Georgien-resor är upplevelser att längta efter. Landet som i väster möter Svarta havet, som i norr stoltserar med stora Kaukasus och ett land som i öster har en vidsträckt region för vinframställan + en ansenlig mängd platser, fortifikationer, byar och städer som i århundraden bidragit till att forma Georgien, dess människor och kultur.

Mestia är en by i Svanetien, en region i norra Georgien där landskapet domineras av de gröna sluttningarna. Vägen hit från Tbilisi är av varierande kvalitet varför man ska räkna med minst åtta timmar om färdmedlet är bil.

Fast i gengäld kommer du under resan kunna njuta av ett landskap som inte står Schweiz eller Nya Zeeland långt efter: Mycket höga berg med träd och grönska samt snö på topparna. Det är oerhört vackert och bara resan till Mestia är en upplevelse i sig.

Här i nordvästra delen av Svanetien ligger byarna på rad så att säga. Vägen slingrar sig fram mellan bergen och fastän det t.ex. bara är ca 4,5 mil mellan Mestia och Ushguli tar resan ca 1 timma och 45 minuter, eller ännu längre när du hela tiden vill stanna för att mata din kameras minneskort.

Att befinna sig i Mestia och de omkringliggande byarna innebär att du kommer nära lokalbefolkningen. Här brukas jorden med manuella redskap bakom ett dragdjur, rätt som det är kommer några hästar gående och även om det kan te sig lite ruffigt så är det verkligheten för de som bor här. Det är dock ett privilegium att kunna besöka denna del av Georgien.

Georgia19Mestia001

Contour Air har i flera år arrangerat gruppresor till Georgien och om du senare under 2020 eller 2021 har önskemål om en resa hit, hör av dig, se sidfoten för kontaktuppgifter. För dig som vill få mycket mer inspiration och kunskap kring Georgien, besök georgienresor.se