Restips för Asien

Contour Air ger Er restips för resor till Asien.


Nepal är som bekant ett av världens mest populära områden för bergsklättrare (och för de som uppskattar vandring). Fast vad händer när du spänner fast ett par skidor och stavar på ryggsäcken för att bestiga Lhotse, ett 8516 m högt berg i Himalaya?
Läs mer

Julön - Contour Air Special

Julön är en djur- och naturrik ö nordväst om Australien och strax söder om Java och Sumatra. Ön tillhör Australien och är ett himmelrike för dig som vill se djur i dess naturliga miljö. Stora delar av ön är en nationalpark dvs ett skyddat naturområde.

Med bara ca 2000 invånare är detta ett växternas och djurens rike du kommer till när du reser till Julön. 63% av ön är en nationalpark och för de platser du inte når till fots finns det båtar. Julön har flera vackra stränder som du bara kan nå sjövägen. Lägg därtill öns utsatta läge. Havet runt ön piskar kusten till ljuvliga formationer.

På land finns en tät regnskog som vuxit sig fast i platån. Här finns det 25 dominerande trädslag. Vilt växande orkidéer konkurrerar med vinrankor. Närmare 18 av växtarter på Julön finns bara här.

De mest utmärkande djuren är krabbor och sjöfåglar. Röda krabbor. De är överallt. På stranden, i skogen, intill vattenfall, på träd och på vägarna.

Julön - Contour Air Special

Vi talar tiotals miljoner krabbor som vandrar över ön i november varje år. Krabborna är överallt och så många att vägar stängs av eller så får någon gå framför bilen och sopa vägen ren från krabbor. En makalös syn!

Julön är som sagt även en plats för sjöfåglar, med andra ord ett fint resmål för dig som uppskattar fågelskådning. Här finns åtta arter eller underarter av havsfåglar. Den vanligaste är Rödfotad sula. Här finns även Brunsula och Julösula.

Du kan resa till Julön med vår tjänst Contour Air Special – skräddarsydda resor till hela världen på dina villkor – Läs mer →

Att vandra på Julön är ett måste vid ett besök. Det finns fantastiskt mycket att se och uppleva. Ön har flertalet grottor av olika slag. Det finns dessutom grottor under Julön. Dit kommer du med dykutrustning och innan du beger dig in under Julön njuter du av det rika djurlivet under vattnet intill korallreven.

Dykning vid Julön

När du dyker ska du inte bli förvånad om du får simma nära den enorma valhajen, delfiner och andra hajarter. Att resa till Julön är alltså en djur- och naturupplevelse som är svårslagen. Passa på att besöka den här platsen när du reser med Contour Air till Australien och Nya Zeeland. Förläng resan. Förbättra din reseupplevelse. Investera i makalöst fina minnen för livet.

Onsen-bad i Japan | ContourAir.se

Livskvalitet. Ett subjektivt begrepp om hur våra liv är. Livskvalitet är för en del att omge sig med vänner och familj. Livskvalitet är för andra att spendera mycket tid på en hobby. Det kan dessutom vara livskvalitet att sakna något – Här listar vi 6 saker som du kommer att sakna efter en vistelse i detta fascinerande land.

Det vi listar på den här sidan är skrivet för dig som varit i Japan och för dig som är på väg dit, genom att du bokat en resa eller genom att du känner ett starkt sug efter att få uppleva Japan!

1) Matsuri

Festivaler, event som firar något. Vad som helst. Det arrangeras ett par hundratusen festivaler i Japan varje år. En del festivaler är lokala, andra gör sig påminda i hela landet. Några festivaler att sakna kan vara dock-festivalen Hinamatsuri (3 mars), titta-på-blommor-festivalen Hanami (mars-maj) och stjärnfestivalen Tanabata. Ett besök vid valfritt tempel när som helst på året torde innehåll minst en matsuri.

Läs mer

Japan / ContourAir.se

Japan – soluppgångens land i öster. Ett land som bejakar sin historia, som låter uråldriga traditioner ta plats samtidigt som dagens Japan är lika modernt som vilket västerländskt land som helst. På många vis än mer modernt än hur livet ter sig i Europa och USA. Spjutspetsteknik på en rad områden har gjort Japan känt världen över.

Japan fascinerar oss svenskar och västerlänningar. Så långt borta och samtidigt så lockande.

Det tar visserligen lång tid att resa till Japan. Fast väl på fast mark igen är det som att träda in i en helt ny värld.

Få saker i Japan är som hemma i Sverige. Visste du t.ex. att det är näst intill en sedvänja att bära med sig ett paraply i händelse av regn? Hur många svenskar ser du med ett paraply en dag när regnet hänger i skyn?

Läs mer

Rohtang Pass mm

Det finns en uppsjö av resmål för dig att uppleva runt hela jorden. En del kan upplevas som väldigt jordnära och andra kan upplevas som jordnära, fast på en högre höjd så att säga. Här kan du se på tre inbäddade YouTube-klipp som skildrar upplevelser av de mer extrema slagen, på nervkittlande höga höjder.

Kina – Vad sägs om att “gå på plankan” längs Mount Hua shan? På denna dubbelriktade gångväg går du sakta i sidled, klättrar uppåt och nedåt på stålpinnar samt fäster dina fötter i håligheter som utgör trappsteg.

Vandringen på Mount Huashan anses vara en av de farligaste i hela världen. Och trots det besöks berget av tusentals turister likväl kineser.

Indien – För dig som inte uppskattar att beträda en bergssida till fots finns det alltid vägar. Eller vägar och vägar. Här är en väg i Himalaya med uppskattningsvis 300 meters avstånd till floden nedanför…

Som synes finns det inga räcken längs kanterna. Vatten, vind och hårt packad sand konkurrerar om att hålla vägens resenärer levande. För dig som vill uppleva samma bergskedja kan vi rekommendera någon av våra vandringsresor i Nepal, se menyn för “Asien” och klicka dig vidare till Nepal-resorna.

Indien – Till sist vill vi visa dig en väg vars trafikanter på tvåhjulingar tampas med uselt underlag, kraftigt regn, vattenfall och lastbilar i långa rader.

Rohtang La är ett bergspass på knappt 4000 meters höjd, ca 40 mil norr om staden New Dehli. När vägens underlag går över från packat grus till forsande vatten är det offroad-motorcykel som gäller för att ta sig fram.

Upplev Indien!

Contour Air samarbetar med Friends of Velore i Indien och kan arrangera en specialresa dit. Bestäm själv avresedatum, resans längd, dagsprogram, hotellstandard. Helt skräddarsydda resor: Läs mer om Contour Air Special eller maila info@contour.se för att begära offert på en oförglömlig resa till Indien: Kerala, Gujarat, Bombay, Goa och massor av andra platser av stor historisk samt kulturell betydelse.


Utvald bild: CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1580502