Vi fortsätter våra liv i den nya samtiden med stängda gränser och just nu osäkerhet kring när samt hur vi kan resa för att se och uppleva världen. Ett sätt att resa redan idag är dock genom berättelser av och om andra länder, människor, platser och i fallet med Afrika: Det rika djurlivet.

Titlarna som listas nedan kom från våra vänner i Sydafrika.
För att köpa böckerna, sök på dess titlar hos Bokus, Amazon etc.

The Last Rhinos, av Lawrence Anthony och Graham Spence

Boken handlar om Lawrence Anthonys resa in det krigshärjade Kongo för att där övertyga rebellgrupper om att hjälpa till i arbete med att rädda den vita noshörningen. Lawrence har ett game reserve i Sydafrika med djur som han räddat undan undergång, däribland den vita noshörningen vars population kunde räknas på en hand. En bok om en mans kamp för Afrikas utrotningshotade djur.

The Long Way Down – An African Adventure, av Ewan McGregor och Charley Boornman

Boken handlar om två personers resa på motorcyklar från Skottland till Kapstaden. De körde genom 18 länder över en sträck på 2414 mil. Boken är tung på bilder och du som läsare får se terräng, djurliv, kultur och ta del av historia om de platser som besöktes under resan.

A Lion Called Christian, av Anthony Bourke och John Rendall

En sann historia om ett lejon som köptes i London 1969 och som tack vare en miljövårdare (George Adamson) i Kenya kunde återföras till naturen. Alla händelser kring lejonet Christian har dokumenterats i filmatiseringar, se intro nedan. Det finns även längre text på engelska på Wikipedia.