Fyra fina skidorter i Georgien

Gudauri, Hatsvali, Bajuriani och Goderdzi är fyra skidorter du ska lägga på minnet. Det är landet Georgien som nu stoltserar med fyra platser för dig som t.ex. under sportlovet letar efter alternativ till Alperna eller för dig som redan upplevt utförsåkning i Alperna och vill prova nya pister med skidor eller snowboard under fötterna – Contour Air är 2018/2019 en av få svenska researrangörer som ordnar med skidresor till Georgien.

Skidorten Bajuriani

För dig som finner glädje i att utforska Georgiens skidturism närmare vill vi tipsa om skidorten Bajuriani. Den lilla orten huserar ca 2400 invånare och ligger på 1700 meter över havet i mellersta Georgien. En bilresa dit från Tbilisi tar ca tre timmar. För dig som älskar utförsåkning kan vi berätta att Bajuriani erbjuder hela 29 km vacker pist. Orten ligger dessutom nära Bordjomi som är känt för att vara en kurort och för att tsarfamiljen hade en sommarpalats där.

Skidorten Goderdzi

Den här orten hittar du i ett vackert bergspass i den sydvästra delen av Georgien. Skidbackarna här ligger på drygt 2300 meter över havet och det finns tre liftar.

Skidorten Gudauri

En närapå gudomligt fin skidort som vi arrangerar skidresor till. Det här är den plats som utanför Georgien är mest känd och det är en erkänt bra plats för utförsåkning i Georgien. Från ca 2000 meters höjd (över havet) sträcker sig pistade nedfarter till knappt 3300 m.ö.h. Såväl liftar som hotell växer sig starkare år från år fast det finns även mysiga pensionat för du som söker en lite enklare boende.

Skidorten Hatsvali

För dig som inte får nog av skidåkning i Georgien vill vi även tipsa dig om skidorten Hatsvali. Orten ligger i den nordvästra delen av Georgien, väldigt nära den stora björnen i norr (Ryssland). Här erbjuds fyra lifter och 5,5 km pister på mellan 1868 och 2348 meters höjd.