Ananuri, Georgien

Georgien-resor är upplevelser att längta efter. Landet som i väster möter Svarta havet, som i norr stoltserar med stora Kaukasus och ett land som i öster har en vidsträckt region för vinframställan + en ansenlig mängd platser, fortifikationer, byar och städer som i århundraden bidragit till att forma Georgien, dess människor och kultur.

Ananuri är en av många historiskt betydelsefulla platser som kan besökas under en rundresa i Georgien. Denna fortifikation består av två borgar som sammanfogats med en mur. Den övre delen av fortifikationen är i bra skick medan den nedre mest består av ruiner. Här finns det två kyrkor varav den äldsta även är gravplats för några av de hertigar som verkat på platsen.

Ananuri dateras till 1600-talet och ligger på den västra stranden intill Aragvi-floden, längs den välkända georgianska militärvägen. Dess exteriör har flera för Georgien utmärkande drag bl.a. ett fyrkantigt torn, en byggnadsstil (sheupovari) du även finner i Svanetien. Kyrkorna inom fortifikationen har exteriört flera vackra målningar av människor, djur och blommor.

Väggmålning, Ananuri, Georgien

Vi på Contour Air gillar verkligen Georgien och efter att ha arrangerat flertalet gruppresor till Georgien har vi en bred kunskap om vad som tilltalar er som valt Contour Air för se och uppleva denna del av världen. Du är alltid välkommen med dina frågor kring att resa till Georgien. För dig som vill ha lite mer av Georgien i din dator eller på din mobila enhet rekommenderas ett besök på georgienresor.se