Åka skidor i Georgien

En skidresa till Georgien i kombination med upplevelser av Tbilisi är verkligen att betrakta som en komplett vintersemester. Snösäkra och ofta soliga Gudauri i norra Georgien är vad vi på Contour Air rekommenderar för dig som vill ha en aktiv upplevelse och ett bekvämt äventyr.

Här är fem bra anledningar till varför du bör välja Gudauri i Georgien för din nästa skidupplevelse-resa:

1) Åka skidor i Gudauri är för nybörjare – Du bör visserligen ha stått på ett par skidor eller en snowboard, eller så tar du upplevelsen av att vara novis med en klackspark. Du kunde inte ha valt en trevligare skidbacke, så säg?

2) Åka skidor i Gudauri är för erfarna åkare – Svarta, röda och blå pister tillsammans med omgivningarna torde tilltala dig som annars suktar efter Åre i Sverige eller Alperna i södra Europa. Goda möjligheter till friåkning utanför pisten och helikopter finns för dig som vill åka off-pist från hög höjd.

3) Det finns boende i olika prisklasser – Bra för dig som tycker det är för dyrt att uppleva Alperna. Populära platser tenderar att återspeglas på kringarrangemangen. Gudauri är än så länge prisvärt och du kan bo billigt på ett pensionat. Vill du ha hjälp att sätta ihop en skidresa som passar din plånbok: Beställ ett specialarrangemang ->

4) Maten och drycken är riktigt bra – Georgien är känt i hela världen för sin goda relation till vin och maträtter som du kan ha svårt att finna hemma i Sverige. Mat och härliga drycker serveras såväl i skidbacken som i anslutning till boenden.

5) Säsongen är lång – Tack vare att anläggningen vuxit till norrsidan är säsongen från december till april. Har du tur blir du insnöad och får spendera någon dag extra. Om det händer under våra gruppresor eller specialarrangemang sålda av Contour Air finns vi tillgängliga för att lotsa er ut, boka om flyg mm. Välkommen!

För dig som önskar mer kunskap inför en vinterupplevelse i Georgien rekommenderar vi fortsatt läsning om skidorter i Georgien och lite mer på (snö)djupet om varför Gudauri är ypperligt för skidåkning.