Contour Air Georgien: Nariqala-fästningen

Nariqala (eng. Narikala) är det gamla fortet i Tbilisi med anor från 300-talet. Besökare hit kan idag enkelt nå fortet via en linbana från södra delen av Rike Park (där du i närheten finner Fredens bro och det tubformade konserthallen).

Sunset over Tbilisi

Fortet eller fästningen ligger på en höjd med vy ut över Tbilisi och Mtkvari-floden. Här upp på berget ligger fortet i två sektioner, mellan sulfurbaden och stadens botaniska trädgård. Fortet expanderades på 600-talet och mycket av vad som är synligt idag härstammar från 1500- och 1600-talen.

Narikala

På nedre delen av höjden står den relativt nybyggda kyrkan St. Nicholas, den bygges i slutet av 1990-talet som ersättare för den kyrka från 1100-talet som förstördes i en brand. Den nya kyrkan är byggd som ett kors, med dörrar på tre sidor. Interiören har vackra målningar som berättar om Bibeln och Georgiens historia.

När du besöker fortet, missa inte chansen att vandra i gränderna genom Old Town. Flera som varit här vittnar om att timmarna lätt rinner i väg och att de som bor här är vänliga. Såklart finns här även restauranger och butiker.

Contour Air har i flera år arrangerat gruppresor till Georgien och om du senare under 2020 eller 2021 vill resa hit, hör av dig, se sidfoten för kontaktuppgifter. För dig som vill få mycket mer inspiration och kunskap kring Georgien, besök georgienresor.se