Resa till Georgien – Rundresa i grupp

Välkommen med för att möta människor och kulturer på platser såsom Tbilisi, Mtskheta, Kazbegi, Gori, Vardzia, Mestia och Ushguli.

Följ med oss till ett underbart vackert land: Georgien. Kristendomen kom hit tidigt och landet är en av de äldsta vinproducenterna i världen. Landet är berömt för sina frukt- och vinodlingar, de har odlat vin i över 8000 år.

Den forna Sovjetrepubliken är nu självständig och söker sig närmare Europa och EU. Detta är en resa tillbaka i tiden, vi ser ett land som på landsbygden är “som förr i tiden”.

Vi njuter av den goda maten och det utsökta vinet under vår resa. Boendet är på relativt enkla men fräscha hotell och guest houses.

För dig som önskar uppleva Georgien på vintern med skidåkning eller utförsåkning medelst snowboard, välkommen att ta del av vår resepresentation för skidresan till Georgien.

 • Avresa:

 • Längd: 12 dagar

 • Pris från: 16 750 kr

Upplevelseresa till Georgien med Contour Air AB
Georgien-resa
Upplevelseresa till Georgien med Contour Air AB
Upplevelseresa till Georgien med Contour Air AB

Dagsprogram Georgien

Dag 1 – Mot Kaukasus och Georgien

Nattflyg till Georgien.

Dag 2 – Ankomst Tbilisi

Ankomst tidig morgon. Incheckning på hotellet. Vi äter frukost och vilar en stund på hotellet innan vi startar vår stadssightseeing. Huvudstaden Tbilisi grundades på 400-talet och under 1000-1100-talen fick landet en stor betydelse som ett nav längs Sidenvägen, ett ekonomiskt, politiskt och kulturellt centra.

Här blandades kulturer och religioner, många gamla kyrkor, synagogor, bad, basarer och moskéer pryder staden liksom de berömda vackra balkongerna på de gamla husen. Staden har också blivit berömd för de hypermoderna byggena som inte riktigt passar in i den gamla staden. Under vår sightseeing inser vi stadens historiska betydelse.  (M)

Dag 3 – Mtskheta och Kazbegi

Vi lämnar den nuvarande huvudstaden för den äldre f d huvudstaden Mtskheta, lämningarna går tillbaka till mer än 1000 år f.Kr. Här konverterade georgierna till kristendomen. Staden finns med på UNESCOs världsarv. Vi ser både kloster och katedral. Vidare upp i Kaukasus bergkedja till skidorten Gudauri – platsen för Contour Air:s skidresa till Georgien. Vi ser även Ananuri, en viktig kyrka och fort.

Vi stannar till i Kazbegi-regionen, 15 km från den ryska gränsen på 1700 m höjd. Vi tar oss upp på 2100 m höjd  för att beundra utsikten från den heliga treenighetens kloster. Enligt den grekiska mytologin kedjades Prometheus – som lärde människorna göra upp eld – fast vid berget Kazbek (5033 m ö h). (M)

Dag 4 – Gori och Vardzia

Vår färd går vidare tillbaka längs den georgiska militärvägen till en annan historisk stad Gori. Mest känd för sitt stora fort samt att det var Joseph Stalins födelsestad. Han står fortfarande staty på torget. Vi fortsätter förbi kurorten Bordjomi, där tsarfamiljen hade ett sommarpalats och jaktmarker. Övernattning i Vardzia i närheten av gränsen mot Turkiet. (M)

Dag 5 – Vardzia grottstad och Kutasi

Vi ser grottstaden Vardzia, denna stad från 1100-talet är ett unikt exempel på georgisk renässans. Förknippat med “kung” Tamara (som var kvinna). Vidare till staden Kutaisi, Georgiens näst största stad. (M)

Dag 6 – Kaukasus toppar

En till dag med storslagna naturupplevelser. Vi kör vidare till Mestia (i Svaneti-regionen), genom staden Zugdidi samt till världens näst högsta så kallade “arch dam”, Engurhesi (271 m). Vägen till Mestia är mycket vacker, men ganska smal, längs Enguri-floden omringad av Kaukasus höga toppar glaciärer och vattenfall. Under många årtusenden har denna del av Georgien varit väldigt isolerad p g a dåliga kommunikationer. Vi ser också små kyrkor med över 1000 år gamla fresker. Incheckning i Mestia på pensionat i privata hus 3 nätter. (M)

Dag 7 – Mestia

Sightseeing i Mestia, med de berömda svanetiska tornen från 1000-1100-talen samt Chalaati-glaciären. Landskapet bjuder på fantastiska vyer med höga toppar och djupa dalar. Möjlighet till en kortare vandring för de som önskar. Vi besöker också det historiska och etnografiska museet med manuskript som är över 1000 år gamla. (M)

Dag 8 – Mestia till Ushguli

Efter frukost kör vi till Ushguli – en medeltida fästning omgiven av 5000-meter höga berg, där vi ser mer av de svanetiska tornen. För den som vill en kortare vandring mot berget Shkhara. (M)

Dag 9 – Mestia till Svarta Havet och Anaklia

På höstens resa: Utcheckning och vidare tillbaka till den lilla lugna semesterorten Anaklia vid Svarta Havet. Vi njuter av härliga bad, promenader och avkoppling.
På vårens resa: Vidare till Kutaisi för att se lite mer av den staden. (M)

Dag 10 – Anaklia, Kutaisi, Tblisi

Tillbaka till Tbilisi, vi passerar återigen Kutaisi, ett stopp vid besöker vi Bagrati och Gelati-klostren, Georgiens första Universitet från 1100-talet. Ankomst till Tblisi och incheckning på hotell.

Dag 11 – Kakheti och vinodling

Sista dagen i detta vackra “sagoland”.  Dagsutflykt till Kakheti-regionen, huvudprovinsen för vinodling och vinframställning. Många vackra små byar ligger kring Alazani-dalen. Vi ser hur människorna lever och får lära oss om vinframställningen. 90% av georgiens viner framställs här. Druvorna skördas under september. De flesta familjer har vinet i tankar under golvet på sina hus. Besök i Sighnaghi, en kunglig stad fr 1700-talet omgivet av en mur med 23 torn. Vi ser också Gremi-kyrkan. Innan vi åker tillbaka tillbaka till Tbilisi har vi vår avskedsmiddag i Simons hem i byn Chumlaki med lokalt vin och mat samt georgiska folksånger. En oförglömlig kväll. Ta en tupplur i bussen på vägen tillbaka eftersom vårt flyg går tidig morgon. (M)

Dag 12 – Tbilisi

Tidigt morgonflyg hem till Sverige.

Priset inkluderar:

 • Reguljärt flyg inkl flygskatt
 • Del i dubbelrum inkl frukost
 • Middagar inkl georgiskt rött och vitt vin och chacha (grappa) (L=Lunch, M=Middag)
 • All transfer, alla utfärder, entréer i programmet
 • Svensktalande reseledare
 • Engelsktalande lokalguide

Ingår ej:

 • Enkelrumstillägg 3250 kr
 • Extra aktiviteter som inte nämns i programmet

Öppettider:

Vårt kontor på Järntorgsgatan 9 i Örebro är nedlagt. Du når oss enklast på epost: info@contour.se

Kontakt:

E-post: info@contour.se

Org. nr. 556320-1937.
Styrelsen har sitt säte i Örebro.

Contour Air Facebook

Vår ambition är att i våra kanaler för marknadsföring illustrera resor, resmål, platser och destinationer rättvist och representativt, med media från egna och andras källor. Vi kan dock aldrig garantera exakt samma eller liknande förhållanden, innehåll, känslor eller uppfyllda förväntningar under våra eller våra samarbetspartners resor såsom illustrerat med bilder, videos eller i beskrivande text .

Contour Air Instagram