Italiens mat: Ligurien – En lantlig semester i ett vackert och klassiskt landskap

OBS: Detta är ett specialarrangemang. För att beställa, maila info@contour.se

Följ med till Ligurien – även kallat Blomsterrivieran. Vi bor på en gård ca två timmars resa från Nice i en dal ovanför San Remo. I detta vackra landskap finns flera medeltida byar och det är fokus på agroturism, god mat och dryck men också mycket sightseeing i bl.a. San Remo och Monaco. Reseledare och ciceron är Tommy Svensson som bott och verkat i Italien och Frankrike många år.

  • 2017

  • 6 dagar

  • -

Nedanstående är ett exempel på program för resan. Ert exakta program framgår av offert för specialresa.

Dag 1 Arlanda – Nice
Efter ankomst tar vi vår minibuss upp till Ligurien i en dal ovanför San Remo, cirka 2 timmar från flygplatsen i Nice. På vägen åker vi utmed franska rivieran till den italienska gränsen – förbi Monaco och gränsstaden Menton. Middag på vår gård. (M)

Dag 2 Medeltida byar
Vi besöker några medeltida byar i den vackra Argentinadalen och intar lunch i en by på över 1000 meters höjd. Middag på vår gård. (M)

Dag 3 I Evert Taubes fotspår
Vi åker till de blomstrande kullarna ovanför San Remo och tänker oss tillbaka till den tid när Evert Taube som ung var här och skrev sina visor om Fritiof Andersson och bagaren i San Remo. Som flickorna i Evert Taubes fantasi åker vi ned till den vackra promenaden i San Remo. Vi äter en gemensam lunch i stadens centrum.  Middag på vår gård. (L, M)

Dag 4 Vi lagar maten!
På förmiddagen upplever vi livet i den gamla byn Badalucco i närheten av vår gård – kanske en promenad upp till den vackra kyrka som blickar ut över den medeltida bebyggelsen. Efter lunch på egen hand intar vi vår gårds kök och får lära oss laga några lokala maträtter – som får ackompanjera det som övrigt serveras på middagsbordet på kvällen.  (M)

Dag 5 Lokala vinodlare
Ut i det vackra landskapet till en dal som gränsar till Frankrike. Vi provsmakar lokala viner på en vingård högt belägen med underbar utsikt över dalen. Lunch på egen hand i Dolceacqua med sin medeltida bro – en bro som inspirerade Monet till några veckar målningar när han kom hit i slutet av 1800-talet. Middag på vår gård.  (M)

Dag 6 Mot Sverige
Dags att vända hemåt – på vägen ner till flygplatsen i Nice stannar vi till för en sista beundran av det Liguriska landskapet och när vi blickar ut över Medelhavet, kanske vi, om vi har samma tur som Evert Taube, kan se Korsika i siktigt väder.

INFORMATION

Denna resa genomförs i liten grupp 8 personer plus reseledare/ciceron Tommy Svensson varför den lämpar sig bra för ett slutet sällskap. Kan även göras till andra regioner efter önskemål och på andra tider.

Kontakt

Ringa: 019-333 000
Mejla: info@contour.se
Besöka: Järntorgsgatan 9, Örebro (karta)

Betalning: Faktura, kort och Swish
Swish: 123 546 7071

Org. nr. 556320-1937
Styrelsen har sitt säte i Örebro

Öppettider

Mån, Tis, Ons:
10:00-17:00

Torsdag:
10:00-18:00

Fredag:
10:00-16:00

Lunchstängt alla dagar 12:30-13:15

Trygghet

Vi är med i Svenska Resebyråföreningen SRF och har ställt Resegaranti till Kammarkollegiet. De som säljer eller marknadsför arrangemang som omfattas av resegarantilagen ska ha resegaranti. Klicka på kontrollbilden här intill för att verifiera att vi har ställt Resegaranti.

Resegaranti

Inspireras & Lär känna våra resor

Vi har flera kanaler förutom webbplatsens resepresentationer och blogg där vi är aktiva för att Ni ska inspireras till att se världen med Contour Air. Välkommen att ta del av allt eller utvalda delar, se länkar här intill för katalog/broschyr, nyhetsbrev och social media!

Social Media

Vi är aktiva på Instagram och Facebook. På Facebook kan du även sända oss förfrågningar via Messenger.

Copyright / Alla rättigheter förbehållna av Contour Air AB om inget annat anges. Vill du använda bilderna som finns på vår webbplats, ta kontakt med oss innan för ev. godkännande.

Vår ambition är att illustrera resmålen rättvist och representativt, med media från egna och andras källor. Vi kan dock aldrig garantera förhållanden på våra resor såsom synliga på bilder i bloggartiklar, på resepresentationer eller i våra kanaler för marknadsföring.

Ta gärna del av vår cookie-policy för att lära dig om hur vi samlar in data. Läs även gärna vår integritetspolicy. Har du frågor om våra resevillkor eller policys, ta kontakt med oss.