Förutom alla världsarvsplatser på Kuba finns det såklart mycket på denna vackra ö för dig att se, uppleva och besöka. Här listas sju utvalda platser för att stimulera alla dina sinnen.

1) Faro Roncali – Kubas äldsta fyr, som du finner på den mest västliga platsen på Kuba. Fyren byggdes i mitten av 1800-talet av kineser(!) och slavar. Fyren fyller funktionen att berätta för sjöfarkosterna om var land existerar i det ca 200 km breda Yucatan-sundet.

2) Viñales-dalen finns också på västra Kuba. Det är en region rik på växtlighet och tack vare dess bördiga jord odlas här stora mängder tobak, till de världsberömda kubanska cigarrerna. Här finns även möjligheter till äventyr i grottor, för vandra eller klättring. Vill du uppleva dalen på nära håll och ta dig fram en betydande sträcka under en dag, hyr en häst!

3) Mural de la Prehistoria – En gigantisk väggmålning (120 meter lång) som tog 18 personer fyra år att färdigställa. Målningen är menad att symbolisera evolutionen. Muralmålningen ligger fyra km väster om staden Viñales på sydvästra Kuba.

4) Malecon – Den 8 km långa barriären som sträcker sig längs Havannas kustlinje. En esplanad för flanörer, lokalbefolkning och turister samt en konstruktion som skyddar staden Havanna mot det väldiga havet intill. 

5) Varadero – Res österut från Havanna och efter ca 14 km (eller ca 2,5 timmar) anländer du Varadero. Här finner du ljuvliga möjligheter till avkoppling och rekreation: Sol, bad, golf och vackra parker.

Varadero besöks av ca 1 miljon människor varje år. Ta det lugnt i Josone Park eller sväng på höfterna på Mambo Club.

5) Varadero – Res österut från Havanna och efter ca 14 km (eller ca 2,5 timmar) anländer du Varadero. Här finner du ljuvliga möjligheter till avkoppling och rekreation: Sol, bad, golf och vackra parker. Varadero besöks av ca 1 miljon människor varje år. Ta det lugnt i Josone Park eller sväng på höfterna på Mambo Club.

6) Cayo Largo del Sur – En ö och ett resort för dig som reser till Karibien för att sola, bada, dyka, rida på hästar och njuta av livet. Populära stränder är Playa Sirena och Paraiso.

Det är på de västra och södra delarna av ön som turister flockas. De norra stränderna är inte lika gästvänliga på grund av vegetationen och förekomst av salt, vilket skapar grumligt vatten. För dig som önskar har ön en egen flygplats. Det finns även möjlighet att åka med båt till Cayo Largo.

7) Cayo Guillermo – Ett tämligen orört paradis på Kubas nordöstra del. Fly hit från folkmyllret i Havanna, bo i lyx och njut av naturen. Hyr en båt eller plats på en större båt för uppleva det marina livet.

Bada från stranden uppkallad efter Ernest Hemingways båt Pilar (Playa Pilar), besök Isla Media Luna-ön med sina eremitkrabbor och snorkla efter färgglada fiskar.