg och expeditionskryssningar. Vi spelade in ljud och bild under infokvällen och nu kan du se samt höra allt som presenterades.

Contour Air erbjuder under 2020 tre st gruppresor med Hurtigruten. Det är expeditionsresor med tre olika fartyg på tre olika destinationer. Gemensamt för gruppresorna är att anslutande flyg och kompletterande hotell ingår i respektive pris. Välkommen att bli inspirerad och att boka en kryssning till: Alaska (juni 2020), Svalbard (juni 2020), Island (augusti 2020).
Läs mer

Ja, en lång flygresa från Sverige men så värt det väl framme i Australien & Nya Zeeland – länder som lockar oss med sin annorlunda kultur, djurliv och historia.

Vår resa genom Australien börjar i Darwin, i den tropiska norra delen av landet som är en egen kontinent (Oceanien). På fascinerande dagsturer till Kakadu och Litchfield National Parks får vi uppleva den australiska vildmarken på nära håll.

Vi fortsätter resan söder ut till den mångfacetterade lilla staden Alice Springs och vidare till den unika stora klippan Uluru (tidigare känd som Ayers Rock) med sin underbara färgskiftning vid solnedgången och soluppgången. Där får vi en introduktion till aboriginernas livsstil.
Läs mer

Boka någon av Hurtigrutens klassiska båtresor 2020 så ingår flyg tur-och-retur i priset.

OBS: Du kan boka alla kryssningar och expeditionsresor hos Contour Air: 019-333 000 / info@contour.se

Båtresorna längs Norges kust är omtalade i hela världen och förmodligen det första du tänker på när du hör Hurtigruten (ja, det stavas med ett “t”, inte Hurtigrutten). Detta är resor för dig som uppskattar att betrakta den skiftande naturen som bara norska kusten kan erbjuda. På sommaren är chansen till midnattssol dessutom god, bara det en upplevelse i sig.

  • Bergen–Kirkenes–Bergen
    12 dagar – Ring 019-333000 för pris, val av hytt mm.
  • Bergen–Kirkenes (nordgående)
    7 dagar – Ring 019-333000 för pris, val av hytt mm.
  • Kirkenes–Bergen (sydgående)
    6 dagar – Ring 019-333000 för pris, val av hytt mm.

* Erbjudandet om flyg tur-och-retur (för att du ska komma till och från avresehamn/sista hamnstad) som en del av resans pris gäller fram till 4 november 2019 för avgångar under 2020 (1/3-31/12).  Hurtigrutens villkor gäller. Reservation för slutförsäljning och ändringar. Erbjudandet gäller inte Contour Airs gruppresor till Alaska, Svalbard och Island.

Örebro, 2019-09-12: Välbesökt special-infokväll med Hurtigruten hos Contour Air i Örebro lockade fler än 40 besökare. En fullmatad afton med stort fokus på de djur- och naturupplevelser resenärer på expeditionsresorna kan få uppleva. Det går nämligen inte att lova mer än tid för avresa och tid för ankomst. Hurtigrutens expeditionsresor sker i stor utsträckning på naturens villkor.
Läs mer

Du som väljer att resa med Contour Air kommer snabbt att inse att vi inte fyller våra resor till bristningsgränsen, att ni på vissa resor besöker platser och människor som du aldrig hittar i turistbroschyrerna samt att vår erfarenhet av att producera resor lämnar lite åt slumpen.

Lagom stora grupper

En stor fördel med att välja Contour Air är våra små grupper: De flesta av våra resor har 15-20 resenärer = Alla hör guiden, tid för frågor och du slipper trängas på utflyktsmål.

Service & omtanke

Ni som gör valet att resa med Contour Air får uppleva god service inför och under resorna, ni får ta del av vår kunniga reseledares erfarenheter och vana på resmålen.

Investera i reseminnen

Contour Air har decenniers erfarenhet av att producera paketresor för grupper, företag och enskilda som verkligen ger valuta för pengarna. Bra för dig som investerar i upplevelseresor!

Contour Air CSR: Hjälpande händer

Genom åren har Contour Air försökt visa så många delar av de länder vi besöker som möjligt under devisen ”Lite mer av allt”. Det innebär att vi bl.a. besöker familjer där det är möjligt och även förskolor, skolor, rehabcentra. För oss är det viktigt att försöka ge en inblick i hur livet ser ut för många människor i världen som inte har det så väl förspänt. Lär dig mer om Hjälpande händer ->

Musikresa till USA

Vi kan lova dig en sak: Vår musikresa med nöjesprofilen Anders Damberg som reseledare hittar du bara hos Contour Air. För dig som vill få mer kunskap om innehållet på resan bjuder vi in till infoträffar i juli och augusti.

Infoträffar/infokvällar är tillställningar där vi presenterar våra resor och ett ypperligt tillfälle att stifta bekantskap med reseledare och vår personal inför att du bokar plats på resorna. Du får dessutom möjlighet att möta personer som kanske blir ditt resesällskap senare.

13 juli, 2019

Med start 13:00 på Järntorgsgatan 9 i Örebro berättar Anders Damberg och Torkel Freed om musikresan till USA. Vi gästas den här dagen även av New Orleans-musikern Drew Young som kommer att framför några låtar. Anmälan senast 10 juli till 019-333 000 eller via Facebook Messenger.

14 augusti, 2019

Med start 18:30 på Järntorgsgatan 9 i Örebro berättar Anders Damberg och Torkel Freed om musikresan till USA. Vi bjuder på snacks och öl. Anmälan senast 12 augusti till 019-333 000 eller via Facebook Messenger.

Nu kan du beställa eller ladda ner vår katalog med 2019 års resor. Vi har som vanligt samlat alla våra resor på en plats: En PDF-fil om ca 3 MB eller en tryckt katalog, du avgör vad du vill ha. Du kanske rent av laddar ner vår katalog med resor och beställer en hem till din brevlåda?!

Årets katalog inleds med att vi berättar om vilka vi är, vad vi erbjuder och vad vi levererat med framgång under åren som varit. Vi lyfter också tidigt i katalogen vårt CSR-projekt Hjälpande Händer om ett skolbygge i Sydafrika som förverkligats tack vare donationer till Christer och Inger Fahlströms (grundare av Contour Air) minne samt pengar som kommit från resenärer som på plats fått bevittna projektet.

Precis som tidigare år och i likhet med hur vår webbplats är uppbyggd, presenteras varje resmål under en region-rubrik t.ex. Afrika, Europa osv. Vi har även sidor om vårt koncept Aktiva upplevelser & Bekväma äventyr och resor arrangerade tillsammans med PR Birding Tours (fågelskådning).

Välkommen att ta del av allt innehåll i vår katalog med 2019 års resor →

Fågelskådarresor 2018

Följ med på våra spännande fågelskådarresor. Vi njuter av fågellivet och passar även på att njuta av den lokala maten. Avslappnade naturresor med fåglar i fokus. Passar såväl den inbitne fågelskådaren som mera allmänt naturintresserade.

På den här sidan visas en översikt av de resor som fanns presenterade på PR Birding Tours webbplats 18 januari 2019. Reservation för ändringar. För komplett information om respektive resa vänligen klicka dig vidare till http://prbirdingtours.wixsite.com/home/resor

Uganda
Datum nov/dec 2019
Pris enligt kommande besked.
14 dagar

Rumänien
Datum prel. 26/4 – 5/5 2019 (10 dagar), Anmälan innan 22 februari.
Pris fr. 20.000 kr.
Guide: Per Karlsson Linderum och inhemsk guide.
10 deltagare

Fotboll och Fåglar i England
Datum 1-6/3 2019.
Pris fr. 9800 kr.
Guide: Kent Halttunen.

Österlen
Datum 13-19/5 2019,
Pris fr. 8800 kr.
Guide: Björn Ander.

Estland
Datum 28/5-2/6 2019,
Pris fr. 12000 kr.
Guide: Ronnie Lindqvist och lokal guide.

Arizona och Californien
Datum 3-17/8 2019,
Pris fr. 35.000 kr.
Guide: Ronnie Lindqvist.

PB Birdingtours drivs av Ronnie Lindqvist och Per Karlsson Linderum. Contour Air svarar för arrangemang, fakturering och resegaranti. Besök gärna deras webbplats →

Midsommarfirande

Midsommar i Sverige, en uråldrig tradition och ett stort nöje. Midsommarhelgen leder till en avfolkning av städerna för stora och små sammankomster under årets längsta dygn. Fast hur firas midsommar i resten av världen? Det kommer vi att berätta om helt kort här nedan.

Italien

Under midsommarhelgen firas Den helige Johannes Döparen i och runt bl.a. Lake Como (Comosjön) med aktiviteter runt ön Comacina nära staden Tremezzo. Här bjuds det på båtprocession, fyrverkerier och frossa i italiensk mat.

På den stora ön Sardinien firas under midsommarhelgen San Giovanni Battista och även om Johannes Döparens födelsedag står i fokus har firandet och de hedniska ritualerna pågått mycket längre tillbaka i tiden än när Johannes Döparen verkade.

På San Giovanni beach klär besökare sig i vitt, tänder eldar på stränderna och hoppar över lågorna (ett återkommande tema som du kan läsa mer om nedan). En av ritualerna, de sas funtanas, består i att kvinnor efter midnatt går runt och samlar in vatten från sju olika källor. Den ritualen bär stark liknelse med hur sju sorters blommor ska plockas under midsommaraftonens natt i Sverige.

Ryssland (och Ukraina, Polen, Vitryssland)

Är du inte turist från Sverige utan ryss firar du förmodligen Ivan Kupala / Kupala Night. Här står vattens renade effekt och dess påverkan på fertilitet i centrum. Kvinnor kastar blomsterkransar i vatten och männen försöker fånga kransarna och därmed kvinnans gunst.

Elden och människors förmåga att hoppa över den är också i fokus. Om ett par inte klarar att hoppa över elden tillsammans anses det vara ett tecken på deras separation. På själva Kupala-dagen ägnar sig yngre förmågor åt att skvätta vatten på folk.

Spanien

Här firas Johannes Döparen (Saint John the Baptist) genom att tända stora eldar längs stränderna. Fokus ligger på eldens beskyddande effekt, dess förmåga att hålla häxor och onda krafter på avstånd, vattnets renande effekt och medicinska fördelar hämtade ur växtriket.

Spanjorerna avfyrar även fyrverkerier mot himlen och ägnar sig åt samma hoppande över eldar som ryssarna, gärna hand i hand, för att säkra att förhållandet mellan man och kvinna varar.

USA – New York

Befinner du dig på resande fot i det väldiga landet i väster, USA, och befinner dig i New York ska du inte missa NYC Midsummer som är det största “svenska” arrangemanget efter firandet i Leksand och på Skansen i Stockholm.

Majstången reses och dans i folkdräkter äger rum i Battery Park City. Detta är en dag när svenskar bosatta i USA ges möjlighet att socialisera kring en tradition som är intensivt firad på hemmaplan.

Bloggartikelns bildfotograf: Niklas Veenhuis