För dig som gärna reser utomlands för att se och uppleva världen kommer det nog inte som en överraskning att YouTube är en superb källa till inspiration, vägledning och vackra perspektiv på världens resmål. Oavsett om du söker djupgående reseguider eller bara korta nedslag finns det något för alla på YouTube och idag tipsar vi om tre kanaler att kolla närmare på:

Klicka igång ett (eller alla tre) videoklipp nedan för att komma till respektive kanal.

Kara and Nate

Ett par från Nashville, Tennessee, som 2016-2020 reste och besökte 100 länder. Deras kanaler bjuder på videos med innehåll om t.ex. övernattning på en bergssida i Peru, tågresa från Georgien till Azerbaijan, ultralyx på Maldiverna, ett besök i saltöknen i Bolivia, en dag i Tel Aviv och förstås mycket mer.

the Luxury Travel Expert

På den här kanalen får du djupgående beskrivningar av världens mest lyxiga hotell, flyg och lounger på flygplatser. Det är platserna som är i fokus på den här kanalen. Inte så mycket kamera-mot-ansiktet och kallprat. En riktigt härlig kanal vars filmklipp kan snurra i bakgrunden på TV:n att vila ögonen på.

MojoTravels

Du som är frekvent tittare på YouTube känner säkert till WatchMojo.com där du kan se en top-10 av allting-filmer. MojoTravels är videos i samma stil, det går ganska snabbt men det är ett lagom tempo, du får se det viktigaste och du vill såklart se lite mer av allt…som den här kanalen erbjuder på temat resor!