Bikini är ett fullt acceptabelt klädesplagg på Kubas stränder. Det finns inga restriktioner eller rekommendationer om att du inte ska bära bikini på någon strand på Kuba.

För den perfekta och kanske mest anständiga solbrännan är det bikini som gäller för soldyrkan och bad på Kubas stränder. Eller på marknaden för den delen, där en bikini-topp kan kombineras med en kjol. Däremot vid middagen kan du gott ta på dig lite mer.

Varadero

Varadero är en av de mest kända strandremsorna på Kuba. Här flockas turister i tusental och ingen torde höja på ögonbrynen om du går i bikini, om det inte är för att se bättre. Eftersom det råder savannklimat på Playa Varadero gör du gott i att klä dig lätt.

Varadero är en smal remsa land på nordvästra Kuba och ett väldigt flackt landskap. Det är hit du åker för att sola och bada om du är på rundresa eller valt att koncentrera dina upplevelser till Havanna-regionen.

Guardalavaca

Guardalavaca Beach ligger långt österut på Kuba längs väg 421. Hit kan du resa om du inte känner för att spendera sjukt mycket pengar på boende. Det finns flertalet “casa particulares” i närheten och stranden är ljuvlig. På den här stranden är det såklart inte heller några problem att bära bikini.

Cayo Coco

Den här lilla ön finner du ca 400 km öster om Havanna på Kubas norr sida. Fram till 1955 var detta en bosättning som producerade kol, något som de slutade med efter elektrifieringen efter revolution. Idag är Cayo Coco känt som ett resmål med flera all-inclusive-hotell. 

View this post on Instagram

Hola Cuba! Jestem w raju ;)

A post shared by Karolina (@tropicielka_szczescia) on

Precis som i Varadero råder här savannklimat = Bikini är nästan ett måste för att stå ut i hettan på stränderna. En tunn klänning, ett par shorts eller ett linne fungerar också.

View this post on Instagram

신혼여행의 특권 커플룩👗 #멍듀허니문

A post shared by heeree kim (@really_duma) on

Vill ni inte stanna på stranden kan ni spana efter vilda flamingos som lever i den grund bukt under den bro som förbinder fastlandet med ön Cayo Coco.