Boka resa till Albanien med ContourAir.se

Albanien – Det tidigare stängda landet. Det slutna landet. Diktaturen. Förtrycket. Allt det är historia. Nu är det “välkommen världen” som gäller. Här är fem riktigt bra anledningar till att uppleva Albanien så snart du bara kan:

1. Albanien är inte överbefolkat med turister!

Detta medför att du kan få riktigt bra bilder av t.ex. ruinerna i Butrint. Du slipper vänta på att personen i skrikrosa jacka ska flytta på sig.

Visst kommer du att möta andra turister, särskilt om du åker med på vår guidade rundresa i Albanien. Fast om du reser på egen hand, kan vara lite mer flexibel i när du besöker vissa platser, kan du upptäcka att du är ensam eller iallafall tillsammans med din reskamrat.

2. Albanien har fantastiska stränder!

En del resebloggare påstår att Albaniens stränder är de bästa längs Adriatiska och Joniska havet. De allra flesta stränderna har mycket sten, vilket skapar en vacker kontrast mot solens strålar ner genom vattenytan.

Allt är såklart relativt dina önskningar och behov. Vill du bada helt själv eller med en kamrat, fråga oss så ska vi tipsa om några ordentligt avskilda stränder. Vill du hellre bada tillsammans med andra, åk till Durrës eller Sarande.

3. Albanien är billigt och välkomnande!

På bara några timmars flygresa från Sverige kan du få en medelhavsliknande upplevelse utan att det kostar skjortan. Om du kan tänka dig att resa på en liten budget behöver du inte lida för det. Albanernas inställning till turister även med lite pengar är svårt att finna i t.ex. närliggande Grekland eller Italien, två länder som i decennier välkomnat turister till sina hotell, stränder, restauranger och platser för aktiviteter. Albanien är nybörjare på turistfronten utan att de för den delen är ogästvänliga.

4. Att ta sig runt i landet är enkelt!

Om du varit i Tanzania eller på Zanzibar känner du säkerligen till fenomenet dala-dala. Det är kollektivtrafiken. När du befinner dig i Albanien är det furgon du ska resa med, om du inte vill förhandla med en taxichaufför. Furgon är små minibussar som kör dig dit du önskar. Ibland med sällskap, ibland själv. Det finns ingen tidtabell, när minibussen är full är det dags att åka. Så om du vill slippa väntan, välj en furgon med många redan ombord. Och bli inte förvånad om en “busstation” är en högtrafikerad korsning för dig att vänta vid innan anslutande furgon anländer.

5. Du behöver inte svälta!

Albanerna är suveräna på matlagning. De vet hur man gör riktigt gott kaffe. De förstår att alla inte alltid äter kött. De förstår att alla inte alltid är vegetarianer. Prova de lokala maträtterna, skräpmat kan du äta hemma eller på stranden. Influenser i det albanska köket kommer från såväl Italien som Grekland.

Vi på Contour Air hoppas att du uppskattat den här miniguiden till Albanien. Det finns mycket mer att skriva om och för Er att uppleva i Albanien. Vill ni inte åka med på vår guidade rundresa i Albanien finns alltid möjligheten till ett specialarrangemang för Er, era vänner, kollegor eller familj. Läs mer om Contour Air Special →