Bol, Brac, Kroatien

Kroatien är ett populärt resmål hos Contour Airs resenärer. Vi arrangerar innehållsrika rundresor till Kroatien och flera av resorna innehåller besök på platser intill Adriatiska havet, med ljuvliga möjligheter till sol och bad!

Här listar vi fyra ljuvliga stränder och platser nära vatten i Kroatien. Somliga av platserna besöker vi under våra paketresor till Kroatien med omnejd. En del av platserna hoppas vi tjänar som inspiration till ett specialarrangemang → för er som par, vänner etc.

1) Otok Koločep…

…är en liten ö (2,5 km norr/syd, 3 km öst/väst) intill den något större ön Lopud, bägge ligger nordväst om staden Dubrovnik. Eftersom ön är så liten och samtidigt bebodd skänker en vistelse hit en intim känsla. För de vågade finns här en strand exklusiv för naturister. Contour Airs resa som kretsar kring Kroatien och Lopud inkluderar en båtresa till/från Otok Koločep med möjlighet till ett dopp!

2) Brač…

Brać, Kroatien - ContourAir.se

Brać, Kroatien – ContourAir.se


…är också en ö. Det ska sägas att mängden öar som tillhör Kroatien är för många för att listas, de måste upplevas på plats! Hur som helst, Brač är en ö som vi besöker under vår innehållsrika paketresa till Kroatien och Hercegovina. På ön är fiske en viktig näring liksom odling av fikon, oliver, mandel och vindruvor. Vi kan dessutom nästan garantera att du som besöker Brač kommer att bli sugen på att bada i Adriatiska havet.

3) Bol…

…är en by på ön Brač. Bol ligger på södra delen av Brač och hela staden vetter mot vattnet. Här finns det mycket goda möjligheter till sol och bad, väster och öster om båthamnen.

Bol, Brac, Kroatien

Bol, Brac, Kroatien

Söderläget gör dessutom att stranden badar i sol hela dagen. Om det inte mot förmodan skulle vara mulet just den dagen när du besöker. Vädret är tyvärr inget som Contour Air kan styra över även om vi alltid försöker ge er lite mer av allt!

4) Zadar…

Zadar, Kroatien

Zadar, Kroatien

…är en stad i norra Dalmatien och är ett relevant besöksmål för naturälskare och för historieintresserade. Staden grundades ca 400 f. Kr. och har en rik flora av lämningar liksom arkitektur som kan spåras till romersk tid.

För dig som är badsugen finns det dels stadens strandremsa (ex. Kolovare) och så finns nationalparken Kornati i söder, ett myller av små öar där du bl.a. kan finna en saltvattensjö på en av öarna!